Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αποκαλύφθηκε η διαθήκη της Ιβάνα Τραμπ: Πού άφησε τα ακίνητα των 34 εκατ. δολ, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πήρε τίποτα

Αποκαλύφθηκε η διαθήκη της Ιβάνα Τραμπ και όπως φαίνεται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πάρει τίποτα.

Η περιουσία της Ιβάνα Τραμπ ύψους 34 εκατομμυρίων δολαρίων μοιράστηκε μεταξύ των παιδιών της, κάποιων φίλων της και φιλανθρωπικών οργανώσεων, ενώ ο πιο γνωστός πρώην σύζυγός της, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έμεινε με άδεια χέρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 73χρονη βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο κάτω μέρος της σκάλας του σπιτιού της, στις 14 Ιουλίου 2022. Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι πέθανε από τραύματα που υπέστη από την πτώση.

Η Ιβάνα Τραμπ με μέλη της οικογένειας Τραμπ και την καλύτερή της φίλη, Ντόροθι Κάρι
Η Ιβάνα Τραμπ με μέλη της οικογένειας Τραμπ και την καλύτερή της φίλη, Ντόροθι Κάρι(δεξιά)

Η περίφημη διαθήκη

Σύμφωνα με τη διαθήκη της που εξασφάλισε το Insider, η Ιβάνα κληροδότησε την πλειονότητα της προσωπικής της περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων των κοσμημάτων και τυχόν κεφαλαίων από την πώληση της συλλογής γουναρικών της, στα παιδιά της: Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, Ιβάνκα Τραμπ και Έρικ Τραμπ.

Τα υπόλοιπα ρούχα της δωρίστηκαν στον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό και τον Στρατό Σωτηρίας, ενώ το διαμέρισμα στη Φλόριντα και το αγαπημένο της σκυλάκι, ράτσας τεριέ Γιορκσάιρ, το άφησε στη «φίλη και πρώην νταντά», Ντόροθι Κάρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

300 τ.μ διαμέρισμα αξίας πάνω από 1 εκατ. δολάρια

Το διαμέρισμα 300 τετραγωνικών μέτρων εκτιμάται ότι έχει αξία 1.128.078 δολαρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατασκευάστηκε το 2001 και αγοράστηκε το 2009 για 635.000 δολάρια.

Η Κάρι, η οποία έγινε ισόβια φίλη της οικογένειας Τραμπ αφού εργάστηκε ως νταντά για τα παιδιά, έμεινε επίσης να προσέχει το επιζών γιόρκσαϊρ τεριέ της Iβάνα. Η Κάρι μίλησε στην κηδεία της τον περασμένο Ιούλιο, αναφερόμενη στο γεγονός ότι η Ιβανα πέρασε το τελευταίο διάστημα της ζωής της απομονωμένη και πονεμένη.

Παρόλο που με τον Ντόναλντ Τραμπ είχαν καλές σχέσεις και η σορός της θάφτηκε στην ιδιοκτησία ενός από τα γκολφ κλαμπ του Ντόναλντ Τραμπ, η Ιβάνα δεν του αφήνει τίποτα στην διαθήκη. Το διαζύγιο του ζευγαριού οριστικοποιήθηκε το 1990.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ντόναλντ με την Ιβάνα Τραμπ
Ο Ντόναλντ με την Ιβάνα Τραμπ

Η Ιβάνα Τραμπ παντρεύτηκε άλλες δύο φορές πριν πεθάνει σε ηλικία 73 ετών. Ο πιο πρόσφατος πρώην σύζυγός της, ο Ροσάνο Ρουμπικόντι, πέθανε το 2021, αν και η διαθήκη της, που γράφτηκε και επικυρώθηκε το 2019, προέβλεπε να του κληροδοτήσει ένα ακίνητο στο Σεν Τροπέ της Γαλλίας.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2008 και χώρισε το 2009, είχαν ωστόσο καλές σχέσεις.

Χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας άνω των 34 εκατομμυρίων δολαρίων

Σύμφωνα με τα αρχεία της διαθήκης της που δηλώθηκε στην στην κομητεία Miami-Dade της Φλόριντα, όπου η Ιβάνα δήλωνε μόνιμη κατοικία παρά το γεγονός ότι ζούσε στη Νέα Υόρκη, η διαδικασία με τα οριζόμενα στη διαθήκη ολοκληρώθηκαν στα τέλη του περασμένου έτους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν τω μεταξύ, το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της, αξίας τουλάχιστον 34 εκατ. δο, μοιράστηκε μεταξύ των παιδιών της.

Ασύληπτη χλιδή στις κατοικίες της Ιβάνα Τραμπ

Το 17 δωματίων σπίτι στο Lenox Hill, το οποίο η Ιβάνα είχε ως κύρια κατοικία της από το 1992 μέχρι το θάνατό της, τέθηκε προς πώληση, έναντι 26,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Χτισμένο το 1879, το εξωτερικό του διαθέτει μανσαρική στέγη και προσαρμοσμένες χρυσές και μαύρες σχιστολιθικές πόρτες.

Στα κυριότερα σημεία του εσωτερικού περιλαμβάνονται μια βιβλιοθήκη με λεοπάρδαλη, με λεοπάρδαλη στην επένδυση των τοίχων, κατά μήκος του χαλιού και ακόμη και στην ταπετσαρία των επίπλων, καθώς και ένας πίνακας με δύο λεοπαρδάλεις να παίζουν πάνω από τον καναπέ. Αυτός ο χώρος συνοδεύεται από χρυσαφί καλούπια και κουρτίνες παραθύρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακριβώς έξω από αυτό το δωμάτιο, υπάρχει ένα ροζ μπάνιο γεμάτο φωτιστικά, όπου οι χρυσές πινελιές επεκτείνονται με τη μορφή βρυσών και κολώνες.

Οι εικόνες δείχνουν επίσης μια μεγάλη καμπυλωτή σκάλα, καθώς και μια τραπεζαρία εμπνευσμένη από τις Βερσαλλίες με επενδύσεις τοίχων σε χρυσό τόνο, περίτεχνα χρυσά καλούπια και ένα τζάκι που καίγεται με ξύλο, το οποίο βρίσκεται κάτω από έναν πολυέλαιο που κρέμεται από μια οροφή ντυμένη με πιο χρυσοποίκιλτα καλούπια.

Αυτός ο χώρος περιλαμβάνει επίσης ένα μικρότερο χώρο για φαγητό μπροστά από ένα παράθυρο από το δάπεδο μέχρι την οροφή που βλέπει σε μια ιδιωτική εσωτερική αυλή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ίδιο επίπεδο με την τραπεζαρία βρίσκεται ένα σαλόνι, τολμηρά διακοσμημένο σε αποχρώσεις του κόκκινου και του σμαραγδένιου, κάτω από μια οροφή από χρυσό ύφασμα από την οποία κρέμεται ένας άλλος πολυέλαιος. Στο βιβλίο της του 2017, «Raising Trump», η Ιβάνα περιέγραψε αυτό το δωμάτιο ως το δωμάτιο που «θα ζούσε ο Λουδοβίκος ΙΣΤ’ αν είχε χρήματα».


Πηγή