Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αυτό ήταν το μεγάλο της παράπονο -Άνθρωποι που τη γνώριζαν, αποκαλύπτουν [βίντεο]

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν χωρίς αμφιβολία «εθνική σταρ» για την Ελλάδα, καθώς άφησε ανάγλυφο το «στίγμα» της στον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο.

Η μεγάλη ηθοποιός είχε έντονη παρουσία στον κινηματογράφο, αλλά και στην κοινωνική ζωή της χώρας, ενώ αγαπήθηκε όσο λίγοι άνθρωποι από το κοινό. Ωστόσο, η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε και ένα μεγάλο παράπονο, παρά το γεγονός ότι κατόρθωσε να εκπληρώσει τα περισσότερα από τα όνειρά της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» του Mega μίλησαν φίλοι και συνεργάτες της για τη δική τους Αλίκη. Στο αφιέρωμα του καναλιού μίλησα Μάκης Δελαπόρτας, Κώστας Αρζόγλου, Μέλπω Ζαρόκωστα, Σωτήρης Αδαμίδης, Γιώργος Λιάνης και Άννα Φόνσου.

Τα λόγια καρδιάς φίλων και συνεργατών για την Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Σίγουρα είχε παράπονα κι έφυγε με τον καημό ότι ίσως δεν την δέχτηκαν ως τη μεγάλη θεατρίνα. Πήγε μία κυρία στο καμαρίνι της, της τσίμπησε το μάγουλο λέγοντας: “Αχ, Αλίκη μου, τι όμορφη που είσαι…” και εκείνη έπαθε υστερία. Δεν ήταν απλώς νοικοκυρά, δεν της ταίριαζε αυτή η λέξη. Ήταν η καλή οικοδέσποινα. Ο χαμός της Αλίκης είναι μία πληγή που δεν έχει κλείσει ακόμα μέσα μου», είπε ο Μάκης Δελαπόρτας.

Ο Κώστας Αρζόγλου ανέφερε από την πλευρά του: «Κάποια στιγμή που θα βάπτιζε τον γιο μου, Παύλο, μου τηλεφώνησε και μου είπε: “Αύριο είναι η βάπτιση, ε; Έλα από το σπίτι μου τώρα”. Πήγα σπίτι της και μου είπε να της λέω τα λόγια στο Πάτερ Ημών και στο Πιστεύω, γιατί δεν ήθελε να φανεί στην εκκλησία ότι διαβάζει με γυαλιά. Ο θάνατος της Αλίκης σήμανε το τέλος του star system».

Η Μέλπω Ζαρόκωστα σημείωσε για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Όταν κάποιος είναι τόσο λαμπερός όσο ήταν η Αλίκη, είναι φυσικό να ζηλεύει ο κόσμος και δη οι γυναίκες. Ένα βράδυ μας είχε καλέσει σπίτι της και μας είπε ότι δεν είχε πολλά πράγματα να φάμε, μονό καμία ομελετίτσα. Ο γιατρός Παπανικολάου με πήρε τηλέφωνο ιδιαιτέρως, επειδή ήταν φίλος μου και μου είπε, επειδή κάπνιζε πολύ η Αλίκη, “πες της ότι αν δεν προλάβει… δεν θα προλάβει”».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο παθολόγος Σωτήρης Αδαμίδης, είπε: «Με ρώτησε ένα βράδυ: “Γιατρέ, εσείς δεν τρώτε γλυκά, αλλά από έμενα δεν θα πάρετε ένα;”. Κι έβγαλε ένα νερατζάκι. Νόμιζα ότι θα μου έδινε το γλυκό για να το πάρω φεύγοντας, αλλά εκείνη μου είπε: “Άνοιξε το στόμα σου, θέλω να κοινωνήσεις”».

Ο Γιώργος Λιάνης εξομολογήθηκε: «Κάποια στιγμή είχε χτυπήσει το τηλέφωνό μου και άκουσα μία γνωστή, γυναικεία φωνή. Ρώτησα ποιος είναι και μου απάντησε: “Είμαι η Αλίκη”. Με ρώτησε γιατί δεν ήθελα να της κάνω συνέντευξη και της απάντησα ότι θέλω, αλλά προτεραιότητά μου ήταν ο Θανάσης Βέγγος. Η Αλίκη μου είπε ότι θα κάνουμε τη συνέντευξη, έστω και αργότερα. Της είπα “πολύ καλά, να την κάνουμε αργότερα”. Η Αλίκη είπε στη συνέντευξη πράγματα που δεν τα είχε ξαναπεί.

»Μου είχε πει ότι ο άντρας της ζωής της είναι ο ίδιος της ο εαυτός. Αυτό το είχαμε βάλει εξώφυλλο. Με είχε πάρει τηλέφωνο και μου είπε ότι ήθελε να έρθει στις Πρέσπες για να κάνουμε ένα διαφημιστικό με το ελικόπτερο. Το απόγευμα με πήρε τηλέφωνο ο κύριος Ραπτόπουλος και μου είπε ότι η Αλίκη αισθάνθηκε ένα πόνο και την μετέφεραν στα δικά τους ιατρεία. Ένας Ρώσος γιατρός είδε κάτι πολύ άσχημο και σοβαρό στις εξετάσεις και είπε ότι η Αλίκη έπρεπε να μπει αμέσως στο χειρουργείο».

Η Άννα Φόνσου ανέφερε από την πλευρά της για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Σε μία δύσκολη στιγμή της ζωής μου είχα πάρει τηλέφωνο την Αλίκη μέσα στη νύχτα και της είπα πως δεν είμαι καλά. Εκείνη μου απάντησε: “Έρχομαι εκεί που είσαι”. Ήρθε και μου κανόνισε να πάω περιοδεία με έναν θίασο στην Αυστραλία. Η έλλειψή της είναι τόσο μεγάλη για μένα, που πηγαίνω και της μιλάω στο νεκροταφείο. Δεν έχει βγει καμία άλλη ηθοποιός με το γκελ που είχε η Αλίκη στον κόσμο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή