Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Βρετανός γεμίζει το ρεζερβουάρ του με… ηλιέλαιο – Λόγω της αύξησης της τιμής της βενζίνης [βίντεο]

Πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος προκειμένου να γεμίσει οικονομικά το αυτοκίνητό του όταν οι τιμές των καυσίμων έχουν εκτοξευτεί στα ύψη!

Αυτή είναι η παράξενη στιγμή που ένας άνδρας φέρεται να εφοδιάζει το αυτοκίνητό του με μαγειρικό λάδι το οποίο μόλις έχει αγοράσει από σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα, ένα υπερκατάστημα Tesco στο Κόγκλεστον στο Τσεζάιρ, την Τρίτη το απόγευμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άδειασε ένα ένα τα μπουκάλια φυτικού λαδιού στο ρεζερβουάρ του

Ο άνδρας διακρίνεται στο βίντεο στο πλαϊνό μέρος του αυτοκινήτου του με ένα καροτσάκι σούπερ μάρκετ στο γεμάτο με αρκετά μπουκάλια φυτικού λαδιού, τα οποία και αρχίζει να γεμίζει. Στη συνέχεια, ρίχνει ένα ένα τα μπουκάλια στο ρεζερβουάρ του καθώς σαστισμένοι θεατές τον παρακολουθούν.

Ο Μαρκ Ρέινφορντ, ο οποίος τράβηξε το βίντεο, είπε: «Το τράβηξα σε βίντεο γιατί καθώς περνούσα από δίπλα του τον είδα να βγάζει ένα ένα τα καπάκια από όλα τα μπουκάλια και αυτό με έκανε να γελάσω. Το είχε ξεκάθαρα αποφασίσει από πριν».

Κι ενώ μπορεί πολλοί να επαίνεσαν τον άνδρα για την εφευρετικότητά του, η χρήση μαγειρικών ελαίων ως αντικατάσταση της βενζίνης μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει μόνιμες ζημιές στους κινητήρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα social media έσπευσαν φυσικά, να το σχολιάσουν

Ένας άνδρας έγραψε στα social media: «Θα είναι μια πολυάσχολη μέρα για τους ΑΑ εάν το δοκιμάσουν όλοι αυτό στους σύγχρονος κινητήρες ντίζελ τους». Ένας άλλος πρόσθεσε: «Μην βάζετε φυτικό λάδι στο αυτοκίνητό σας ή το φορτηγό σας, εκτός εάν πρόκειται για κινητήρα ντίζελ παλαιού τύπου. Θα γαμ@@@ τον κινητήρα σας. Και κυρίως, μην το βάζετε σε βενζινοκίνητο αυτοκίνητο ή βαν».

Ένας άλλος, με περισσότερες γνώσεις επί του θέματος, πρόσθεσε: «Για να χρησιμοποιήσετε φυτικό λάδι χρειάζεστε μια θερμάστρα στο σύστημα καυσίμου και επίσης η γλυκερίνη στο λάδι, θα φράξει το σύστημα καυσίμου και θα ομογενοποιήσει το λάδι λίπανσης του κινητήρα. Ο μόνος τρόπος για να δουλέψει είναι να το μετατρέψει σε βιοντίζελ χρησιμοποιώντας τοξικές και επικίνδυνες χημικές ουσίες».

Το βίντεο έρχεται την ώρα που όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιδρούν στην αύξηση ρεκόρ στις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου – χθες καταγράφηκε ρεκόρ τιμής στην Ελλάδα – σε μια εποχή που και οι λογαριασμοί ρεύματος στα νοικοκυριά έχουν δει την ανιούσα. Μάλιστα, την Τετάρτη, το πετρέλαιο κίνησης ανήλθε στο μέσο ρεκόρ των 1,76 λιρών ανά λίτρο ενώ η βενζίνη καταγράφηκε στις 1,65 λίρες ανά λίτρο.


Πηγή