Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Γιώργος Καρκάς: Προσδοκώ μια τρανταχτή αθώωση και όχι μία αθώωση σαν αυτή που συνέβη πρωτόδικα

Γιώργος Καρκάς: Προσδοκώ μια τρανταχτή αθώωση και όχι μία αθώωση σαν αυτή που συνέβη πρωτόδικα

«Προσδοκώ μια τρανταχτή αθώωση και όχι μία αθώωση σαν αυτή που συνέβη πρωτόδικα. Περιμένω μία ομόφωνη αθώωση, όπου αυτή η ομόφωνη αθώωση θα μου δώσει την ευκαιρία στη συνέχεια να διεκδικήσω ό,τι πρέπει να διεκδικήσει ένας πολίτης που έχει υποστεί όλο αυτό και βρίσκεται στη θέση μου, δηλαδή, τις όποιες πιθανές αποζημιώσεις, χρηματικές και ηθικές» ανέφερε ο Γιώργος Καρκάς στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «T-Live» το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο ηθοποιός ο οποίος έμεινε 18 μήνες στη φυλακή με την κατηγορία του βιασμού ενός ταξιτζή, μίλησε ενόψει της δίκης στο Εφετείο στις 19 Φεβρουαρίου μετά την πρωτόδικη αθώωση του.

Ο Γιώργος Καρκάς δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εξέλιξη της δίκης. «Σίγουρα έχω ανησυχία. Όταν κάνεις μια αίτηση αποφυλάκισης και σου απαντούν οι εξαίρετοι λειτουργεί της δικαιοσύνης με βουλεύματα, που στην ουσία αντιγράφουν ό,τι έχει πει ο προηγούμενος δικαστής με λίγο αλλαγμένα λόγια και δεν απαντούν σε τίποτα από αυτά που έχεις προσκομίσει εσύ, σου λένε ότι μέχρι τη δίκη θα κάτσεις μέσα. (…) Οι δικαστές λειτουργούν σαν το γραφείο Τύπου της ελληνικής δικαιοσύνης, δεν λειτουργούν με βάση τα στοιχεία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

O ηθοποιός, τόνισε ότι στις Αρχές πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη, όπως έχουμε στην οικογένειά μας.


Πηγή