Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Αποζημίωση 1,5 εκατ. ευρώ για τις τόπλες φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον

Δήλωση του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, του Γουίλιαμ και της Κάθριν Μίντλετον, διαβάστηκε στο δικαστήριο όπου γίνεται η δίκη έξι ατόμων για τις τόπλες φωτογραφίες της Δούκισσας από τις διακοπές του ζεύγους στην Προβηγκία, το 2012.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ανέφερε πως η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών της συζύγου του στο γαλλικό περιοδικό Closer ήταν «ακόμα πιο επώδυνη» λόγω της εμπειρίας της μητέρας του με τους παπαράτσι.

Οι φωτογράφοι Cyril Moreau και Dominique Jacovides κατηγορούνται πως έβγαλαν φωτογραφίες του πριγκιπικού ζεύγους, ανάμεσά τους και αυτή με την Κέιτ Μίντλετον τόπλες, από δημόσιο δρόμο σε απόσταση από το κατάλυμα του ζευγαριού.

Κατηγορούμενοι είναι επίσης στελέχη του εκδοτικού οίκου που εκδίδει το περιοδικό και φωτογράφος της εφημερίδας La Provence που επίσης είχε φωτογραφίες της Δούκισσας με μαγιό.

Ο εισαγγελέας ζήτησε «πολύ μεγάλα πρόστιμα» ενώ ο δικηγόρος του πριγκιπικού ζεύγους έκανε λόγο για «πολύ μεγάλες βλάβες».

Σύμφωνα με τον Paul-Albert Iweins, δικηγόρο του Closer magazine, ο Δούκας και η Δούκισσα διεκδικούν αποζημίωση ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 4 Ιουλίου.


Πηγή