Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Ασύλληπτο: Σπασμένη κιθάρα του Κερτ Κομπέιν πωλήθηκε κοντά στις 600.000 δολάρια [βίντεο]

Μια κιθάρα του Κερτ Κομπέιν που διέλυσε ο ίδιος πριν από τουλάχιστον 30 χρόνια και η οποία δεν μπορεί να βγάλει… νότα, πωλήθηκε για 595.900 δολάρια σε δημοπρασία.

Το ποσό είναι πραγματικά ασύλληπτο, εάν αναλογιστεί κανείς ότι το ποσό που περίμενε και ο οίκος δημοπρασιών αναμενόταν περίπου 10 φορές πιο κάτω.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μαύρη Fender Stratocaster του Κερτ Κομπέιν δεν είχε σπάσει σε κάποια συναυλία, αλλά στη διάρκεια των ηχογραφήσεων του ιστορικού άλμπουμ των Nirvana, «Nevermind».

Διαθέτει τις υπογραφές των τριών μελών του συγκροτήματος, του Κερτ Κομπέιν, του Κριστ Νοβοσέλιτς και του Ντέιβ Γκρολ, μαζί με μια επιγραφή του frontman της μπάντας, μέσω της οποίας απευθύνεται στον -επίσης εκλιπόντα- τραγουδιστή των Screaming Trees, Mark Lanegan.

Οι κιθάρες του Κερτ Κομπέιν είναι περιζήτητες

Σύμφωνα με το Julien’s Auctions, ο Κομπέιν έδωσε την κιθάρα στον Λάνεγκαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας Nevermind των Nirvana, το 1992.

Ο Κερτ Κομπέιν, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του το 1994, σε ηλικία 27 ετών, ήταν γνωστός για τις γεμάτες ένταση εμφανίσεις του και έσπασε πολλές Stratocaster κιθάρες κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Μια από αυτές που κατάφεραν να «επιβιώσουν» πωλήθηκε με το απίθανο ποσό των 6 εκατ. δολαρίων, το 2021. Ήταν η κιθάρα με την οποία έπαιξε κατά τη διάρκεια της θρυλικής συναυλίας στο MTV Unplugged, το 1993.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή