Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Βίσση - Βανδή: Το τέλος μιας κόντρας 25 χρόνων ή τηλεοπτικό τερτίπι η συνύπαρξη τους στην σκηνή του «J2Us»;

Βίσση – Βανδή: Το τέλος μιας κόντρας 25 χρόνων ή τηλεοπτικό τερτίπι η συνύπαρξη τους στην σκηνή του «J2Us»;

«Η one and only Άννα Βίσση!» είπε ο Νίκος Κοκλώνης και η απόλυτη Eλληνίδα star τραγουδίστρια ανέβηκε στην σκηνή του «J2Us» ώστε να ερμηνεύσει τα τραγούδια της ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τη διάθεση στον τελικό του show του Open ο οποίος διεξάχθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Ωστόσο, το 40,1% του δυναμικού κοινού (τόσο «έγραψαν» τα μηχανάκια της τηλεθέασης πως συγκέντρωσε το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο τέταρτο 01:15 – 01:29) δεν καθηλώθηκε στους δέκτες για να δει το show με τις καλλίπυγες παρουσίες και να σχολιάσει τις φωνητικές δυνατότητες των συμμετεχόντων.

Καθηλώθηκε για να δει ένα… ξεμάλλιασμα, ένα βλέμμα «καρφί» ή μια ατάκα-φωτιά (για να μην ξεχνάμε και τα κλισέ που συνοδεύουν συνήθως τις κόντρες μεταξύ των εκπροσώπων της showbiz).

Άννα Βίσση και Δέσποινα Βανδή, ή Δέσποινα Βανδή και Άννα Βίσση, βρέθηκαν στο ίδιο πλατό. Βισσικοί και Βανδικοί περίμεναν να δουν ποια από τις δυο κυρίες θα επικρατήσει και ποια θα στεφθεί νικήτρια σε αυτήν την κόντρα που κρατάει χρόνια.

Χιλιάδες λέξεις έχουν γραφτεί γι’ αυτή την αντιπάθεια (;) τα τελευταία 25 χρόνια. Βαρύγδουποι πρωτοσέλιδοι τίτλοι σε εφημερίδες και περιοδικά για μια κόντρα που κανείς δεν ξέρει μέχρι σήμερα πότε και πώς ξεκίνησε. Μια κόντρα η οποία πλέον χαρακτηρίζεται ως θρυλική και ανάλογη με αυτήν των Αλίκη Βουγιουκλάκη-Τζένης Καρέζη.

Για να λέμε όμως και την αλήθεια, οι σχέσεις -ή μη – των δυο τραγουδιστριών έσωσαν πολλές φορές εκδότες και δημοσιογράφους που δεν είχαν τι να γράψουν στις σελίδες των περιοδικών τους στο τεύχος της επόμενης μέρας. Ένας δυνατός τίτλος, μια φράση που ειπώθηκε (ή μπορεί και όχι, εξάλλου καμία από τις δυο κυρίες δεν βγήκε ποτέ να διαψεύσει κάτι) και έτοιμο το θέμα.

Και επιστρέφουμε στο «J2Us»…

Η Άννα Βίσση ανέβηκε στην σκηνή και αφού ερμήνευσε το «Δώδεκα» απευθύνθηκε σε κάθε ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής ξεχωριστά. Τα αυτιά των τηλεθεατών ήταν τεντωμένα για να ακούσουν προσεκτικά το τι θα πει η Άννα Βίσση στην Δέσποινα Βανδή.

Όταν έφτασε στη Δέσποινα Βανδή της είπε: «Δέσποινα… Γύρνα ξανά…» και οι φανατικοί είχαν πάρει ποπ κορν και περίμεναν να δουν τι θα επακολουθήσει.

Η Δέσποινα Βανδή θα χειροκροτήσει την Άννα Βίσση; Θα κάνει κάποια γκριμάτσα απέχθειας όσο η Άννα Βίσση τραγουδά; Η Άννα Βίσση θα μιλήσει ξανά στη Δέσποινα Βανδή ή θα κάνει σα να μην υπάρχει στο οπτικό της πεδίο στην συνέχεια;

Τα καλύτερα όμως ήρθαν λίγη ώρα αργότερα… Η Άννα Βίσση προσκάλεσε τη Δέσποινα Βανδή να βρεθεί στο πλευρό της στην σκηνή. «Θέλω να μου έρθεις, αργά… βασανιστικά» της είπε. Η ατμόσφαιρα «ηλεκτρίστηκε» υπό τους ήχους του «Ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη» της Άννας Βίσση και οι δυο τους ένωσαν τις φωνές τους για πρώτη φορά σε μια κίνηση που έσκαβε τον τάφο σε μια «ιστορική» κόντρα της showbiz.

Αγκαλιές, φιλιά και πειράγματα ανάμεσα στις δυο ξανθιές τραγουδίστριες έδωσαν και πήραν στην σκηνή του «J2Us» κάνοντας τους τηλεθεατές να ξεχάσουν τους διαγωνιζόμενους του show.

«Τόσο γρήγορα αγαπηθήκαμε δηλαδή;» αναρωτήθηκε η Άννα Βίσση. «Εντάξει, 25 χρόνια περάσανε» απάντησε η Δέσποινα Βανδή και επειδή τα… καρφιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν η Άννα Βίσση έβγαλε το σφυρί και κάρφωσε κανονικότατα όσους έχουν γράψει γι’ αυτήν την κόντρα.

«Δέσποινα, έχεις καταλάβει ότι τους την έχουμε σπάσει λίγο. Υπάρχουν άνθρωποι που λένε “πώς είναι δυνατόν;”. Τους τη χαλάσαμε. Υπήρχε μια ίντριγκα. Ήταν σέξι όλο αυτό που συνέβαινε» σχολίασε η τραγουδίστρια.

Βέβαια αυτό δεν ήταν το μόνο «καρφί» της βραδιάς. «Και εσύ τι θα κάνεις;» ρώτησε η Άννα Βίσση την Δέσποινα Βανδή. «Εγώ κάνω τέλεια τη Βίσση» είπε αποστομωτικά η Δέσποινα Βανδή απαντώντας ουσιαστικά σε όσους έχουν γράψει ότι αντιγράφει την «Απόλυτη» όπως την χαρακτηρίζουν οι θαυμαστές της.

Οι δυο τους τραγούδησαν με πάθος και αγκαλιασμένες την «Αντίστροφη Μέτρηση», τη μεγάλη επιτυχία της Βίσση και του Νίκου Καρβέλα και στο τέλος με τα χέρια τους ενωμένα και ψηλά αντάλλαξαν ένα φιλί.

Ήταν ή όχι αλήθεια αυτή η κόντρα που μετρά 25 χρόνια; «Κάποια πράγματα δεν έχουν ανάγκη εξήγησης. Showbiz είναι αυτή. Ίντριγκες ήταν. Εμείς δεν είχαμε κανένα θέμα μεταξύ μας. Δεν άρχισε ποτέ αυτή η κόντρα» είπε η Άννα Βίσση.

«Είναι ώρα να αρχίσει» πρόσθεσε με χιούμορ η Δέσποινα Βανδή.

Το τέλος μιας κόντρας 25 χρόνων ή τηλεοπτικό τερτίπι για χάρη της τηλεθέασης και της φήμης η συνύπαρξη των δυο τους στην σκηνή του «J2Us»;

Κανείς δεν ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι δυο κυρίες τράβηξαν κόκκινη γραμμή στα τελευταία 25 χρόνια, μηδένισαν το κοντέρ και ξεκινάνε από την αρχή να γράφουν ιστορία…

Σοφία Πελεκάνου


Πηγή