Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Γιατί το Instagram έπαθε υστερία με την Oλίβια «Λίβι» Νταν και πώς κατέληξε να βγάζει εκατομμύρια

«Δώστε μας τη Λίβι», ουρλιάζει έξω από γυμναστήριο του Πανεπιστημίου της Γιούτα ένα πλήθος νεαρών Αμερικανών εκστασιασμένων με την εμφάνιση της διάσημης πλέον στην πατρίδα της γυμνάστριας Ολίβιας «Λίβι» Νταν.

Είναι σκηνές σαν κι αυτή
που εκτυλίχθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο,
που έκαναν την Σαμάνθα Πέζεκ, μέλος της
γυναικείας ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ
στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου το 2008, να τις
χαρακτηρίσει «τρομακτικές, ενοχλητικές
και ανατριχιαστικές».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 20χρονη γυμνάστρια Ολίβια
Νταν είναι μέλος της ομάδας
ρυθμικής γυμναστικής
του Louisiana State University και έχει
εξελιχθεί σε απόλυτη σταρ
των social media χάρη στα βίντεο που
ανεβάζει στο Tiktok
(6,7 εκατ.
ακόλουθοι) και στις
πόζες της στο Instagram (2,8
εκατομμύρια followers).

Έσβησε το όνειρο για τους Ολυμπιακούς,
εκτοξεύτηκε το άστρο της στα social
media

Όταν ήταν μικρή η «Λίββι» ονειρευόταν να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ένας τραυματισμός ανέτρεψε τα σχέδιά της. «Τα οστό στον αστράγαλό μου έσπασαν, οπότε συνειδητοποίησα ότι το όνειρο αυτό δεν ήταν πια για μένα και έπρεπε απλώς να πάω στο κολέγιο και να είμαι υγιής και ευτυχισμένη», είπε η Νταν για το γκρεμισμένο όνειρό της στο podcast Barstool Sports.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αν αναχώρησε το τρένο των Ολυμπιακών αγώνων για την «Λίββι» η 20χρονη γυμνάστρια συνεχίζει να κυνηγά το πάθος της για τη ρυθμική γυμναστική στο πλαίσιο των κολεγιακών πρωταθλημάτων, ενώ παράλληλα εστιάζει στις σπουδές της – και στα social media.

Η Νταν έδωσε το σήμα της εκκίνησης για την απότομη εκτόξευσή της στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, όταν δημοσίευσε τα πρώτα βίντεο κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Η νεαρή γυμνάστρια εξηγεί ότι αυτά κίνησαν αμέσως μεγάλο ενδιαφέρον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παλαιότερα απαγορευόταν στις ΗΠΑ οι συμμετέχοντες σε κολεγιακά πρωταθλήματα να κερδίζουν χρήματα με προσωπικά διαφημιστικά συμβόλαια, αλλά αυτό άλλαξε τον Ιούλιο του 2021 και λίγο αργότερα η Νταν «απογειώθηκε» με τις πρώτες κερδοφόρες συνεργασίες. Οι ειδικοί υπολογίζουν πλέον το ετήσιο εισόδημα της 20χρονης σε πάνω από δύο εκατομμύρια δολάρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι κάτι για το οποίο
είμαι περήφανη
– ειδικά ως γυναίκα στα κολεγιακά
αθλήματα, όπου δεν υπάρχουν σχεδόν
καθόλου επαγγελματικά πρωταθλήματα
μετά το σχολείο», είπε το ανερχόμενο
αστέρι στον ουρανό των social media, όπως
την αποκάλεσαν οι New York
Times.

Υστερία των νεαρών Αμερικανών για την 20χρονη γυμνάστρια

Αλλά ο ντόρος γύρω από την φοιτήτρια του LSU είχε και δυσάρεστες παρενέργειες. Στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν με τη Γιούτα στις αρχές Ιανουαρίου, η υστερία για τη «Λίβι» έφθασε σε πρωτοφανή επίπεδα. Οι περισσότεροι θαυμαστές της στο γυμναστήριο ασχολούνταν σχεδόν αποκλειστικά με τις επιδόσεις της καλλίγραμμης ξανθιάς γυμνάστριας και την υποστήριζαν με τραγούδια και αφίσες που είχαν φτιάξει οι ίδιοι.

Νεαροί σε κατάσταση υστερίας περίμεναν το ίνδαλμά τους έξω από το γυμναστήριο μετά τον αγώνα, παρενοχλώντας άλλους αθλητές και γυναίκες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ , η ομάδα γυμναστικής του LSU χρειάστηκε ακόμη και να μετακινήσει το λεωφορείο της ομάδας και να καλέσει την αστυνομία για να ξεφύγει από το πλήθος των οπαδών της 20χρονης γυμνάστριας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια η Νταν ήταν μεν εκείνη την ώρα διαθέσιμη για selfies, αλλά στη συνέχεια επέκρινε τη συμπεριφορά των θαυμαστών της στα social media.

Η γυμνάστρια εξήγησε ότι εκτιμά και λατρεύει την υποστήριξη στο πρόσωπό της, αλλά «αν έρθετε παιδιά σε έναν αγώνα, θέλω να σας ζητήσει να δείξετε σεβασμό στις άλλες αθλήτριες και την κοινότητα της γυμναστικής, καθώς κάνουμε απλώς τη δουλειά μας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά το συμβάν στη Γιούτα η ομάδα της γυμνάστριας έλαβε τα μέτρα της, όπως αναφέρει ο κόουτς Τζέι Κλαρκ. Για το υπόλοιπο της σεζόν, ένας φύλακας θα συνοδεύει την ομάδα στα ταξίδια. «Θέλουμε να είμαστε προσβάσιμοι για τους θαυμαστές μας, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων ανά πάσα στιγμή», είπε ο Κλαρκ.


Πηγή