Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Αλατιέρες με ονόματα Snowel Gallagher, Spreaddie Mercury στο Μάντσεστερ

Αλατιέρες με ονόματα Snowel Gallagher, Spreaddie Mercury στο Μάντσεστερ

Αρκετά πρωτότυπα είναι τα ονόματα έδωσε το δημοτικό συμβούλιο του Μάντσεστερ της Βρετανίας στον νέο στόλο μηχανημάτων διαστρώσεως αλατιού (αλατιέρες). Πως ονομάζονται; Snowel Gallagher και Gritter Thunberg αντίστοιχα.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ζήτησε προτάσεις ονομάτων στο Twitter και έλαβε περισσότερες από 2.000, όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Τα 24 πιο ενδιαφέροντα ονόματα τέθηκαν σε ψηφοφορία και οι δημότες τάχθηκαν υπέρ της αναφοράς στη Σουηδή έφηβη ακτιβίστρια Greta Thunberg και στον Noel Gallagher πρώην μέλος του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος Oasis, ο οποίος είναι από το Μάντσεστερ, επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο βρετανικά ΜΜΕ.

Στον στόλο των μηχανημάτων χιονιού περιλαμβάνονται επίσης τα οχήματα Spreaddie Mercury (από το όνομα του αείμνηστου τραγουδιστή των Queen) και Snowbi-Gone Kenobi (λογοπαίγνιο από τον Obi-Wan Kenobi, τον χαρακτήρα του Star Wars που υποδύθηκε ο Ewan McGregor).

Τα ονόματα θα είναι γραμμένα στα νέα οχήματα, τα οποία σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο αποκτήθηκαν μέσω επένδυσης ύψους 960.000 αγγλικών λιρών (1,2 εκατ. ευρώ) για να εξασφαλιστεί ότι οι δρόμοι του Μάντσεστερ μήκους 700 χιλιόμετρων θα παραμένουν ανοιχτοί σε συνθήκες χιονόπτωσης.

Οι χειμερινές υπηρεσίες του δήμου είναι ενεργές από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους.


Πηγή