Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Αυτός θεωρείται ο πιο κομψός ποδοσφαιριστής του κόσμου

Αυτός θεωρείται ο πιο κομψός ποδοσφαιριστής του κόσμου

Μπορεί να μην θεωρείται -και δεν είναι- από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου, ωστόσο δεν είναι και μικρά τα επιτεύγματά του στους αγωνιστικούς χώρους. Το να αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ και μάλιστα σε μια από τις κορυφαίες της ομάδες, την Άρσεναλ, δεν είναι μικρή υπόθεση. Μάλιστα, θα μπορούσε να έδειχνε πολλά περισσότερα στα γήπεδα, εάν δεν ήταν άτυχος και δεν είχε κάποιους τραυματισμούς.

Παρόλα αυτά, κατέχει ως ποδοσφαιριστής μια πρωτιά, που πιθανότατα τη ζηλεύει και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Έκτορ Μπεγερίν, σύμφωνα με το περιοδικό Vogue, το οποίο φιλοξενεί συνέντευξή του στο τεύχος Απριλίου 2019, αλλάζει τα πρότυπα του σύγχρονου αθλητή και θεωρείται ο πιο κομψός εκπρόσωπος της «στρογγυλής θεάς» στον πλανήτη.

Τον προηγούμενο χειμώνα, όταν μια φωτογραφία του ποδοσφαιριστή των «κανονιέρηδων» έγινε viral, η οργή ή ο ενθουσιασμός επικεντρώθηκαν στο ζευγάρι γυαλιά ηλίου που φορούσε. «Πολλοί άνθρωποι δεν το κατάλαβαν», εξηγεί ο Ισπανός αμυντικός, όταν δέχεται ερώτηση για τη φωτογραφία του, ενώ παρακολουθούσε την ομάδα του από τον πάγκο, λόγω τραυματισμού.

«Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι που υποστηρίζουν ποδοσφαιρικές ομάδες δεν ενδιαφέρονται για τη μόδα. Γι’ αυτούς, μπορεί να είναι πολύ περίεργο να βλέπουν κάποιον να έχει διαφορετική εμφάνιση. Αλλά, έμαθα να μην διαβάζω τα σχόλια», επισημαίνει.

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής δέχεται συχνά επικριτικά σχόλια από οπαδούς για τον τρόπο που ντύνεται. Εκείνος, όμως, δεν φαίνεται να… καίγεται ιδιαίτερα για την άποψη του κόσμου: «Προπονούμαι σκληρά, παίζω καλά και φορώ ρούχα που είναι τελευταία λέξη της μόδας. Ζω τη ζωή μου με τον τρόπο που θέλω να τη ζήσω και όχι με τον τρόπο που οι άνθρωποι θεωρούν ότι πρέπει».

Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Μπαρτσελόνα, στα τμήματα υποδομής της οποίας βρισκόταν από τα 8 μέχρι τα 16 του χρόνια. Μετά πήγε στο Λονδίνο για να παίξει στην Άρσεναλ. Όταν ο Αρσέν Βενγκέρ τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα, σύμφωνα με την… ποδοσφαιρική παράδοση, αγόρασε μια ζώνη Gucci και ένα νεσεσέρ Louis Vuitton, ως δώρο στον εαυτό του. «Πήγα στα Westfield, ήμουν τόσο ενθουσιασμένος! Τώρα, είμαι πιο προσεκτικός. Έμαθα ότι τα χρήματα έρχονται πολύ γρήγορα, αλλά φεύγουν ακόμα πιο γρήγορα», λέει.

Η πρώτη μεγάλη αγορά του Έκτορ Μπεγερίν ήταν ένα σπίτι για τους γονείς του στην Ισπανία. Αγόρασε μια Mercedes, αλλά την άλλαξε για ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον μεταχειρισμένο Tesla. Δεν άφησε τις σπουδές του στην άκρη και πήρε πτυχίο στο μάρκετινγκ, ίδρυσε μία εταιρεία στον τομέα μαζί με τον συγκάτοικό του και επένδυσε σε ακίνητη περιουσία. «Διδάχθηκα ότι η εκπαίδευση είναι το πιο σημαντικό. Χρειάζεστε ένα εναλλακτικό πλάνο» υπογραμμίζει.

Αν και το ποδόσφαιρο για τον συμπαίκτη των Σωκράτη Παπασταθόπουλου και Ντίνου Μαυροπάνου είναι η μεγάλη του αγάπη, τα στον ελεύθερό του χρόνο επισκέπτεται γκαλερί τέχνης και παρότι πλέον δεν αγοράζει τόσο συχνά, δεν κρατήθηκε σε πρόσφατη επίσκεψη στο Machine-A, στο Σόχο. «Πήρα μερικά πολύ ωραία κομμάτια Raf Simons του Calvin Klein», λέει.

Ο ποδοσφαιριστής αποκαλύπτει ότι θα ήθελε πολύ να εργαστεί στον χώρο της μόδας, όταν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και αυτήν τη στιγμή ολοκληρώνει ένα πανεπιστημιακό μάθημα branding και styling. «Η δημιουργική διαδικασία με ενθουσιάζει», λέει. Και σίγουρα, ο τρόπος με τον οποίον του αρέσει να δημιουργεί, μπορεί να προκαλεί έκπληξη μέχρι και αντιδράσεις, αλλά είναι ολόδικός του.

Οι φωτογραφίες είναι από τον προσωπικό λογαριασμό του Μπεγερίν στο Instagram.




Πηγή