Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Γιαννακόπουλος: Έχω σκεφτεί να ασχοληθώ με την πολιτική αλλά έχω ακραίες απόψεις και θα με έτρωγαν

Γιαννακόπουλος: Έχω σκεφτεί να ασχοληθώ με την πολιτική αλλά έχω ακραίες απόψεις και θα με έτρωγαν

Για όλους και για όλα αλλά κυρίως για τον Παναθηναϊκό, τη Θύρα 13, τον πατέρα του, τη φαρμακοβιομηχανία και βέβαια για το… κάπνισμα, μίλησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που ήταν ο πρώτος καλεσμένος στη νέα εκπομπή του Alpha «Tik Talk» με τον Αντώνη Σρόιτερ.

«Στον παναθηναϊκό ένιωθα μόνος. Έβαζα 12 εκατ. ευρώ τον χρόνο και αυτό είναι δύσκολο σε αυτές τις εποχές. Η οικογένεια μου έχει δώσει 450 εκατ. ευρώ για τον Παναθηναϊκό. Ανατρίχιασα όταν άκουσα το πόσο αυτό. Είχα πει πως αν δεν έρθει και κάποιος άλλος να βοηθήσει θα πρέπει να υποχωρήσω. Αλλά το οικονομικό ήταν μόνο ένα κομμάτι. Ένιωθα ότι είμαι μόνος. Πολεμούσα με τους πάντες μόνος μου» τόνισε και συμπλήρωσε για την επόμενη ημέρα: «Γίνονται συζητήσεις. Κάποιες είναι σοβαρές κάποιες άλλες όχι. Δυο από αυτές είναι σοβαρές. Ίσως έχουμε αλλαγές ακόμα και εντός του 2020 ή το 2021. Στη ζωή ποτέ δεν λες ποτέ αλλά όπως είναι τώρα τα δεδομένα δεν πρόκειται να αλλάξω απόφαση».

Σε ότι αφορά την κόντρα του με τη Θύρα 13 σημείωσε: «Δεν είναι κόντρα με τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟ. Αυτοί είναι χιλιάδες. Υπάρχει μια μικρή ομάδα ατόμων που καπηλεύεται το όνομα της Θύρας 13 και κάνουν άλλα πράγματα παράλληλα. Δεν μπορώ να είμαι σύμφωνος με κάποια πράγματα που κάνουν όπως να πουλάνε εισιτήρια στη μαύρη αγορά αφού πρώτα έχουν δείρει ανθρώπους για να τους τα πάρουν. Αν είχε τη βούληση η πολιτεία θα είχαμε τελειώσει με όλα αυτά τα φαινόμενα. Η επίθεση στο σπίτι μου ήταν ένας ακόμα λόγος για να φύγω από τα διοικητικά της ομάδας.

Επιπλέον, μιλώντας για τον πατέρα του, Παύλο Γιαννακόπουλο, σημείωσε: «Ο πατέρας μου ήθελε να είναι κοντά στον Παναθηναϊκό. Κάποια στιγμή προσπάθησε να πάρει την ποδοσφαιρική ομάδα και όταν δεν τα κατάφερε πήρε τον μπασκετικό ΠΑΟ. Ο πατέρας μου ήταν το είδωλό μου».

Σε ότι αφορά τα… αγωνιστικά του ΠΑΟ αποκάλυψε πως: «ο σπουδαιότερος παίκτης που πέρασε από την ομάδα ήταν ο Ντομινίκ Γουίλκινς. Ο πιο σημαντικός, όμως, ήταν ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Ο πιο καλόκαρδος και αυτός που είναι μέσα στην καρδιά μου είναι ο Στόγιαν Βράνκοβιτς».

Αναφορικά με το κατά πόσο η κρίση του κορονοϊού ευνόησε οικονομικά τις φαρμακοβιομηχανίες σημείωσε: «Άλλο πράγμα η μάσκα, άλλο το αντισηπτικό εμείς πουλάμε φάρμακα. Η κρίση του κορονοϊού δεν μας έχει φέρει κέρδη. Και το εμβόλιο ακόμα όταν έρθει αυτό θα γίνει μέσω μεγάλων πολυεθνικών και διακρατικών συμφωνιών οπότε δεν μπορεί να φανταστεί κανείς πως μια ελληνική εταιρεία θα έχει κέρδη από όλο αυτό. Τα προβλήματα στη φαρμακοβιομηχανία είναι πολλά. Το κράτος ουσιαστικά είναι συνέταιρός μας. Τα περισσότερα από τα λεφτά που βγάζουμε καταλήγουν αλλού.  Εφέτος πάμε καλά. Ελπίζω πως το 2020 θα είμαστε η πρώτη ελληνική εταιρεία που θα σπάσουμε το φράγμα του τζίρου των 400 εκατ. ευρώ».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε και για το πάθος του που είναι το κάπνισμα: «Καπνίζω πολύ. Μου αρέσει πάρα πολύ. Δεν θεωρώ ότι κάνει κακό. Όλη αυτή η αντικαπνιστική καμπάνια ξεκίνησε από τότε που ο πρεσβύτερος Μπους δεν πήρε αυτά που ήθελε από τη Phillip Morris. Καπνίζω όλες τις ώρες. Ακόμα και όταν τελειώσω τη γυμναστική. Ο πατέρας μου ήταν ο πιο φανατικός αντικαπνιστής. Κάθε πρωί μου έβαζε ένα αντικαπνιστικό αυτοκόλλητο στην πόρτα του γραφείου μου. Το έβγαζα εγώ και την επόμενη ημέρα το έβρισκα πάλι κολλημένο εκεί. Ήταν ίσως ο μοναδικός λόγος για να τσακωθώ μαζί του».

Τέλος για την πολιτική τόνισε: «Έχει περάσει πολλές φορές από το μυαλό μου η πολιτική αλλά οι απόψεις μου είναι ακραίες και θα με είχαν φάει γρήγορα. Ο Τσίπρας ήταν ένας χαρισματικός ηγέτης που ήταν εντελώς μόνος του και δεν μπόρεσε να κάνει αυτά που ήθελε. Από την άλλη ο Μητσοτάκης έχει δίπλα του πολλούς και ικανούς ανθρώπους και το μοντέλο της διακυβέρνησης που έχει επιλέξει. Ήμουν 100% αντιμνημονιακός, ψήφισα Καμμένο αλλά αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων».


Πηγή