Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Γυναίκα δεν έχει κόψει τα νύχια της εδώ και 25 χρόνια [εικόνες & βίντεο]

Μια γυναίκα δεν έχει κόψει τα νύχια της εδώ και 25 χρόνια, σπάζοντας το ρεκόρ για τα μακρύτερα νύχια στον κόσμο.

Πρόσφατα, περιέγραψε λεπτομερώς τα μειονεκτήματα της ζωής με τα τεράστια νύχια της, τα οποία φτάνουν συνολικά τα 42 μέτρα και χρειάζονται 15-20 μπουκάλια βερνίκι νυχιών για να βαφτούν.

Η 64χρονη Νταϊάνα Άρμστρονγκ από τη Μινεσότα, η οποία τον Αύγουστο μπήκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τα μακριά της νύχια, παραδέχτηκε ότι δυσκολεύεται σε καθημερινές δραστηριότητες, όπως το να κλείνει το φερμουάρ του παντελονιού της, να ανοίγει κονσέρβες, ακόμα και να χρησιμοποιεί την τουαλέτα – αφού, όπως είπε, συχνά τα νύχια της δεν χωράνε στους πάγκους των δημόσιων τουαλετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τραγικός λόγος πίσω από την απόφασή της να μακρύνει τα νύχια της

Η Άρμστρονγκ έκοψε για τελευταία φορά τα νύχια της το 1997, αλλά όταν η κόρη της πέθανε με τραγικό τρόπο, από κρίση άσθματος στον ύπνο της σε ηλικία 16 ετών, ορκίστηκε να μην τα ξανακόψει ποτέ.

Η έφηβη, ονόματι Latisha, έκανε μανικιούρ στα νύχια της Νταϊάνα κάθε Σαββατοκύριακο, οπότε μετά τον ξαφνικό χαμό της η πενθούσα μητέρα δεν μπορούσε να αφήσει κανέναν άλλον να τα φροντίσει.

«Ήταν η μόνη που έφτιαχνε τα νύχια μου. Μου τα γυάλιζε και τα λίμαρε», είπε στα Guinness World Records.

Η Νταϊάνα αποφάσισε ακόμη και να παραιτηθεί από τη δουλειά της για να μπορεί να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των νυχιών της. Τώρα, μετράνε συνολικά 1.306.58 εκατοστά, δηλαδή περίπου το μέγεθος ενός σχολικού λεωφορείου, με το μακρύτερο νύχι της (του δεξιού της αντίχειρα) να φτάνει τα συγκλονιστικά 137,16 εκατοστά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δυσκολίες του να έχει τεράστια νύχια

Και ενώ λατρεύει τα μακριά της νύχια, έχουν και κάποια μειονεκτήματα – καθώς δυσκολεύεται να σηκώσει πράγματα ή να ανοίξει την πόρτα του ψυγείου.

«Αν πρέπει να σηκώσω χρήματα από το πάτωμα, μπορώ να σηκώσω χαρτονομίσματα, αλλά αν μου πέσουν ψιλά στο πάτωμα, θα μείνουν εκεί κάτω», είπε στο Guinness, προσθέτοντας ότι συχνά χρησιμοποιεί τα πόδια της για να πιάσει πράγματα.

Έχει, επίσης, εγκαταλείψει την οδήγηση, καθώς τα νύχια της δεν χωράνε στο αυτοκίνητό της, και είπε ότι χρειάζεται βοήθεια για να κλείνει ή να ανοίγει φερμουάρ.

«Μπορώ να ανοίξω ένα κουτάκι αναψυκτικού, αλλά χρειάζομαι ένα μαχαίρι. Οδηγούσα ένα αυτοκίνητο, αλλά έπρεπε να βγάλω το χέρι μου έξω από το παράθυρο, οπότε δεν οδηγώ πια», ανέφερε σε συνέντευξή της στην Daily Star.

«Και στις δημόσιες τουαλέτες πρέπει να χρησιμοποιώ τη μεγαλύτερη τουαλέτα – τα νύχια μου είναι συνήθως μακρύτερα από τις τουαλέτες κανονικού μεγέθους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είπε στο Guinness ότι χρειάζεται τέσσερις με πέντε ώρες για να τα βάψει και χρησιμοποιεί 15-20 μπουκαλάκια βερνίκι νυχιών. Χρειάζεται, επίσης, να επιστρατεύσει ένα εργαλείο ξυλουργικής όταν έρχεται η ώρα να τα λιμάρει.

Λόγω της χρονοβόρας
διαδικασίας, δεν τα φτιάχνει σε κάποιο
σαλόνι ομορφιάς, οπότε εδώ είναι
που έρχονται τα εγγόνια της να βοηθήσουν.

«Έχω να πάω σε σαλόνι νυχιών εδώ και περίπου 22 χρόνια. Όταν με βλέπουν να έρχομαι, λένε “οχ, όχι!”» αστειεύεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι λέει η οικογένειά της για τα νύχια της

Και ενώ τα παιδιά
της στην αρχή δεν καταλάβαιναν την
απόφασή της να τα μεγαλώσει, σύντομα
αποδέχτηκαν τα μακριά της νύχια.

«Όταν μας διηγήθηκε την προϊστορία, άλλαξαν κάπως τα συναισθήματά μου απέναντι σε αυτό», εξήγησε η κόρη της Νταϊάνα, Ράνια. «Γιατί όσο της έλειπε η αδελφή μου, άλλο τόσο μου έλειπε και εμένα. Οπότε, αν αυτός είναι ο τρόπος της να την κρατήσει, τότε το δέχομαι» πρόσθεσε.

Η Νταϊάνα συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι η Λατίσα θα ήταν περήφανη για μένα, επειδή είναι η τελευταία που μου έφτιαξε τα νύχια. Αυτήν σκέφτομαι όταν μεγαλώνω τα νύχια μου, είναι η κόρη μου».

Η Latisha
Η Latisha έκανε μανικιούρ στα νύχια της Νταϊάνα κάθε Σαββατοκύριακο, οπότε, μετά τον ξαφνικό χαμό της, η πενθούσα μητέρα δεν μπορούσε να αφήσει κανέναν άλλον να τα φροντίσει / Φωτογραφία: YouTube

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Νταϊάνα έχει συνηθίσει να δέχεται βλέμματα όταν βγαίνει δημόσια και είπε ότι οι άνθρωποι συχνά τη ρωτούν αν μπορούν να βγάλουν φωτογραφίες τα εντυπωσιακά της νύχια. Και ενώ παλαιότερα δεν ένιωθε πολύ άνετα με αυτό, τώρα πια χαίρεται με την όποια προσοχή λαμβάνει.

«Η ιστορία πίσω από το ρεκόρ της είναι τόσο συναρπαστική όσο και σπαρακτική, και η αποφασιστικότητα της Νταϊάνα να τιμήσει την κληρονομιά της κόρης της με τον δικό της μοναδικό τρόπο είναι εμπνευσμένη», ανέφερε σε δήλωσή του ο αρχισυντάκτης των Ρεκόρ Γκίνες, Κρεγκ Γκλέντεϊ.

Η Νταϊάνα δεν έχει κόψει τα νύχια της από το 1997
Η Νταϊάνα δεν έχει κόψει τα νύχια της από το 1997 / Φωτογραφία: guinnessworldrecords

«Η οικογένεια σημαίνει τα πάντα για την Νταϊάνα και είναι τυχερή που έχει συγκεντρώσει γύρω της ένα υπέροχο δίκτυο υποστήριξης, το οποίο είναι αυτό που χρειάζεσαι όταν το κάθε σου νύχι είναι μακρύτερο από ένα κοντάρι του σκι» σημείωσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ayanna Williams από
το Τέξας κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ,
αλλά αποφάσισε να κόψει τα νύχια της
πέρυσι, αφού τα μεγάλωνε για τρεις
δεκαετίες.

Όμως, η Νταϊάνα επέμεινε ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξεφορτωθεί τα δικά της. «Τα νύχια μου είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου. Δεν μπορώ να φανταστώ ποτέ να τα κόψω» κατέληξε μιλώντας στην Daily Star.


Πηγή