Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Αυτός είναι ο πιο κοντός έφηβος στον κόσμο -Μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες

Ο πιο κοντός έφηβος στον κόσμο ζει στο Κατμαντού του Νεπάλ.

Ο Dor Bahadur Khapangi, ο οποίος έχει ύψος μόλις 73,43 εκατοστά, παρέλαβε ο ίδιος το βραβείο του από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, συνοδευόμενος από τον αδερφό του. «Είμαι χαρούμενος που ο αδελφός μου έλαβε πιστοποιητικό Γκίνες», δήλωσε ο μεγαλύτερος αδελφός του Khapangi, Nara Bahadur Khapangi.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Dhananjay Regmi, Διευθύνων Σύμβουλος του Συμβουλίου Τουρισμού, παρέδωσε στον Khapangi το πλαισιωμένο πιστοποιητικό σε μια τελετή που διοργάνωσε το Guinness World Records.

Το επίσημο πιστοποιητικό κατονομάζει τον Khapangi, ο οποίος γεννήθηκε στο Νεπάλ το 2004, ως τον «πιο κοντό εν ζωή έφηβο (αρσενικό)» στις 23 Μαρτίου.

Ο νεαρός πόζαρε με το πιστοποιητικό του μπροστά σε μια πλειάδα φωτογράφων και μέσων ενημέρωσης που ήταν παρόντες στην τελετή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κάτοχος των ρεκόρ Γκίνες για το κοντύτερο θηλυκό στον κόσμο είναι η Jyoti Amge από την Ινδία. Το 2009 επιβεβαιώθηκε ότι είναι η πιο κοντή εν ζωή έφηβη με ύψος μόλις 61,95 εκατοστά.

Ο Dor Bahadur Khapangi που ονομάστηκε ο πιο κοντός έφηβος στον κόσμο, μαζί με τον αδερφό του
Ο Dor Bahadur Khapangi που ονομάστηκε ο πιο κοντός έφηβος στον κόσμο, μαζί με τον αδερφό του / Φωτογραφία: guinnessworldrecords

Σήμερα είναι 28 ετών και έχει διατηρήσει το ρεκόρ της όλο αυτό το διάστημα και μάλιστα εμφανίστηκε στην αμερικανική τηλεόραση ως τακτικός χαρακτήρας της Ma Petite στο American Horror Story: Freak Show, στην οποία έκανε πρεμιέρα το 2014.

Ο συμπατριώτης του Khapangi, Khagendra Thapa Magar, με ύψος 67 εκατοστά, ήταν ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο μέχρι τον θάνατό του το 2020 σε ηλικία 32 ετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Dor Bahadur Khapangi παρέλαβε το πιστοποιητικό από τα ρεκόρ Γκίνες
Ο Dor Bahadur Khapangi παρέλαβε το πιστοποιητικό από τα ρεκόρ Γκίνες / Φωτογραφία: guinnessworldrecords

Ο σημερινός κοντύτερος άνθρωπος στον κόσμο είναι ο Edward Niño Hernández, από την Κολομβία, με ύψος 70 εκατοστά. Έλαβε το βραβείο του από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες τον Σεπτέμβριο του 2010.

Γεννημένος το 1986, ήταν ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο, αλλά έχασε τον τίτλο όταν ο Magar έγινε 18 ετών το 2004. Τον ανέκτησε όταν ο Magar πέθανε πριν από δύο χρόνια.

Διαμένει στην Μπογκοτά και και έχει ως επάγγελμα τον χορό και την ηθοποιία, εμφανιζόμενος στην αργεντίνικη τηλεοπτική εκπομπή Susana Giménez.


Πηγή