Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Βανέσα Παραντί: Η ζωή δεν είναι σκληρή, πιστέψτε με

Ήταν ποπ σταρ στα 14 της χρόνια, πρωταγωνίστρια σε κινηματογραφικές ταινίες στα 16 και είχε δύο ταραγμένες σχέσεις με τον Λένι Κράβιτζ και τον Τζόνι Ντέπ.

Η Βανέσα Παραντί, μουσικός, ηθοποιός και μοντέλο με πολλά βραβεία κυκλοφόρησε πρόσφατα το έβδομο άλμπουμ της, «Les Sources» σε συνέντευξή της στο Zeit Magazine μίλησε για τον οίκο Chanel και τον Καρλ Λάγκερφελντ, με τον οποίο συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια και για το αν μπορεί ένας ερμηνευτής να τραγουδήσει ένα τραγούδι σε γλώσσα που δεν γνωρίζει, για το νέο της άλμπουμ και τα πλεονεκτήματα που έχει μάθει να απολαμβάνει ως διάσημη.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094622034-0’); });

Η Coco Chanel έχει επηρεάσει όλες τις γυναίκες. Μία ανεξάρτητη, ισχυρή γυναίκα που σχεδίασε ριζοσπαστική, άνετη μόδα σε μία εποχή που οι γυναίκες ακόμη φορούσαν κορσέ και τεράστια καπέλα στους δρόμους. Αν με ρωτήσετε, η Coco Chanel εφηύρε τη μόδα του δρόμου τη δεκαετία του 1920. Είναι πρότυπο, ανέφερε η Βανέσα Παραντί.

Για τον Γερμανό μόδιστρο, Καρλ Λάγκερφελντ, επικεφαλής σχεδιαστή του γαλλικού οίκου, ο οποίος σχεδίασε το φόρεμα που θα φορέσει στο βίντεο για το νέο της τραγούδι «Ces mots simple» η Γαλλίδα τραγουδίστρια είπε ότι μιλάει καλύτερα γαλλικά από την ίδια. «Μου είπε κάποτε ότι από μικρή ηλικία έπρεπε να μάθει γαλλικά και αγγλικά και ότι η αυστηρή μητέρα του είχε φροντίσει γι αυτό».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον τραγουδοποιό Νιλ Χάνον, ο οποίος συχνά στις συναυλίες του τραγουδά τη μεγάλη επιτυχία της Joe le taxi, αν και δεν μιλά γαλλικά και έχει υποστηρίξει ότι δεν χρειάζεται κάποιος να γνωρίζει μία γλώσσα για να καταλάβει ένα τραγούδι η Βανέσα Παραντί συμφώνησε.

«Φυσικά μπορείς να αισθανθείς τα συναισθήματα, τη διάθεση σε ένα τραγούδι, ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνεις τη γλώσσα στην οποία ερμηνεύεται. Αλλά αν ένα κομμάτι είναι θλιβερό ή χαρούμενο, κάποιος δεν το μαντεύει μόνο στα γαλλικά τραγούδια», υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: «Κάνει λάθος αν κάποιος θεωρεί ότι για να κατανοήσει το νέο μου άλμπουμ Les Sources πρέπει να γνωρίζει γαλλικά». Τα τραγούδια, σύμφωνα με την δημιουργό τους, έχουν θέμα την αγάπη, τις ελπίδες, τα όνειρα, τη ζωή, τα οποία δεν είναι απαραίτητα προσωπικά της βιώματα.

«Επομένως, μη βγάζετε συμπεράσματα σχετικά με την προσωπική μου ζωή από αυτούς τους στίχους», σημείωσε.

Πολλούς από τους στίχους στο άλμπουμ έχει γράψει ο σύζυγός της, σκηνοθέτης, συγγραφέας, σεναριογράφος, Σαμιουέλ Μπενσετρίτ, για τον οποίο είπε ότι έχουν την ίδια άποψη για τον κόσμο.

Η τραγουδίστρια έχει συμπεριλάβει και ένα ιταλικό τραγούδι στο νέο της άλμπουμ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο Φάμπιο Βισκολιόζι, Ιταλός που ζει στο Παρίσι μου έδωσε ένα τραγούδι τέσσερα χρόνια πριν και μου άρεσε πολύ. Όμως δεν καταλαβαίνω ιταλικά και επανερχόμαστε στη θέση ότι δεν χρειάζεται να κατανοείς τους στίχους για να σου αρέσει ένα τραγούδι. Μου εξήγησε το νόημα και αποφάσισα να τραγουδήσω το τραγούδι. Ένας Ιταλός φίλος βοήθησε με την προφορά» τόνισε.

Όσον αφορά τη συνεργασία με τον Βρετανό Πολ Μπάτλερ της indie pop μπάντας The Bees, ο οποίος είναι παραγωγός του άλμπουμ της, είπε: «Γνωρίζει την ιστορία της μουσικής και χρησιμοποιεί παλιά μικρόφωνα, ενισχυτές, συσκευές εγγραφής και κονσόλες μίξης».

«Είναι το αντίθετο του ψηφιακού θορύβου που είναι τόσο δημοφιλής σε πολλούς σήμερα. Αγαπώ τους πραγματικούς ήχους: χορδές, χάλκινα πνευστά, φωνητικά, όλα εκείνα τα πράγματα που συνθέτουν τη μαγεία της μουσικής για μένα» ανέφερε.

Για τον ήχο του δίσκου βινυλίου είπε ότι είναι πολύ όμορφος, ωστόσο δεν ακούει μουσική μόνο με αυτό τον τρόπο. «Έχω τραγούδια στο smartphone μου. Αλλά για τη δική μου μουσική ήθελα να χρησιμοποιήσω τον ρετρό ήχο εδώ και πολύ καιρό. Ο Πολ Μπάτλερ έζησε όλη του τη ζωή στο νησί Γουάιτ και μετακόμισε στην Καλιφόρνια από δύο χρόνια» πρόσθεσε.

Η Βανέσα Παραντί αναφέρθηκε και στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του να γίνεσαι διάσημος και επιτυχημένος σε μικρή ηλικία.

«Τα θετικά είναι ότι είναι εύκολο να δεις πού θα σε οδηγήσει η ζωή. Μπορείς να πάρεις μια γεύση από αυτό και στη συνέχεια να συνειδητοποιήσεις αν σου αρέσει ή όχι. Ωστόσο, δεν εννοώ το να είσαι διάσημος και όλη αυτή την προβολή. Αν η δουλειά πηγαίνει καλά, η διασημότητα έρχεται ως υποπροϊόν. Το να το βιώνεις αυτό ως έφηβη, είναι βέβαια μια πρόκληση. Τα μειονεκτήματα είναι ότι εκείνη την εποχή δεν ξέρεις ποιος είσαι. Δεν έχεις συμφιλιωθεί με τον εαυτό σου, δεν έχεις βρει ακόμα την εσωτερική σου ισορροπία. Σε αυτή τη λεπτή θέση συναντά κανείς τον κόσμο των ενηλίκων και πρέπει να δουλέψει τέλεια εκεί. Αυτό δεν ήταν πάντα εύκολο για μένα. Μερικές φορές ήταν βάναυσο» εξήγησε.

Η ζωή της είχε τα πάνω και τα κάτω, ωστόσο η Βανέσα Παραντί δηλώνει ότι αποφάσισε να απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα της ύπαρξής της. «Κερδίζω χρήματα ζώντας τα πάθη μου. Δεν είναι φανταστικό; Ζω από τη μουσική, ερμηνεύοντας ρόλους σε ταινίες και από τις συνεργασίες στον χώρο της μόδας. Πρέπει να παραπονιέμαι; Αν απολαμβάνεις τα πλεονεκτήματα, μπορείς επίσης να αντέξεις τα μειονεκτήματα. Δεν συμμερίζομαι τους συναδέλφους που παραπονιούνται για τα βάσανα του να είσαι διάσημος. Η ζωή μου δεν είναι σκληρή, πιστέψτε με».

localStorage.clear();


Πηγή