Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Γιατί είναι ξεχωριστή η σημερινή μέρα 22/2/22 -Τι είναι το «Twosday»;

Εάν μπήκατε σήμερα στα social media ίσως και να παρατηρήσατε πως όλοι γράφουν για τη σημερινή ημερομηνία, προσθέτοντας δίπλα ένα «Twosday». Τι σημαίνει όμως αυτό και γιατί θεωρείται μια τυχερή μέρα.

Η σημερινή ημερομηνία για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί είναι 22 Φεβρουαρίου 2022, ημερομηνία κατά την οποία όλοι οι αριθμοί ευθυγραμμίζονται και δίνουν την ημερομηνία 2/22/22.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και παλίνδρομος αριθμός και αμφίγραμμα

Ο μοναδικός αυτός αριθμός είναι παλίνδρομος, που σημαίνει ότι διαβάζεται το ίδιο και προς τα εμπρός και προς τα πίσω και έχει ονομαστεί «Twosday» από τους χρήστες των social media, καθώς τυχαίνει να πέφτει και Τρίτη (Tuesday). Είναι επίσης ένα αμφίγραμμα, που σημαίνει ότι η ημερομηνία παραμένει ίδια όταν τα ψηφία της αντιστραφούν.

Σύμφωνα με τον λάτρη των παλίνδρομων, Αζίζ Ινάν, είναι η πιο ιδιαίτερη ημερομηνία εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Ο Ινάν είναι καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ στο Όρεγκον και μελετά τέτοιες ημερομηνίες για περισσότερα από 14 χρόνια. Μάλιστα, η ιστοσελίδα του καταγράφει παρόμοια παλίνδρομα 500 ετών, που εκτείνονται από τον 19ο αιώνας έως τον 23ο αιώνα.

«Αισθάνομαι ότι αυτές οι ημερομηνίες έχουν μαγική δύναμη όσον αφορά το να τραβούν την προσοχή των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την ηλικία», είπε. Η τελευταία φορά που υπήρχε ένας παρόμοιος εξαψήφιος αριθμός ήταν στις 11 Νοεμβρίου 2011, όπως λέει ο Ινάν, η οποία γραφόταν ως 11/11/11.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι λένε οι αστρολόγοι;

Μερικοί αστρολόγοι λένε πως το «Twosday» γίνεται τόσο μεγάλη υπόθεση σε όλο τον κόσμο επειδή συνδέεται με κάτι πέρα από εμάς.

«Όταν έχουμε έναν επαναλαμβανόμενο αριθμό, όπως 2,2,2,2,2, έχουμε αυτού του είδους τη μεταφυσική σκέψη, που λέει ότι αυτό προκαλεί ένα συναίσθημα μέσα μας επειδή συνδέεται με αυτές τις ανώτερες εσωτερικές μεταφυσικές συχνότητες που μας ευθυγραμμίζουν», λέει η διάσημη αστρολόγος Αλίζα Κέλι στην «Washington Post».

Σπεύδουν να παντρευτούν σήμερα

Όπως φαίνεται πάντως, η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι πολύ σημαντική για πολλούς, καθώς πολλοί είναι κι αυτοί που έχουν κλείσει ήδη ραντεβού στην εκκλησία ή στο δημαρχείο για το γάμο τους. Μάλιστα, το Λας Βέγκας σήμερα θα έχει την τιμητική του, εάν σκεφτεί κανείς πως στις 11 Νοεμβρίου 2011 πάνω από 3.500 ζευγάρια παντρεύτηκαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, καθιστώντας την τη δεύτερη μέρα με τις περισσότερες γαμήλιες τελετές όλων των εποχών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και το πανηγύρι με αυτή την ημερομηνία δεν τελειώνει εκεί. Στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, 222 ζευγάρια θα παντρευτούν ταυτόχρονα, με την τελετή να ξεκινά στις 2:00 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί ακριβώς στις 2:22 μ.μ.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στη Σιγκαπούρη, με περισσότερα από 483 ζευγάρια να έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Γάμων για να παντρευτούν σήμερα, σύμφωνα με τη «South China Morning Post».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα, πολλά εστιατόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν ακόμη και εκπτώσεις 22% σήμερα, ενώ για όσους δεν έχουν κλείσει ακόμα τις καλοκαιρινές τους διακοπές, κάποια θέρετρα έχουν προσφορές περιορισμένου χρόνου για την Twosday.

Το αφιέρωμα της Google στη σημερινή μέρα

Ακόμα και η Google δεν ήθελε να χάσει τον εορτασμό αυτής της ευοίωνης ημέρας. Οι χρήστες που πληκτρολογούν «2/22/2022» στη γραμμή αναζήτησης της Google και πατούν enter θα αντικρίσουν ένα σωρό κομφετί και μια πινακίδα που γράφει «Happy Twosday 2 You!».


Πηγή