Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Αυτή είναι η πριγκίπισσα που δεν έχετε ξανακούσει ποτέ για αυτήν -Είναι 19 ετών, υπέφερε από bullying, βγαίνει στο προσκήνιο | ΖΩΗ

Η πριγκίπισσα Αΐκο της Ιαπωνίας πρόκειται να βγει στο προσκήνιο παγκοσμίως τον επόμενο μήνα καθώς θα γίνει εργαζόμενο μέλος της αυτοκρατορικής οικογένειας της χώρας.

Όμως η 19χρονη, που είναι το μοναχοπαίδι του αυτοκράτορα Ναρουχίτο και της αυτοκράτειρας Μασάκο, θα πρέπει να εκτελεί τις υποχρεώσεις της, χωρίς νέα τιάρα και σετ κοσμημάτων όταν ενηλικιωθεί τον επόμενο μήνα λόγω της πανδημίας του Covid.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ελάχιστα γνωστή πριγκίπισσα, δεχόταν bullying καθ’ όλη τη διάρκεια των σχολικών της χρόνων και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει μήνες από την εκπαίδευσή της.

Ωστόσο, μόλις κλείσει τα 20 την 1η Δεκεμβρίου, η πριγκίπισσα θα βρεθεί στο προσκήνιο, καθώς αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα και θα παρευρίσκεται σε γκαλά κατάλληλα για μία royal.

Ωστόσο, αντί για μια νέα συλλογή κοσμημάτων για να γιορτάσει αυτό το ορόσημο, όπως αυτά που δόθηκαν στα ξαδέρφια της, τη Μάκο Κομούρο, πρώην πριγκίπισσα Μάκο και την πριγκίπισσα Κάκο του Ακισίνο, όταν ενηλικώθηκαν, η Αΐκο θα λάβει ένα μεταχειρισμένο κομμάτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη δευτεροετή φοιτήτρια, που σπουδάζει ιαπωνική λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Gakushuin του Τόκιο, πρόκειται να δοθεί η τιάρα της θείας της Σαγιάκο Κουρόντα, σύμφωνα με το Royal Central, λόγω έλλειψης προϋπολογισμού εξαιτίας της συνεχιζόμενης κρίσης της Covid-19.

Μια πριγκίπισσα που βίωσε bullying στο σχολείο

Λίγα είναι γνωστά για την πριγκίπισσα, η οποία πέρασε μια δύσκολη περίοδο εκφοβισμού και άγχους κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπει το σχολείο για διάφορα χρονικά διαστήματα.

Στα όγδοα γενέθλια της Αΐκο, αποκαλύφθηκε ότι τα ενδιαφέροντά της ήταν η καλλιγραφία, το σχοινάκι και η συγγραφή ποίησης.

Εν τω μεταξύ, αποκαλύφθηκε επίσης ότι μεγάλωσε παίζοντας πιάνο και βιολί. Ωστόσο, το 2010, απασχόλησε τον Τύπο αφού αποκαλύφθηκε ότι περνούσε μια περίοδο μακριά από το σχολείο, αφού υπέφερε από άγχος λόγω της «άγριας συμπεριφοράς» των συμμαθητών της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκείνη τη χρονιά, ένας εκπρόσωπος της οικογένειας είπε ότι η τότε οκτάχρονη πριγκίπισσα είχε μείνει μακριά από το δημοτικό σχολείο της μετά από εκφοβισμό από αγόρια της τάξης της. Πρόσθεσε ότι είχε παραπονεθεί για πόνο στο στομάχι και είχε εκφράσει αίσθημα βαθιάς ανησυχίας.

Όμως, ένας εκπρόσωπος του σχολείου στο οποίο φοιτούσε τότε είπε ότι το περιστατικό μπορεί να ήταν μια παρεξήγηση που προέκυψε από μια σύγκρουση καθώς τα παιδιά άλλαζαν παπούτσια.

Η πριγκίπισσα λατρεύει να παίζει τσέλο
Η πριγκίπισσα λατρεύει να παίζει τσέλο / Φωτογραφία: AP Photo/Shizuo Kambayashi

Απέτυχε να παρευρεθεί στην τελετή αποφοίτησης στο τέλους του έτους και επίσης απουσίασε σε μια τελετή υποδοχής για τους νέους συμμαθητές της στην τρίτη τάξη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άρχισε να πηγαίνει στο σχολείο μόνο για τρεις ώρες την ημέρα, συνοδευόμενη από τη μητέρα της, και άλλες μέρες έλειπε με άδεια παραπονούμενη ότι είχε κρυώσει. Εκείνη την εποχή, οι αξιωματούχοι του Παλατιού είπαν ότι η πριγκίπισσα παρακολουθούσε ιδιωτικά μαθήματα όσο δεν πήγαινε στο σχολείο.

Ένα χρόνο αργότερα, νοσηλεύτηκε με πνευμονία αφού υπέφερε από επίμονο υψηλό πυρετό και βήχα. Όταν επέστρεψε στο σχολείο, άρχισε να παίζει βιολοντσέλο ως μέλος της ορχήστρας του σχολείου και να μαθαίνει αγγλικά.

Ωστόσο, το 2016, οι φόβοι αυξήθηκαν ξανά για την υγεία της Αΐκο, αφού έχασε ένα μήνα από το σχολείο λόγω κούρασης που προκάλεσε το άγχος των εξετάσεων. Οι αξιωματούχοι του παλατιού επιβεβαίωσαν ότι η έφηβη παραπονιόταν για στομαχικά προβλήματα και ζάλη, τα οποία απέδωσαν στη μελέτη για τις εξετάσεις της καθώς και στην εξάσκηση για ένα αγώνισμα στίβου.

Οι επίσημες εικόνες που κυκλοφόρησαν για τον εορτασμό των 15ων γενεθλίων της προκάλεσαν ανησυχία στη χώρα, με την πριγκίπισσα να εμφανίζεται αδύναμη στις φωτογραφίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλοί ανησύχησαν το 2016 όταν είδαν τη 15χρονη πριγκίπισσα φανερά αδυνατισμένη
Πολλοί ανησύχησαν το 2016 όταν είδαν τη 15χρονη πριγκίπισσα φανερά αδυνατισμένη / Φωτογραφία: The Imperial Household Agency of Japan via AP

Μέχρι το καλοκαίρι του 2018, έκανε το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό για να παρακολουθήσει ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα στο Eton College. Η Αΐκο τώρα σπουδάζει ιαπωνική λογοτεχνία, μαζί επιπλέον με αγγλικά και ισπανικά, στο Πανεπιστήμιο Gakushuin στο Τόκιο. Ο παππούς της, ο επίτιμος αυτοκράτορας Ακιχίτο και ο θείος της, ο διάδοχος του θρόνου Ακισίνο, φοιτούσαν επίσης σε αυτό το πανεπιστήμιο.

Είναι επίσης γνωστή η αγάπη της για τα ζώα, καθώς ιππεύει άλογα από μικρή. Βγάζει βόλτα τον σκύλο της, τον Γιούρι, και εκτρέφει μεταξοσκώληκες από το δημοτικό. Η εργασία αποφοίτησής της από το γυμνάσιο είχε τίτλο, «Γάτες και σκύλοι την περίοδο Heian μέσω της λογοτεχνίας».

Η πριγκίπισσα με τον σκύλο της
Η πριγκίπισσα με τον σκύλο της / Φωτογραφία: Imperial Household Agency of Japan via AP

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια δήλωση που κυκλοφόρησε από το Παλάτι, περιέγραψε την Αΐκο ως εργατική και ανέφερε ότι μερικές φορές στρεφόταν στον πατέρα και τη μητέρα της, αυτοκράτειρα Μασάκο, για βοήθεια με τα καθήκοντά της, σύμφωνα με τους Japan Times.

Η Αΐκο, γνωστή τότε ως η πριγκίπισσα που δεν χαμογελά ποτέ, είναι το μοναδικό παιδί του αυτοκράτορα Ναρουχίτο και της συζύγου του αυτοκράτειρας Μασάκο, η οποία επίσης υπέφερε από μια κατάσταση υγείας που σχετίζεται με το άγχος για περισσότερα από 10 χρόνια.

Η αυτοκράτειρα αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή για σχεδόν μια δεκαετία μετά τη γέννηση της Αΐκο, η οποία ήρθε μετά από κριτική για το ότι δεν δημιούργησε έναν άνδρα κληρονόμο.

Μια πριγκίπισσα με… μεταχειρισμένη τιάρα

Θα γίνει εργαζόμενο μέλος της αυτοκρατορικής οικογένειας της χώρας τον επόμενο μήνα, όταν θα φορέσει μια μεταχειρισμένη τιάρα που φόρεσε για πρώτη φορά η Σαγιάκο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώην πριγκίπισσα Σαγιάκο, είναι η μοναδική αδερφή του αυτοκράτορα Ναρουχίτο και φόρεσε την τιάρα κατά τη διάρκεια των δεκαπέντε χρόνων που εργαζόταν ως μέλος της αυτοκρατορικής οικογένειας.

Ωστόσο, δεν έχει φορέσει το λαμπερό κομμάτι από το 2005, όταν τον Νοέμβριο του ίδιου έτους παντρεύτηκε τον Γιοσίκι Κουρόντα, έναν πολεοδόμο που εργάζεται για την πόλη του Τόκιο.

Στο γάμο της, η Σαγιάκο, η οποία είναι επί του παρόντος η Ανώτατη Ιέρεια στο Μεγάλο Ιερό Ise Grand, έχασε την αυτοκρατορική της ιδιότητα λόγω ενός κανόνα που αφαιρεί τους τίτλους από τις αυτοκρατορικές πριγκίπισσες εάν επιλέξουν να παντρευτούν κοινούς θνητούς.

Η Σαγιάκο εξακολουθεί να έχει στην κατοχή της την τιάρα της, καθώς φέρεται να φτιάχτηκε με κεφάλαια από το επίδομα εξόδων διαβίωσης του πατέρα της, αντί να πληρωθεί από δημόσιους πόρους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά η κίνηση να δανειστεί το κομμάτι στην Αΐκο προκάλεσε προφανώς κάποια έκπληξη, σύμφωνα με το The Court Jeweller, αφού τα ξαδέρφια της πριγκίπισσας έλαβαν νέα κοσμήματα.

Η πριγκίπισσα Αΐκο της Ιαπωνίας κάθεται σε καναπέ
Η πριγκίπισσα Αΐκο της Ιαπωνίας / Φωτογραφία: Imperial Household Agency of Japan via AP

Το ιστολόγιο, γραμμένο από την Αμερικανίδα ιστορικό και βασιλική εμπειρογνώμονα Λόρεν Κιένα, ανέφερε ότι το Imperial Household Agency δεν διέθεσε χρήματα στον ετήσιο προϋπολογισμό για μια νέα τιάρα και κοσμήματα ως μέτρο εξοικονόμησης κόστους εν μέσω της πανδημίας.

Η τιάρα προσαρμόζεται για να ταιριάζει καλύτερα στο κεφάλι της Αΐκο πριν από τις τελετές ενηλικίωσής της – οι οποίες δεν θα περιλαμβάνουν το συνηθισμένο συμπόσιο ή οποιοδήποτε παρόμοιο είδος συγκέντρωσης λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί η πριγίπισσα Αΐκο δεν θα ανέβει ποτέ στον θρόνο

Παρά το γεγονός ότι είναι το μοναδικό παιδί του Αυτοκράτορα, ο οποίος ανέβηκε στο θρόνο τον Μάιο του 2019, οι ιαπωνικοί νόμοι που ευνοούν τους άνδρες κληρονόμους υποδηλώνουν ότι η Αΐκο δεν βρίσκεται στη γραμμή διαδοχής.

Αντίθετα, η Αΐκο θα προσπεραστεί από τον θείο της, τον διάδοχο Φουμιχίτο, ενώ τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, Μάκο και Κάκο, θα χάσουν από τον μικρότερο αδερφό τους, τον πρίγκιπα Χισαχίτο, 15 ετών.

Υπάρχει μόνο ένας άλλος άνδρας – ο 85χρονος θείος του Αυτοκράτορα, ο πρίγκιπας Χιτάτσι – που είναι επιλέξιμος σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το ιαπωνικό κοινό είναι έτοιμο για μια αλλαγή. Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Kyodo News τον Οκτώβριο του 2019 αποκάλυψε ότι το 81,9 % του κοινού είναι υπέρ μιας βασιλεύουσας αυτοκράτειρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μεταξύ, τον Ιούλιο του 2021, η Ιαπωνία απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτραπεί στις γυναίκες να ανέβουν στο θρόνο, εν μέσω μιας διαφαινόμενης κρίσης διαδοχής στη συρρικνούμενη αυτοκρατορική οικογένεια της χώρας.

Μια κυβερνητική συμβουλευτική επιτροπή, που αποτελείται από 21 μέλη από διάφορους τομείς, προσπαθεί να βρει μια λύση και δεν θα εξετάσει καν το ενδεχόμενο να επιτρέψει στην αυτοκρατορική πριγκίπισσα να βασιλέψει, ανέφεραν τότε οι Times, επικαλούμενοι ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Υπάρχει δημόσια
υποστήριξη για να επιτραπεί σε πριγκίπισσες
να ανέβουν στον θρόνο του Χρυσάνθεμου,
αλλά μια τέτοια κίνηση αντιτίθεται
σθεναρά από τους κυβερνώντες συντηρητικούς
εθνικιστές της Ιαπωνίας.

Η ιαπωνική
αυτοκρατορική οικογένεια θεωρείται η
αρχαιότερη μοναρχία στον κόσμο, με μια
αδιάσπαστη γραμμή ανδρικής διαδοχής
που μπορεί να εντοπιστεί δύο χιλιετίες
πίσω.

Η πριγκίπισσα Αΐκο με παραδοσιακό ένδυμα μικρή ανάμεσα στους γονείς της
Η πριγκίπισσα σε ηλικία 5 χρονών με παραδοσιακά ρούχα της Ιαπωνίας / Φωτογραφία: AP Photo/Koji Sasahara

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν την ήττα
του Τόκιο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο
προπάππους της Αΐκο, ο
αυτοκράτορας Χιροχίτο, λατρευόταν ως
ζωντανός θεός.

Η μυθολογία, που
αναγνωρίζεται από τον Αυτοκρατορικό
Οίκο, έχει τον θρυλικό αυτοκράτορα
Τζίμου, που λέγεται ότι είναι απόγονος
μιας θεάς του ήλιου και θεού της
καταιγίδας, ως ο πρώτος από τους 126
Ιάπωνες αυτοκράτορες που οδήγησαν στον
σημερινό Αυτοκράτορα Ναρουχίτο.

Αλλά
το μέλλον της αυτοκρατορικής γραμμής
βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω των αυστηρών
κανόνων που ορίζουν ότι μόνο οι άνδρες
κληρονόμοι μπορούν να κάθονται στον
θρόνο.

Υπάρχει έλλειψη ανδρών κληρονόμων μεταξύ του Αυτοκρατορικού Παλατιού, το οποίο έχει συρρικνωθεί σε μόλις 18 μέλη, τρία από τα οποία είναι επιλέξιμοι κληρονόμοι. Η μείωση οφείλεται
κυρίως σε έναν κανόνα που αφαιρεί τους
τίτλους από τις αυτοκρατορικές
πριγκίπισσες εάν επιλέξουν να παντρευτούν
κοινά άτομα.

Η επιλογή να εξεταστεί
εάν μια γυναίκα θα μπορούσε να ανέβει
στο θρόνο συζητήθηκε πριν από τρία
χρόνια μετά την απόφαση να επιτραπεί η
ιστορική παραίτηση του τότε αυτοκράτορα
Ακιχίτο, 87 ετών.

Προκειμένου να
εξασφαλίσει την υποστήριξη του κόμματος
της αντιπολίτευσης για την κίνηση, η
κυβέρνηση υποσχέθηκε να εξετάσει πιθανές
μεταρρυθμίσεις στην αυτοκρατορική
διαδοχή.

Ωστόσο, η διαδικασία έχει
καθυστερήσει, με τις επίσημες συζητήσεις
να ξεκινούν μόλις τον Απρίλιο του
τρέχοντος έτους.

Παραδοσιακοί
στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι υπάρχει
ακόμα χρόνος για να βρεθεί μια εναλλακτική
λύση καθώς ο 61χρονος Ναρουχίτο, είναι
υγιής και η οικογένεια έχει άνδρες
κληρονόμους στο πρόσωπο του αδερφου
του, τον διάδοχο Ακισίνο, 55 ετών, και τον
15χρονο ανιψιό του, πρίγκιπα Χισαχίτο.

Ο
μόνος άλλος επιλέξιμος κληρονόμος είναι
ο πρίγκιπας Χιτάτσι, ο θείος του
αυτοκράτορα, που είναι 85 ετών και
αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
Οι
δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική
πλειοψηφία του ιαπωνικού κοινού
υποστηρίζει ότι οι γυναίκες είναι
επιλέξιμες για βασιλεία.

Η αυτοκρατορική οικογένεια της Ιαπωνίας
Η αυτοκρατορική οικογένεια της Ιαπωνίας (2018) / Φωτογραφία: The Imperial Household Agency of Japan via AP

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ορισμένοι
πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένων των πιο
φιλελεύθερων μελών του Φιλελεύθερου
Δημοκρατικού Κόμματος του πρωθυπουργού
Γιοσιχίντε Σούγκα, είναι επίσης
υποστηρικτικοί.

«Μέσα στο κυβερνών
κόμμα, υπάρχει μια λαχτάρα για την
πριγκίπισσα Αΐκο να ανέβει
στον θρόνο», ανέφερε η Japan Times επικαλούμενη
έναν ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο
αυτόν τον μήνα.

Αλλά ο ισχύων
Αυτοκρατορικός Νόμος, που θεσπίστηκε
το 1947, ορίζει ότι μόνο ένας άνδρας
απόγονος ενός άνδρα αυτοκράτορα μπορεί
να διαδεχθεί τον θρόνο.

Η Ιαπωνία είχε οκτώ γυναίκες μονάρχες μεταξύ του 6ου και του 18ου αιώνα, ωστόσο καμία δεν προήλθε από γυναικεία καταγωγή.

Μια επιλογή για μεταρρύθμιση θα ήταν να επιτραπεί στις γυναίκες να διατηρήσουν την αυτοκρατορική τους ιδιότητα μετά το γάμο, ανεξάρτητα από το καθεστώς του συζύγου τους, έτσι ώστε οι μελλοντικοί γιοι να μπορούν να ενταχθούν στη γραμμή της διαδοχής. Σε αυτό αντιτίθενται οι παραδοσιακοί που υποστηρίζουν ότι η νόμιμη διαδοχή μπορεί να περάσει μόνο από την ανδρική γραμμή.

Μια άλλη πιθανότητα που θα τεθεί από την επιτροπή σχετίζεται με πρώην αριστοκρατικές οικογένειες, των οποίων η αυτοκρατορική ιδιότητα καταργήθηκε κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ιαπωνίας από τις ΗΠΑ μετά την ήττα της αυτοκρατορίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η πρόταση
προτείνει ότι γόνοι αυτών των οικογενειών
θα μπορούσαν να υιοθετηθούν στην
οικογένεια του αυτοκράτορα.

Μια
άλλη επιλογή, που αφορά επίσης αυτές
τις πρώην αυτοκρατορικές οικογένειες,
σχετίζεται με μια αποτελεσματική
αποκατάσταση της αριστοκρατίας με την
αποκατάσταση των ανδρών μελών.

Οι
παραδοσιακοί ανησυχούν ότι οποιαδήποτε
μεταρρύθμιση των κανόνων διαδοχής
απειλεί τη νομιμότητα, και επομένως τη
σταθερότητα, του Αυτοκρατορικού Παλατιού.

Η πριγκίπισσα με τους γονείς της
Η πριγκίπισσα με τους γονείς της / Φωτογραφία: AP Photo/Toru Hanai, Pool

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αναμορφωτές,
από την άλλη πλευρά, υποστηρίζουν ότι
ο Αυτοκρατορικός Οίκος πρέπει να
προσαρμοστεί για να επιβιώσει.

Έρευνα
μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου που διεξήχθη
από το Kyodo News έδειξε ότι το 87% των
ερωτηθέντων υποστήριξε μια βασιλεύουσα
αυτοκράτειρα, ενώ το 80% ήταν υπέρ ενός
αυτοκράτορα από μια γυναικεία
σειρά διαδοχής.

Ο Τάρο Κάνο, μέλος
του υπουργικού συμβουλίου που θεωρείται
πιθανός μελλοντικός πρωθυπουργός, έχει
εκφράσει την υποστήριξή του για την
κίνηση που θα επιτρέψει στις πριγκίπισσες
να ανέβουν στον θρόνο.

«Πιστεύω ότι
είναι πιθανό οι αυτοκρατορικές
πριγκίπισσες, συμπεριλαμβανομένης της
πριγκίπισσας Αΐκο, να γίνουν αποδεκτές
ως ο επόμενος μονάρχης», είπε.

«Υπάρχει μόνο
ένας διάδοχος του θρόνου επόμενης γενιάς
[προς το παρόν]. Πρέπει να σκεφτούμε τι
πρέπει να κάνουμε όταν δεν υπάρχουν
πλέον αρσενικοί κληρονόμοι».

Η πριγκίπισσα Αΐκο είναι ξαδέρφη της Μάκο που άφησε τα πάντα για τον έρωτα

Η ξαδέρφη της Αΐκο, Μάκο, εθεάθη να παίρνει την πρώτη της γεύση από τη ζωή ως κοινή θνητή στη Νέα Υόρκη, όπου ζει τώρα με τον νέο της σύζυγο, Κέι Κομούρο, αφού άφησε εντυπωσιακά τον βασιλικό τίτλο της τον περασμένο μήνα.

Η μεγαλύτερη κόρη του διαδόχου Φουμιχίτο και ανιψιά του βασιλέως αυτοκράτορα Ναρουχίτο, εθεάθη το Σαββατοκύριακο για πρώτη φορά από τότε που αντάλλαξε το Αυτοκρατορικό Παλάτι του Τόκιο για τα λαμπερά φώτα του Μεγάλου Μήλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πριγκίπισσα Αΐκο με σχολική στολή
Η πριγκίπισσα Αΐκο δεχόταν μπούλινγκ στο σχολείο / Φωτογραφία: Imperial Household Agency of Japan via AP

Η 30χρονη πρώην royal, που τώρα έχει απλά το όνομα Μάκο Κομούρο, πήγε για ψώνια για να πάρει μερικά απαραίτητα πράγματα για το νέο συζυγικό σπίτι του ζευγαριού.


Πηγή