Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος της… «προκλητικής» Ράνια Γιούσεφ

Δικηγόροι γνωστοποίησαν ότι απέσυραν τις μηνύσεις που είχαν καταθέσει οι ίδιοι σε βάρος μιας ηθοποιού από την Αίγυπτο, που κατηγορείται κυρίως για «υποκίνηση ακολασίας», διότι φόρεσε ένα διάφανο φόρεμα στην τελετή λήξης του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου του Καΐρου την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αιγυπτιακός Τύπος, κατόπιν ο διεθνής, όπως και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέδειξαν την υπόθεση με επίκεντρο την εμφάνιση της Ράνια Γιούσεφ, 45 ετών.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094622034-0’); });

«Αποσύραμε (την Τετάρτη) το πρωί τη μήνυση που καταθέσαμε σε βάρος της Ράνια Γιούσεφ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος Αμρ Άμπντελ Σαλάμ, διευκρινίζοντας ότι η ακροαματική διαδικασία που «είχε οριστεί για τη 12η Ιανουαρίου σχετικά με την εξέταση της υπόθεσης… αναβλήθηκε».

Ο δικηγόρος Σαμίρ Σάμπρι, γνωστός για τη δράση του εναντίον διάσημων προσώπων, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «απέσυρε» επίσης μια ξεχωριστή μήνυση.

Ερωτηθέντες σχετικά με τους λόγους που τους οδήγησαν στην απόφασή τους να αποσύρουν τις προσφυγές τους σε βάρος της 45χρονοης ηθοποιού, οι δύο δικηγόροι ανέφεραν τη δημόσια συγγνώμη της.

Σε ένα tweet της, η ηθοποιός επιβεβαίωσε, εντούτοις, ότι «η έρευνα συνεχίζεται», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Μετά τον σάλο, η ηθοποιός είχε γράψει στο Twitter ότι «δεν υπολόγισε σωστά» τις αντιδράσεις, καθώς «δεν σκέφτηκε ότι (το φόρεμα) θα πυροδοτούσε τόσο μεγάλη οργή».

Προσκεκλημένη σήμερα στην εκπομπή του διάσημου παρουσιαστή Αμρ Αντίμπ, η Ράνια Γιούσεφ εξήγησε ότι «η φόδρα του φορέματος είχε ανέβει».

Από την πλευρά του ο παρουσιαστής επισήμανε τον ρόλο των δημοσιογράφων, ιδίως των διεθνών ΜΜΕ, στην πολεμική που προκλήθηκε από την υπόθεση.

«Η διαχείριση από τα διεθνή ΜΜΕ του περιστατικού που αφορά την ηθοποιό Ράνια Γιούσεφ (…) υπερέβαλε σε ορισμένες αρνητικές πρακτικές που σχετίζονται με τις ατομικές ελευθερίες στην Αίγυπτο» κατήγγειλε ο Γενικός Οργανισμός Ενημέρωσης.

localStorage.clear();


Πηγή