Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Γιατί τα καπάκια των στυλό έχουν τρύπα;

Ένα βίντεο που εξηγεί γιατί ορισμένα στυλό έχουν μια μικρή τρύπα στο πάνω μέρος του καπακιού, έχει τραβήξει την προσοχή χιλιάδων ανθρώπων στο διαδίκτυο.

Ο Zach D, ο οποίος έχει περισσότερους από δύο εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube, μοιράστηκε ένα ενδιαφέρον βίντεο σχετικά με τα καπάκια των στυλό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πολύ σημαντικός λόγος για τον οποίο τα καπάκια των στυλό έχουν τρύπα

Στο σύντομο βίντεο, είπε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως έχει να κάνει με το μελάνι, αλλά ο πραγματικό λόγος είναι «πολύ πιο σημαντικός από αυτό». «Οι εταιρείες στυλό είναι στην πραγματικότητα υποχρεωμένες να προσθέτουν αυτές τις μικρές τρύπες στα καπάκια» λέει ο Zach. «Βλέπετε, υπάρχει ακριβώς αρκετός χώρος για τη ροή του αέρα εάν το καπάκι κολλήσει στο λαιμό κάποιου».

Το βίντεο, στη συνέχεια, δείχνει μια ακτινογραφία θώρακα και πώς ο σχεδιασμός του καπακιού μπορεί να επιτρέψει στον αέρα μέσα από το λαιμό σε περίπτωση κατάποσης.

Όπως μπορεί να δει κανείς, ο σχεδιασμός του καπακιού είναι τέτοιος που επιτρέπει αρκετό αέρα να περάσει από μέσα του εάν κάποιος το καταπιεί
Όπως μπορεί να δει κανείς, ο σχεδιασμός του καπακιού είναι τέτοιος που επιτρέπει αρκετό αέρα να περάσει από μέσα του εάν κάποιος το καταπιεί

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Viral το βίντεο- Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν οι θεατές

Φυσικά, το βίντεο έχει γίνει viral, με πάνω από 3,1 εκατομμύρια προβολές και με πολλούς χρήστες να μην μπορούν να το πιστέψουν.

«Θυμάμαι να μασάω αυτό το καπάκι στυλό κατά τη διάρκεια της παιδικής μου ηλικίας» σχολίασε ένα άτομο. «Ουάου, ελπίζω αυτό να μην συμβεί ποτέ σε κανέναν» πρόσθεσε ένας άλλος.

Τι λέει η εταιρεία Bic

Βέβαια, αρκετοί ήταν αυτοί που είπαν ότι γνώριζαν τη χρήση της τρύπας εδώ και χρόνια, με την παγκόσμια εταιρεία στυλό Bic να επιβεβαιώνει επίσης τον λόγο για την τρύπα στα καπάκια των διάσημων στυλό της, στην ενότητα FAQ της ιστοσελίδας της.

«Ο λόγος που ορισμένα στυλό BIC® έχουν μια τρύπα στο καπάκι τους είναι για να αποτρέψουν το καπάκι από το να φράξει εντελώς τον αεραγωγό σε περίπτωση που εισπνευστεί κατά λάθος» περιγράφει ο ιστότοπος. «Αυτό απαιτείται από τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας ISO11540, εκτός από τις περιπτώσεις όπου το καπάκι θεωρείται πολύ μεγάλο ώστε να αποτελεί κίνδυνο πνιγμού».


Πηγή