Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Αφραγκος ο πατέρας του Ελον Μασκ: «Τον συντηρούμε από το ‘90 εγώ και ο αδερφός μου, αλλά υπό έναν όρο»

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Έλον Μασκ λέει πως χρηματοδοτεί τον πατέρα του από τότε που έμεινε άφραγκος τη δεκαετία του ‘90.

Σε ένα tweet του την Τετάρτη, ο ιδιοκτήτης της Tesla, δήλωσε: «Ο Έρολ έμεινε άφραγκος τη δεκαετία του ‘90. Ο αδερφός μου κι εγώ στηρίζουμε οικονομικά τον πατέρα μας και την εκτεταμένη οικογένειά του στη Νότια Αφρική από τότε, υπό τον όρο να μην κάνει κακά πράγματα. Δυστυχώς, έκανε κακά πράγματα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν ήταν σαφές τι εννοούσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, με τον όσο «κακά πράγματα», αλλά στο παρελθόν έχει αποκαλέσει τον πατέρα του «τρομερό άνθρωπο» σε συνέντευξή του στο Rolling Stone το 2017. «Σχεδόν κάθε κακό πράγμα που θα μπορούσατε να σκεφτείτε, το έχει κάνει» είπε ο Έλον Μασκ στο περιοδικό.

O Έλον Μασκ με τον αδερφό του Κιμπάλ
O Έλον Μασκ με τον αδερφό του Κιμπάλ

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας απαντούσε σε ένα tweet του Ρόμπερτ Ράιχ, ακαδημαϊκού του UC Berkeley και πρώην υπουργού Εργασίας, ο οποίος εξηγούσε στο Twitter πως είναι μύθος οι αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι. Σε αυτή την ανάρτησή του, ο Ράιχ έλεγε πως ο Έλον Μασκ καταγόταν από μια οικογένεια που κατείχε ένα ορυχείο σμαραγδιών στη «Νότιο Αφρική του Απαρτχάιντ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται πως το απαρτχάιντ εισήχθη στη Νότια Αφρική το 1948 για να διαχωρίσει νομικά τους ανθρώπους διαφορετικών φυλών, με τους λευκούς να έχουν πολύ περισσότερα πολιτικά και άλλα δικαιώματα από άλλες ομάδες, σύμφωνα με τον ορισμό του Cambridge Dictionary. Διατηρήθηκε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ο Έλον Μασκ ορκίστηκε να μην γνωρίσουν τα παιδιά του τον παππού τους

Από την πλευρά του ο Έρολ Μασκ μιλώντας στο Business Insider Africa το 2018, δήλωσε πως κατέχει το μισό μερίδιο του ορυχείου με τον Έλον Μασκ να απαντά σε ερώτηση του συγγραφέα Τζέρεμι Άρνολντ τότε, πως δεν είχε ιδέα για μερίδιο, αλλά θυμήθηκε πως είδε ένα «μικρό κουτί με κοσμήματα από χαμηλής ποιότητας σμαράγδια στα νιάτα του».

Οι σχέσεις μεταξύ Έρολ και Έλον Μασκ φαίνεται να είναι περίπλοκη. Η επίσημη βιογραφία του ιδρυτή της SpaceX που δημοσιεύτηκε το 2017 ανέφερε ότι ο Έλον Μασκ και η πρώην σύζυγός του, Τζαστίν, είχαν «ορκιστεί ότι τα παιδιά τους δεν θα συναντήσουν τον Έρρολ ποτέ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, σε συνέντευξη που έδωσε προχθές ο πατέρας του Έλον Μασκ, είπε ότι έχει παρακολουθήσει έναν από τους εγγονούς του, τον Ντάμιαν, να παίζει πιάνο όταν ήταν μικρό παιδί. Είπε επίσης ότι είχε επισκεφθεί στον γιο του στο Τέξας μόλις πέρυσι, όταν και γνώρισε την νεότερη εγγονή του.


Πηγή