Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Γνωστοί Έλληνες που άλλαξαν επάγγελμα από επιλογή ή λόγω κρίσης

Το 2010 έμπαινε για την Ελλάδα με τους χειρότερους οιωνούς και μαζί με το νέο έτος, αλλά και δεκαετία μπήκαν στη ζωή μας και λέξεις άγνωστες μέχρι τότε, όπως το «μνημόνιο». Η οικονομική κρίση έφερε μία σειρά από αλλαγές στην καθημερινότητά μας που τα επόμενα χρόνια έγινε μεγαλύτερη και δυσβάσταχτη για τον κόσμο.

Πολλοί τομείς και χώροι επλήγησαν από αυτήν και ο χάρτης άλλαξε ακόμη και ριζικά σε πολλές περιπτώσεις. Ένας από τους χώρους αυτούς ήταν και ο καλλιτεχνικός. Οι ηθοποιοί είδαν τις «χρυσές» εποχές της τηλεόρασης να περνούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Οι παραγωγές περιορίστηκαν, τα κασέ έπεσαν και αρκετοί που δούλευαν ήταν σαν να μη δούλευαν, αφού δεν πληρώνονταν.

Και η νύχτα, όμως, δεν γλίτωσε από την οικονομική κρίση. Οι εποχές που τα μαγαζιά δούλευαν τουλάχιστον πενθήμερο, πέρασαν και αυτές στην ιστορία. Τα περισσότερα μαγαζιά δουλεύουν διήμερα, ενώ και οι απολαβές έπεσαν πολύ. Αποτέλεσμα όλων αυτών;

Πολλοί ηθοποιοί και τραγουδιστές έμειναν χωρίς δουλειά και δυσκολεύονταν να τα βγάλουν πέρα. Έτσι, κάποιοι πήραν τη μεγάλη απόφαση να αλλάξουν δουλειά για να βγάλουν προς τα ζην. Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι γνωστοί Έλληνες που αποφάσισαν να τα βροντήξουν και να αλλάξουν επάγγελμα, από επιλογή. Λόγοι προσωπικοί τους έκαναν να πάρουν την απόφαση να  αφήσουν πίσω την καριέρα που είχαν χτίσει και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας να ζήσουν μία πιο ήρεμη και γεμάτη για εκείνους ζωή.

Γιώργος Αλκαίος: Μυστήριο για πολλούς ο λόγος που τα βρόντηξε

Αγαπημένος τραγουδιστής της νεολαίας με μεγάλες επιτυχίες και ως τραγουδιστής, αλλά και συνθέτης/στιχουργός. Ο λόγος για τον Γιώργο Αλκαίο, ο οποίος έκανε αυτό που μάλλον λίγοι θα τολμούσαν: τα βρόντηξε κι ενώ είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στο τραγούδι.

Ήταν το 2010 όταν εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Eurovision, κατακτώντας μάλιστα την 8η θέση με το τραγούδι «OPA». Κι ενώ θα περίμενε κανείς πως θα εξαργύρωνε την επιτυχία του, ο Αλκαίος αποφασίζει να τα «βροντήξει» εκπλήσσοντας δυσάρεστα τους θαυμαστές του.

Τέσσερις μήνες μετά την Eurovision αφήνει πίσω του τα πάντα και μετακομίζει στο αγαπημένη του νησί, τη Μήλο όπου διατηρούσε οικόπεδο κληρονομιά από τη γιαγιά του. Οι ακριβείς λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, δεν είναι ακριβείς, ωστόσο, υπήρξαν πολλά πράγματα στον χώρο αλλά και με συνεργάτες του που τον στεναχώρησαν, τον απογοήτευσαν και τον οδήγησαν τελικά σε αυτή την απόφαση, την οποία 10 χρόνια μετά δεν έχει μετανιώσει.

Σήμερα, ο Αλκαίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Μήλο, όπου διατηρεί ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή Πολλώνια της Μήλου.

Σοφία Αλιμπέρτη: Η νέα ζωή στην Πάρο

Η περίπτωση της Σοφίας Αλιμπέρτη είναι χαρακτηριστική. Ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του ’80 ως ηθοποιός και ήταν ένα από τα αστέρια της εποχής και αγαπημένη ενζενί του κινηματογράφου. Τη δεκαετία του ’90 πρωταγωνίστησε σε πολλές σειρές της ιδιωτικής τηλεόρασης σημειώνοντας επιτυχία.

Και κάπου εκεί, αποφάσισε να κάνει μια στροφή στην καριέρα της και να ασχοληθεί με την παρουσίαση. Και ως παρουσιάστρια η Σοφία Αλιμπέρτη σημείωσε επιτυχία, βλέποντας τις τηλεοπτικές της μετοχές να ανεβαίνουν. Μέχρι που πήρε την απόφαση πριν λίγα χρόνια να τα αφήσει όλα πίσω και να μετακομίσει στην Πάρο, το αγαπημένο της νησί.

Η ηθοποιός και παρουσιάστρια ζει μόνιμα στην Πάρο από το 2013, όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά. Στην Αθήνα έρχεται για λίγο, ενώ οι δημόσιες εμφανίσεις της είναι πλέον σπάνιες.

Πάνος Μιχαλόπουλος: Η νέα ζωή ως αγρότης

Υπήρξε σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, της «χρυσής» εποχής της βιντεοκασέτας, αλλά και της τηλεόρασης και του θεάτρου. ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί και ως «ζεν πρεμιέ» λίγο πριν η κρίση έρθει στην χώρα μας αποφάσισε για προσωπικούς λόγους να τα αφήσει όλα πίσω και να αποσυρθεί στο κτήμα του στην Καλαμάτα.

Η τελευταία δουλειά του ως ηθοποιός ήταν το 2009 με τη σειρά «Σ’ αγαπάω, πάρκαρε», που προβλήθηκε σε διαδικτυακό κανάλι. Έκτοτε, είναι – όπως και ο ίδιος δηλώνει –  αγρότης καθώς τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τα πατρογονικά κτήματά του στη Μεσσηνία.

Τα προηγούμενα χρόνια, ο Πάνος Μιχαλόπουλος είχε κάποιες επαγγελματικές προτάσεις, αλλά όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος, δεν τον ενδιέφεραν. Οι, δε, εμφανίσεις του είναι παραπάνω από σπάνιες, μιας και το κομμάτι της δημοσιότητας πια δεν τον ενδιαφέρει καθόλου.

Αλέξανδρος Παρθένης: Έκανε άλλες δουλειές για να τα βγάλει πέρα

Ξεκίνησε την καριέρα του ως μοντέλο και μάλιστα επιτυχημένο. Στα «χρυσά» χρόνια της τηλεόρασης (τη δεκαετία 2000-2009) δοκίμασε τις δυνάμεις του και στον χώρο αυτό, ως παρουσιαστής αλλά και ως ηθοποιός με συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές.

Αλλά, όπως αναφέραμε, η κρίση έφερε μεγάλες αλλαγές και στην τηλεόραση. Έτσι, ο Αλέξανδρος Παρθένης βρέθηκε εκτός. Κι επειδή οι ανάγκες, οι υποχρεώσεις και τα έξοδα τρέχουν, ασχολήθηκε με αρκετές δουλειές, μεταξύ αυτών και δημόσιες σχέσεις σε μαγαζιά.

Τηλεοπτικά, επέστρεψε μέσα από το Survivor 2, όπου αποχώρησε πρώτος. Ο ίδιος επιθυμεί την επιστροφή του στην τηλεόραση, αλλά μέχρι στιγμής, αυτή δεν έχει έρθει.

Σταύρος Λιβυκός: Άφησε το μικρόφωνο κι έπιασε το τιμόνι

Ήταν αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν στα ερτζιανά έπαιξε «Ο ύμνος του κερατά». Τον «ύμνο», που έμελλε να γίνει το απόλυτο σουξέ, «έντυσε» με τη φωνή του ο Σταύρος Λιβυκός. Αν και ο λαϊκός τραγουδιστής είχε γράψει μέχρι τότε πολλά χιλιόμετρα στον χώρο (έχοντας σημαντικές συνεργασίες, όπως με τη Μαρινέλλα, τη Βίκυ Μοσχολιού, τη Ρίτα Σακελλαρίου και τον Στράτος Διονυσίου) , το τραγούδι «Πάρε τηλέφωνο τον κερατά» (2002) ήταν εκείνο που απογείωσε την καριέρα του και τον έκανε ευρέως γνωστό.

Ωστόσο, η οικονομική κρίση που «χτύπησε» τη νύχτα επηρέασε και τον Σταύρο Λιβυκό, ο οποίος έμεινε εκτός με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να φροντίσει την οικογένεια του. Έτσι, αποφάσισε να κάνει και άλλες δουλειές, αφού όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος, άνθρωποι που βοήθησε στο απόγειο της δόξας του, όταν τους είχε ανάγκη του γύρισαν την πλάτη.

Κι επειδή, όπως είχε τονίσει πριν λίγο καιρό σε συνέντευξή του, η «δουλειά δεν είναι ντροπή», κρέμασε το μικρόφωνο και έπιασε το τιμόνι. Έτσι, με τη βοήθεια καλών φίλων νοίκιασε ένα ταξί που δούλευε.

Νίκος Μίχας: Το αγόρι του Fame Story που έγινε γιατρός

Το τηλεοπτικό κοινό τον γνώρισε μέσα από το Fame Story 2, ως τον πιτσιρικά ροκά. Τα επόμενα χρόνια, ο Νίκος Μίχας ασχολήθηκε με το τραγούδι. Μέχρι που αποφάσισε πριν λίγα χρόνια να ασχοληθεί με το επάγγελμα του γιατρού που είχε σπουδάσει.

Σήμερα, είναι γιατρός του ΕΣΥ, ενώ μετά από 5 χρόνια αποχής από τη δισκογραφία, επέστρεψε πρόσφατα με ένα νέο τραγούδι, το οποίο δεν ξεχνά, αλλά πλέον ασχολείται ερασιτεχνικά.

Άντα Λιβιτσάνου: Η νέα «γλυκιά» ζωή της

Πρωταγωνίστησε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ενώ ήταν από τις ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της. Τα τελευταία χρόνια, όμως, απέχει από τα τηλεοπτικά και θεατρικά δρώμενα, έχοντας ανοίξει το δικό της ζαχαροπλαστείο στα νότια προάστια, φτιάχνοντας μάλιστα η ίδια τα γλυκά.

Όσο για την υποκριτική, η Άντα Λιβιτσάνου δεν την έχει εγκαταλείψει εντελώς, αλλά περιμένει την κατάλληλη πρόταση για να επιστρέψει. Μέχρι τότε, απολαμβάνει τη νέα «γλυκιά» καθημερινότητά της.

Γιώργος Σεϊταρίδης: Μελισσοκόμος στο Πήλιο

Ο «Περιστερόπουλος» από τους Singles, αλλά και πρωταγωνιστής αρκετών τηλεοπτικών επιτυχιών, αποφάσισε πριν λίγα χρόνια να τα αφήσει όλα πίσω και να ξεκινήσει μια νέα ζωή στο Πήλιο και συγκεκριμένα στον όμορφο Κισσό.

Εκεί, ο Γιώργος Σεϊταρίδης μαζί με τη σύζυγό του, Όλγα Θανασιά απολαμβάνουν την αγροτική και ήρεμη ζωή του, όπου ο ηθοποιός είναι πια μελισσοκόμος. Και όπως τονίζει, όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει για την απόφασή του, αλλά είναι χαρούμενος με τη νέα καθημερινότητά του.


Πηγή