Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Βασιλιάς Κάρολος: Το πλούσιο μενού στο Μπάκιγχαμ με Κέιτ και Γουίλιαμ -Ποιες συνήθειες της Ελισσάβετ άλλαξε

Ο βασιλιάς Κάρολος υποδέχεται την Κέιτ, τον Γουίλιαμ και τον Νοτιοαφρικανό πρόεδρο σε ένα δείπνο με φασιανό του Ουίνσδορ, παρφέ βανίλια και ένα vintage port κρασί αξίας 75 λιρών…

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόζα είναι σήμερα το βράδυ επίτιμος προσκεκλημένος σε ένα δείπνο με εκλεκτό μενού που διοργάνωσαν ο βασιλιάς, η βασιλική σύζυγος και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την απόφαση του βασιλιά Καρόλου να απαγορεύσει το φουά γκρα -αγαπημένο φαγητό της Κέιτ Μίντλετον- από όλες τις βασιλικές κατοικίες, το ενδιαφέρον για το αποψινό μενού φουντώνει, με τις πληροφορίες από τη Βρετανία να κάνουν λόγο για πλούσιες και πολύ προσεγμένες επιλογές.

Οι προτιμήσεις του βασιλιά Καρόλου διαφέρουν από εκείνες της βασίλισσας Ελισάβετ

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι επιλογές για το κυρίως πιάτο αποτελούνται από ψητό καλκάνι (ψάρι) με άγρια ​​μανιτάρια, τρούφα και σάλτσα οξαλίδας ή μπαλοτίνα (κομμάτι φιλέτο) από φασιανό του Γουίνσδορ με γέμιση αγκινάρας, κυδώνι και σάλτσα πορτ.

Φωτογραφία: Daily Mail
Φωτογραφία: Daily Mail

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται να απομακρύνεται από το μενού των δείπνων που παρέθετε η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η οποία συχνά προτιμούσε ελάφι ή αρνί από το Μπαλμόρταλ ή από κάποιο από τα άλλα βασιλικά κτήματα όταν φιλοξενούσε ξένους αξιωματούχους.

Εκλεκτικά ορεκτικά, επιδόρπιο και κρασί στο πλούσιο δείπνο στο παλάτι του Μπάκινγχαμ

Στα ορεκτικά περιλαμβάνονται επιλογές από ανάμεικρα καρότα Chantenay, λάχανο με ψητή κίτρινη κολοκύθα, κοκκινιστές πατάτες φοντάν και σαλάτα.

Το επιδόρπιο αποτελείται από παγωτό παρφέ βανίλια με καραμελωμένα μήλα ή μπουκίτσες γλυκισμάτων.

Στα κρασιά που προσφέρονται για να συνοδεύσουν το πολυτελές γεύμα περιλαμβάνονται το γαλλικό Château Feytit-Clinet του 2000 καθώς και το Taylor’s Vintage Port του 1983, αξίας 75 λιρών.

Επίσης, το Ridgeview Blanc de Blancs του 2016, ένα αγγλικό αφρώδες κρασί που κοστίζει 60 λίρες το μπουκάλι, ένα Chassagne-Montrachet 1er Cru των 77 λιρών, το Morgeot, Clos de la Chapelle, Domaine Duc de Magenta του 2014 που κοστίζει 61 λίρες και το Châteus 1er Grand Cru Classé Sauternes του 2007 που κοστίζει 55 λίρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται, τέλος, πως χθες οι κουζίνες στα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ δημιούργησαν τα εθνικά λουλούδια της Νότιας Αφρικής, Protea, από ζάχαρη και χρώμα ζαχαροπλαστικής, για το επίσημο δείπνο.


Πηγή