Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ανησυχία για την υγεία της Σελίν Ντιόν – Ακυρώνει την παγκόσμια περιοδεία της λόγω της σπάνιας πάθησής της

Ανησυχία προκαλεί η κατάσταση της υγείας της Σελίν Ντιόν, μετά την ανακοίνωσή της πως ακυρώνει την παγκόσμια περιοδεία της, καθώς συνεχίζει τη μάχη της με μια ανίατη ασθένεια.

Η 55χρονη τραγουδίστρια, είχε μοιραστεί δημόσια τον Δεκέμβριο πως είχε διαγνωστεί με μια διαταραχή που είναι γνωστή ως σύνδρομο Stiff Person, οδηγώντας τότε στην αναβολή των συναυλιών της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σελίν Ντιόν: «Να ξέρετε ότι δεν τα παρατάω»

Σήμερα το πρωί όμως, η Σελίν Ντιόν κατέφυγε στο Instagram, όπου «με τεράστια απογοήτευση» ανακοίνωσε την ακύρωση της παγκόσμιας περιοδείας της με τίτλο «Courage», προσθέτοντας πως «εργάζεται πολύ σκληρά για να ανακτήσει τις δυνάμεις της».

Δημοσιεύοντας μια εικόνα των ακυρωμένων ημερομηνιών της περιοδείας της, ανέφερε: «Με τεράστια απογοήτευση πρέπει να ανακοινώσουμε σήμερα την ακύρωση της παγκόσμιας περιοδείας Courage. Λυπάμαι πολύ που θα σας απογοητεύσω όλους για άλλη μια φορά. Δουλεύω πολύ σκληρά για να ανακτήσω τις δυνάμεις μου, αλλά οι περιοδείες μπορεί να είναι πολύ δύσκολες ακόμα και όταν είσαι στο 100%.

Δεν είναι δίκαιο απέναντί σας να αναβάλλουμε συνεχώς τις συναυλίες, και παρόλο που μου ραγίζει την καρδιά, είναι καλύτερο να τα ακυρώσουμε όλα τώρα μέχρι να είμαι πραγματικά έτοιμη να ξαναβγώ στη σκηνή. Θέλω να ξέρετε όλοι ότι δεν τα παρατάω… και ανυπομονώ να σας ξαναδώ!» έγραψε η Σελίν Ντιόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διάσημη τραγουδίστρια μοιράστηκε επίσης μια φωτογραφία της λίστας των προγραμματισμένων συναυλιών της που ακυρώθηκαν.

Η σπάνια πάθηση από την οποία πάσχει η Σελίν Ντιόν

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Δεκέμβριο, η τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με τη σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται σύνδρομο Stiff Person (δύσκαμπτου ατόμου).

Η πάθηση, η οποία προσβάλλει έναν στο ένα εκατομμύριο ανθρώπους και προκαλεί ανεξέλεγκτη ένταση των μυών τελικά αφήνει τους πάσχοντες σαν «ανθρώπινα αγάλματα», καθώς σταδιακά κλειδώνει το σώμα σε άκαμπτες θέσεις, αφήνοντας τους πάσχοντες ανίκανους να περπατήσουν ή να μιλήσουν.

Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για το SPS, υπάρχουν θεραπείες που επιβραδύνουν την εξέλιξη και η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε ότι κάνει ό,τι μπορεί για να ελαχιστοποιήσει τα συμπτώματα.

Η αποκάλυψη της πάθησής της

Με μαύρο φόρεμα και φανερά συγκινημένη, η Σελίν Ντιόν επιβεβαίωσε τους φόβους και μίλησε μέσα από ένα συγκλονιστικό βίντεο για το πρόβλημα υγείας της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Γεια σε όλους, συγγνώμη που μου πήρε τόσο καιρό να επικοινωνήσω μαζί σας. Μου λείπετε όλοι τόσο πολύ και ανυπομονώ να βρεθώ στη σκηνή και να σας μιλήσω από κοντά.

Όπως ξέρετε, ήμουν πάντα ένα ανοιχτό βιβλίο και δεν ήμουν έτοιμη να πω τίποτα πριν, αλλά τώρα είμαι έτοιμη. Αντιμετωπίζω προβλήματα με την υγεία μου εδώ και πολύ καιρό και μου είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω για όλα όσα περνάω», είπε αρχικά η Σελίν Ντιόν.

Και συνέχισε: «Πρόσφατα διαγνώστηκα με μια πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται Stiff Person Syndrome (SPS) και επηρεάζει έναν στους ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε πολλά γι’ αυτή τη σπάνια πάθηση, τώρα ξέρουμε ότι αυτό είναι που προκαλεί όλους τους σπασμούς που είχα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιγράφοντας λεπτομερώς τον αντίκτυπο που έχει η πάθησή της, η Σελίν Ντιόν συνέχισε: «Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινής μου ζωής, προκαλώντας μερικές φορές δυσκολίες όταν περπατάω και μη επιτρέποντάς μου να χρησιμοποιήσω τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδήσω όπως συνήθιζα.

Με πονάει που σας λέω σήμερα ότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα είμαι έτοιμη να ξαναρχίσω την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο. Έχω μια σπουδαία ομάδα γιατρών που βρίσκονται στο πλευρό μου για να με βοηθήσουν να γίνω καλύτερα και τα πολύτιμα παιδιά μου που με στηρίζουν και με βοηθούν. Δουλεύω σκληρά με τον αθλητιατρικό μου θεραπευτή κάθε μέρα για να χτίσω τη δύναμή μου και την ικανότητά μου να αποδίδω ξανά, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι ένας αγώνας.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι το τραγούδι είναι αυτό που έκανα όλη μου τη ζωή και αυτό που αγαπώ να κάνω περισσότερο. Μου λείπει τόσο πολύ. Μου λείπει να σας βλέπω όλους στη σκηνή. Πάντα δίνω το 100% όταν κάνω το σόου μου, αλλά η κατάστασή μου τώρα μου δεν μου επιτρέπει να σας το δώσω αυτό».

«Για να μπορέσω να σας πλησιάσω ξανά δεν έχω άλλη επιλογή από το να επικεντρωθώ στην υγεία μου αυτή τη στιγμή και έχω την ελπίδα ότι είμαι στο δρόμο της ανάρρωσης. Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για τις ευχές, την αγάπη και την υποστήριξή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Να προσέχετε τον εαυτό σας. Να είστε καλά. Σας αγαπώ τόσο πολύ και πραγματικά ελπίζω να σας ξαναδώ πολύ σύντομα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Σελίν Ντιόν μιλά ανοιχτά για τα προβλήματα υγείας της που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, όταν ακύρωσε τις ημερομηνίες της παγκόσμιας περιοδείας της Courage στη Βόρεια Αμερική. Η ανακοίνωση ήρθε τρεις μήνες αφότου αναγκάστηκε να ακυρώσει την επιστροφή της στο Λας Βέγκας και την Ευρώπη λόγω του ίδιου προβλήματος υγείας.


Πηγή