Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Αλλάζουν τα πάντα σε κινηματογράφο και τηλεόραση

Ο κορονοϊός ήρθε κι έκανε άνω κάτω όχι μόνο την καθημερινότητά μας, αλλά τη ζωή όλων. Ήρθε και έφερε μεγάλες αλλαγές που πριν καν ακούσουμε για αυτόν, δε θα μπορούσαμε καν να φανταστούμε πως θα γίνονταν. Αλλαγές, όχι μόνο ως προς τον από εδώ και πέρα τρόπο ζωής και συμπεριφοράς μας, αλλά και άλλες πιο μικρές, πιο καθημερινές, αυθόρμητες και απλοϊκές, όπως μια αγκαλιά. Ένα φιλί.

Κι εδώ ακριβώς είναι το θέμα που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τον κινηματογραφικό και τηλεοπτικό κόσμο: οι αγκαλιές, τα φιλιά και οι ερωτικές σκηνές ανάμεσα στους ηθοποιούς. Ο κορονοϊός έχει ήδη πλήξει τον χώρο με τα κλειστά σινεμά, τις ακυρώσεις πρεμιέρων και την αναβολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών.

Και τώρα ετοιμάζεται να φέρει ακόμα μία αναστάτωση, αφού στην επόμενη ημέρα θα πρέπει να αλλάξουν πολλά και κυρίως να τηρηθούν αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα προστασία από την πανδημία. Άλλωστε, μεγάλοι σταρ του Χόλιγουντ έχουν εκφράσει την ανησυχία τους, τον φόβο, ενώ κάποιοι δηλώνουν απρόθυμοι να γυρίσουν ερωτικές σκηνές, ακόμα και σκηνή με φιλιά.

Ξεχάστε σκηνές, όπως στις «50 αποχρώσεις του Γκρι»

Εν αναμονή της επιστροφής στην «κανονικότητα» και στο Χόλιγουντ, τα στούντιο και οι εταιρείες παραγωγών ετοιμάζονται να θέσουν με τη σειρά τους αυστηρούς κανόνες για την καλύτερη προστασία όλων από τον κορονοϊό. Που σημαίνει πως θα είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολο στο άμεσο μέλλον να γυριστούν «καυτές» σκηνές ή φιλιά όλο πάθος. Και αυτό αφορά τόσο τις κινηματογραφικές, όσο και τις τηλεοπτικές παραγωγές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της DailyMail.com, δεν είναι λίγοι οι  ηθοποιοί οι οποίοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το γύρισμα σκηνών που περιλαμβάνουν φιλιά ή σεξ, ακόμα και μετά την άρση των μέτρων της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Μάλιστα, ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι διαφορετικές προτάσεις για μέτρα ώστε να προστατευτούν οι διάσημοι ηθοποιοί μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Αν και μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει στα χέρια του επίσημες οδηγίες για το πώς θα δουλέψουν μετά το lockdown, όμως, ήδη έχουν σχεδιάσει έναν δικό τους μπούσουλα. Όπως ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό πριν μπουν στο στούντιο ή τα σημεία εγγραφής. Ένα κορυφαίο στέλεχος του Χόλιγουντ εξέφρασε την πεποίθηση του στην Daily Mail, πως ο COVID-19 θα αλλάξει τις παραγωγές για πάντα.

Μάλιστα, η Amanda Blumenthal πιστεύει ότι κάποιες παραγωγές θα αφαιρέσουν εντελώς σκηνές με φιλιά ή σεξουαλικές σκηνές για να μην έχουν να ασχοληθούν με θέματα ασφαλείας.

«Δε θα εκπλαγώ αν για μια μεγάλη χρονική περίοδο, μέχρι να ξέρουμε πώς μπορούμε να εργαζόμαστε με ασφάλεια εν μέσω αυτής της κρίσης, οι παραγωγές θα επιλέξουν αυτόν τον δρόμο για να καταφέρουν να προβληθούν εγκαίρως ταινίες και σειρές», λέει.

Επίσης, είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποιοι από τους αστέρες θα επιλέξουν να πουν όχι σε παραγωγές που απαιτούν φιλιά ή ρομαντικές και ερωτικές σκηνές λόγω του κορονοϊού. Όμως, τι θα γίνει με τις σκηνές αυτές, που ούτε λίγο ούτε πολύ, υπάρχουν σε όλες τις ταινίες; Αυτό ακριβώς ψάχνουν να βρουν. Αν και μία ιδέα είναι να ακολουθήσουν το μοντέλο της συντηρητικής δεκαετία του ’20, όπου οι ερωτικές σκηνές γίνονταν σαν flash back.

«Αντί για μια ερωτική σκηνή, θα βλέπουμε μια πόρτα να κλείνει και θα υπονοείται ότι έκαναν σεξ. Όλες οι ταινίες και οι σειρές είναι στον “πάγο” και έτσι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για περιεχόμενο. Άρα αναμένουμε οι εταιρείες να θέλουν να προχωρήσουν άμεσα σε παραγωγές μόλις επιτραπεί», σημειώνει.

Και τι σημαίνει αυτό; Πως σκηνές, όπως καλή ώρα στις «50 αποχρώσεις του Γκρι» το φιλοθεάμον κοινό, θα πρέπει να τις ξεχάσει.

Άφθονο υλικό από την πανδημία για τη βιομηχανία πορνό

Η αλήθεια είναι πως στην περίοδο της καραντίνας, οι πορνό ταινίες στο διαδίκτυο και οι σχετικές ιστοσελίδες, έζησαν (και συνεχίζουν) μεγάλες στιγμές. Οι αναζητήσεις από τους χρήστες υπερ-πλασιάστηκαν και τα κλικ σε τέτοιου περιεχόμενου σάιτ, «πήραν» φωτιά.

«Φωτιά», όμως πήραν και οι πένες των ανθρώπων της βιομηχανίας πορνό, καθώς ο κορονοϊός τούς έδωσε άφθονο υλικό και αποτέλεσε ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για σενάρια. Για παράδειγμα, γράφτηκε σενάριο όπου νεαρή κοπέλα «σπάει» την καραντίνα και τρέχει στους δρόμους για να βρει πάει στο σπίτι του αγαπημένου της και να περάσουν μοναδικές απαγορευμένες στιγμές στα χρόνια του covid-19. Επίσης, θέματα όπως γιατρός και ασθενής, γιατρός και νοσοκόμα, ζευγάρια που τα βρήκε η καραντίνα χωριστά ή ιστορίες με το delivery boy, είναι ψηλά στις σεναριακές ιδέες.

Όμως και εδώ τι συμβαίνει με τις ερωτικές σκηνές και τα φιλιά; Με την εξάπλωση της πανδημίας, οι περισσότερες εταιρείες παραγωγής σταμάτησαν τα γυρίσματα για την προστασία των ηθοποιών και των συνεργείων. Και περιμένουν και αυτοί να υπάρξουν επίσημες οδηγίες για το πώς θα είναι η επόμενη ημέρα και πώς θα γίνονται από δω και πέρα τα γυρίσματα, ώστε κανείς να μην κινδυνεύσει.

Βέβαια, υπήρξαν εταιρείες που σκαρφίστηκαν διάφορες ιδέες και συνέχισαν γυρίσματα εν μέσω καραντίνας. Επέλεξαν, λοιπόν, τα homemade βίντεο, όπου στέλνοντας οι ίδιοι τον απαραίτητο εξοπλισμό στους πρωταγωνιστές, τους ενθάρρυναν να γυρίσουν στο σπίτι τις δικές τους μικρού μήκους ταινίες με πρωταγωνιστές τους ίδιους και τους συντρόφους τους.


Πηγή