Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Γιατί δεν πρέπει να βάζετε ξανά τον φελλό σε ένα μισοάδειο μπουκάλι κρασί -Σομελιέ εξηγεί, δίνει εναλλακτική

Πόσες φορές δεν έχετε ανοίξει ένα μπουκάλι κρασί κι αφού καταναλώσατε ένα ή δύο ποτήρια, μετά τοποθετήσατε ξανά το φελλό, το κλείσατε και το βάλατε στο ψυγείο.

Μια σομελιέ όμως αποκάλυψε τώρα γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζετε ξανά τον φελλό σε ένα μισοάδειο μπουκάλι καθώς και την εναλλακτική λύση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί δεν πρέπει να βάζετε ξανά το φελλό σε ένα μισοάδειο μπουκάλι κρασί

«Οι φελλοί έχουν πόρους» δήλωσε σε ένα βίντεο στο Tiktok η Γουόρνερ Μπόιν, σομελιέ στο επάγγελμα. Ο πορώδης λοιπόν φελλός σημαίνει πως έχει μικροσκοπικές οπές που επιτρέπουν στο οξυγόνο να ρέει μέσα από το αντικείμενο, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπει περισσότερος αέρας στο μισοάδειο μπουκάλι. Και το πολύ οξυγόνο σε ένα μπουκάλι κρασί μπορεί να καταστρέψει τις πολύπλοκες γεύσεις του κρασιού.

Η σομελιέ όμως έχει έναν εναλλακτικό τρόπο για να κλείσετε το μπουκάλι χωρίς να εκτίθεται στα στοιχεία της φύσης. «Αυτό που πραγματικά θέλετε να κάνετε είναι να μειώσετε την αναλογία οξυγόνου προς κρασί» δήλωσε η Γουόρνερ. «Σας προτείνω ένα βάζο με βιδωτό καπάκι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ό,τι κρασί σας έχει περισσέψει και να το ρίξετε μέσα στο βάζο – ή σε οποιοδήποτε είδος αεροστεγούς δοχείου. Έτσι το κρασί θα είναι προστατευμένο».

Viral το βίντεο – Τρελάθηκαν οι χρήστες του TikTok

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 2.5 εκατομμύρια προβολές, με εκατοντάδες να ευχαριστούν την σομελιέ για τις συμβουλές της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτός
είναι ένας καλός λόγος για να χρησιμοποιήσω
ξανά τα άδεια βάζα» σχολίασε κάποιος
με έναν άλλον να αστειεύεται: «Το κρασί
που περίσσεψε. Έχω διαβάσει γι’ αυτό,
αλλά δεν το έχω βιώσει ποτέ. Νόμιζα ότι
ήταν ένας αστικός μύθος!».

«Και
μπόνους! Μπορείτε να πιείτε το κρασί
κατευθείαν από το βάζο» σχολίασε ένας
ακόμη χρήστης του βίντεο.


Πηγή