Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Αυτή είναι η λέξη που απαγόρευσαν στην Ellen DeGeneres να λέει επειδή είναι ομοφυλόφιλη

Δεν είναι η πρώτη και σίγουρα δεν είναι η τελευταία. Η πασίγνωστη και εξαιρετικά αγαπητή στο αμερικάνικο κοινό, παρουσιάστρια Ellen DeGeneres, αποκάλυψε πίσω στο 1997, στον αέρα της τότε εκπομπής της πως είναι ομοφυλόφιλη. Η σόου μπιζ και το Hollywood ωστόσο χρειάστηκαν πάρα πολλά χρόνια για να την αποδεχτούν για αυτό που είναι.

Δέχτηκε πλήθος υποτιμητικών σχολίων από συνεργάτες της ή εργοδότες μιας και, όπως της έλεγαν, «το κοινό δεν μπορεί να ανταποκριθεί θετικά σε μία σεξουαλικότητα που πάει κόντρα στις νόρμες».

Αυτές τις μέρες, η DeGeneres γιορτάζει τα 15 χρόνια της εκπομπής της «The Ellen DeGeneres Show» που προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2003. Στο πλαίσιο των εορτασμών, η Ellen μίλησε τις προάλλες στον Ryan Seacrest σχετικά με το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε.

«Ήταν μια εκπομπή που δεν ήθελε να αγοράσει κανείς», είπε. «Πραγματικά δεν πίστευαν πως κάποιος θα καθόταν να δει μια λεσβία κατά τη διάρκεια της ημέρας και, εκείνη την περίοδο, κανείς δεν ήθελε να δει μια λεσβία ούτε τη νύχτα. Οπότε είχα ξεμείνει από επιλογές».

«Θυμάμαι ότι είχε συμβεί κάτι και ήμουν σε σχέση και ήθελα να πω “εμείς” και δεν με άφηναν να πω “εμείς”, επειδή ξαφνικά κάποιος θα με φανταζόταν με μια γυναίκα στη ζωή μου», θυμάται η παρουσιάστρια. Η DeGeneres, η οποία πριν γνωρίσει και παντρευτεί την ηθοποιό Portia de Rossi, είχε σχέση με την επίσης ηθοποιό Anne Heche αλλά και τη φωτογράφο Alexandra Hedison.

Αφού η DeGeneres «βγήκε από την ντουλάπα» σε ζωντανή μετάδοση είδε την τότε εκπομπή της να ακυρώνεται ένα χρόνο αργότερα ενώ και η επόμενη προσπάθειά της κράτησε μόλις για 13 επεισόδια.

localStorage.clear();


Πηγή