Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Αυτή είναι η δουλειά που έκανε ο Βασίλης Καρράς πριν γίνει γνωστός

Αυτή είναι η δουλειά που έκανε ο Βασίλης Καρράς πριν γίνει γνωστός

Γεννήθηκε στην Καβάλα και στα 10 του χρόνια μετακόμισε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου στις αλάνες της πόλης της δεκαετίας του ’60 έκανε τις πρώτες του αληθινές φιλίες. Ο λόγος για τον Βασίλη Καρρά, το λαϊκό βάρδο της νύχτας, ο οποίος είχε την πρώτη του επαφή με το τραγούδι και το κοινό σε ηλικία 16 χρόνων.

Ωστόσο, ο Βασίλης Κεσογλίδης (αυτό είναι το πραγματικό του επίθετο) πριν γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό και η επιτυχία τού χτυπήσει την πόρτα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων σε συνεργείο. Μάλιστα, όπως ο ίδιος έχει εξομολογηθεί, τη δουλειά αυτή την αγαπούσε πολύ και αν δεν ερχόταν στη ζωή του το τραγούδι, θα είχε παραμείνει μηχανικός.

«Οι “μουτζούρηδες” είναι παραπονιάρηδες, έχουν αισθήματα, είναι ωραίοι τύπου», είχε εξομολογηθεί σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Ο Βασίλης Καρράς έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων. Το 1980 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος, ενώ από το 1986 οι επιτυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη.


Πηγή