Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Αυτός είναι ο πιο μοναχικός σκύλος στον κόσμο… [εικόνες]

Ο πιο μοναχικός σκύλος του κόσμου ελπίζει να βρει ένα καινούριο σπίτι έχοντας περάσει 11 χρόνια σε ένα κέντρο διάσωσης.

Ο 11χρονος Πλούτωνας, είναι ένας γλυκύτατος σκύλος που σώθηκε από ένα ρουμανικό καταφύγιο θανάτωσης από το μη Κερδοσκοπικό Κέντρο Διάσωσης Nobody Dogs με έδρα το Βουκουρέστι τον Δεκέμβριο του 2010, όταν ήταν μόλις τεσσάρων ημερών. Η μητέρα και τα αδέρφια του υιοθετήθηκαν, αλλά 11 χρόνια μετά, ο Πλούτωνας εξακολουθεί να ζει στο κέντρο διάσωσης κοντά στο Βουκουρέστι και δεν έχει φύγει ποτέ από εκεί, σύμφωνα με την Daily Mirror.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Πλούτωνας ζει από 4 ημέρων στο κέντρο διάσωσης Nobody Dogs
O Πλούτωνας ζει από 4 ημέρων στο κέντρο διάσωσης Nobody Dogs

Παρά τις πολλές εκκλήσεις στο Facebook για να βρεθεί μια οικογένεια για τον Πλούτωνα και τον αδερφό του, Ντίνο, το κέντρο διάσωσης δεν τα έχει καταφέρει ακόμη. Ο Ντίνο μάλιστα, πέθανε στο καταφύγιο χωρίς να έχει ζήσει ποτέ σε κάποιο σπίτι με κάποια οικογένεια.

Η Αλένα Σταν, η οποία διευθύνει το Nobody Rescue και συνεργάζεται με τον οργανισμό του Ηνωμένου Βασιλείου, Bridging The Gap Rescue, ανησυχεί πως ο σκύλος μπορεί να έχει την ίδια μοίρα με τον αδερφό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Πλούτωνας, η μητέρα του και τα αδέρφια του διασώθηκαν όλοι από το καταφύγιο θανάτωσης τον Δεκέμβριο του 2020 όταν τα κουτάβια ήταν μόλις 4 ημερών και η Αλένα τα έβαλε για υιοθεσία λίγες εβδομάδες αργότερα. Ενώ τέσσερα από αυτά βρήκαν σπίτια, ο Πλούτωνας και ο Ντίνο δεν τα κατάφεραν.

Δεν έχει βγει ποτέ από το ράντσο- Του είναι άγνωστοι οι ήχοι της πόλης

Η Αλένα είπε ότι το «γλυκό» αυτό σκυλί δεν έχει βγει ποτέ έξω από το ράντσο του κέντρου διάσωσης και εξακολουθεί να είναι πολύ δραστήριο παρά την ηλικία του. «Το κέντρο είναι το μόνο μέρος που έχει γνωρίσει» εξήγησε, προσθέτοντας: «δεν μπορείς να το φανταστείς ότι είναι ένας ηλικιωμένος σκύλος».

σκύλος μουσούδα
Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του καταφυγίου, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να συνηθίσει τους ήχους της πόλης

Η ιδιοκτήτρια του κέντρου διάσωσης είπε επίσης πως ο Πλούτωνας δεν ήταν ποτέ επιθετικός απέναντι σε κανέναν και τα έχει καλά με άλλα ζώα καθώς και με παιδιά. Πρόσθεσε ότι ο σκύλος θα ήθελε πολύ να εγκατασταθεί με μια οικογένεια σε μια αγροτική περιοχή με άφθονο χώρο. Βέβαια, ο Πλούτωνας δεν έχει βρεθεί ποτέ σε μια πόλη και δεν έχει δει ποτέ τηλεόραση και θα χρειαστεί έναν υπομονετικό ιδιοκτήτη που θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί σε αυτούς τους νέους ήχους, πρόσθεσε η Αλένα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαστε ένας πολύ μικρός οργανισμός και είναι δύσκολο να υιοθετήσει κάποιος σκύλο στη Ρουμανία. Ο κόσμος δεν κοιτάζει σε ιδιωτικά κέντρα» εξήγησε.


Πηγή