Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αύγουστος Κορτώ: Ήμουν θυμωμένος με τη μητέρα μου -Πήρε 450 χάπια και ήξερε ότι θα τη βρω εγώ [βίντεο]

Συγκλονιστικά ήταν τα όσα διηγήθηκε ο Αύγουστος Κορτώ για τις απόπειρες αυτοκτονίας που είχε κάνει η μητέρα του, μέχρι την μοιραία φορά.

Ο γνωστός συγγραφέας μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στούντιο 4», όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις απόπειρες αυτοκτονίας και τις καταχρήσεις της μητέρας του, μέχρι να έρθει το τέλος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να κάνει αλλοιώσεις στον εγκέφαλο από το αλκοόλ και τα χάπια. Τον τελευταίο χρόνο της ζωής της πήγα να την δω σε μία από τις κλινικές και δεν με αναγνώρισε» ανέφερε ο Αύγουστος Κορτώ.

Αύγουστος Κορτώ: Από τα 11 μετά καταλάβαινα τις απόπειρες -Μέχρι την οριστική μεσολάβησαν 10 με 12

«Την πρώτη απόπειρα δεν την αντιλήφθηκα. Ήταν έγκυος, απέβαλε και το μόνο που με ένοιαζε ήταν να βγει από το νοσοκομείο. Δεν είχα καταλάβει επουδενί λόγο ότι είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει. Από τα 11 και μετά καταλάβαινα τις απόπειρες. Μέχρι να κάνει την οριστική, πρέπει να είχαν μεσολαβήσει άλλες 10-12. Με εξόργιζε το γεγονός ότι δεν υπήρχε θεραπεία. Δεν ήξερα ότι αν βρει έναν καλό γιατρό και ξεκινήσει ψυχοθεραπεία… Αλλά η Κατερίνα είχε φτάσει σε ένα σημείο κι ήταν τόσο καταπονημένη, που δεν ήθελε να σκαλίσει το παρελθόν. Ήθελε την συμπτωματική των φαρμάκων, δηλαδή υπνωτικά κι ηρεμιστικά. Ήθελε, όταν ήταν χάλια, να μαστουρώνει, να πίνει χάπια, να γίνεται κόκαλο και να κοιμάται» είπε αρχικά ο Αύγουστος Κορτώ.

Αύγουστος Κορτώ για την μητέρα του: Τελευταία είχε αρχίσει να κάνει αλλοιώσεις στον εγκέφαλο από αλκοόλ και χάπια

«Έχω δει τα πάντα δηλητηρίαση με αλκοόλ, με νερό, την έχω δει σε κλινικές. Τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να κάνει αλλοιώσεις στον εγκέφαλο από το αλκοόλ και τα χάπια. Τον τελευταίο χρόνο της ζωής της πήγα να την δω σε μία από τις κλινικές και δεν με αναγνώρισε. Χρειάστηκε να πάω δύο τρεις φορές για να καταλάβει. Το έβλεπα να έρχεται… Ήμουν θυμωμένος γιατί επέλεξε μία χρονική συγκυρία πάρα πολύ άσχημη για εμένα. Το καταλαβαίνω ότι είχε φτάσει στις εσχατιές της απόγνωσης και δεν άντεχε να το αναβάλει άλλο. Έτυχε εκείνες τις ημέρες να λείπει ο πατέρας μου στην Αθήνα κι όταν πήρε γύρω στα 450 χάπια, ήξερε ότι θα την έβρισκα εγώ» πρόσθεσε ο Αύγουστος Κορτώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το απόσπασμα από τα συγκλονιστικά γεγονότα που διηγήθηκε ο Αύγουστος Κορτώ στην εκπομπή «Στούντιο 4»


Πηγή