Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Δεν φεύγει από την Vogue η Άννα Γουίντουρ

Η ιέρεια της μόδας Άννα Γουίντουρ «δέχτηκε» να παραμείνει διευθύντρια του περιοδικού Vogue και καλλιτεχνική διευθύντρια του Condé Nast, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του εκδοτικού ομίλου Μπομπ Σάουερμπεργκ.

Η ανακοίνωση δίνει τέλος σε φήμες μηνών που άφηναν να εννοηθεί ότι η 68χρονη Βρετανίδα θα αποχωρούσε από τον όμιλο μετά το κλείσιμο του Vogue Σεπτεμβρίου, τεύχους ορόσημου για τη μόδα.

Ωστόσο, σε μήνυμα που ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter o Σάουερμπεργκ εξήγησε ότι η Γουίντουρ «δέχτηκε να συνεργαστεί μαζί του επ’ αόριστον» στα καθήκοντα που έχει η ίδια σήμερα. «Η Άννα Γουίντουρ είναι μια απίστευτα ταλαντούχα και δημιουργική ηγέτης, της οποίας η επιρροή δεν μπορεί να μετρηθεί. Είναι αναπόσπαστο μέλος της μεταμόρφωσης της εταιρίας μας» γράφει ο πρόεδρος του Condé Nast.

Το γεγονός ότι ο Σάουερμπεργκ είχε επιλέξει να επιβεβαιώσει ότι η Γουίντουρ θα παρέμενε στη θέση της, μετά τις φήμες που διέρρευσαν τον Απρίλιο, μπορεί να είχε σχέση, σύμφωνα με το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με τις αποχωρήσεις της διευθύντριας μόδας και της εκτελεστικής διευθύντριας μόδας.

Οι Τον Γκούντμαν και Φίλις Πόσνικ, δυο ιστορικές μορφές του περιοδικού, αποχωρούν από τη σύνταξη αλλά θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους, δήλωσε εκπρόσωπος του Vogue.

«Μήπως η αλλαγή φρουράς στο Vogue σημαίνει και άλλες αλλαγές;» ήταν ο τίτλος της New York Times στις αρχές της εβδομάδας.

Στο δυναμικό του Vogue από το 1983, η Γουίντουρ έγινε το πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή στον χώρο της μόδας, κατευθύνοντας τις τάσεις και προωθώντας ορισμένους νέους σχεδιαστές.

Η ζωή μέσα στο περιοδικό και η διευθύντριά του ήταν το θέμα της ταινίας «Ο διάβολος φοράει Prada» (2006). Η Μέριλ Στριπ υποδύεται τον χαρακτήρα που μοιάζει στη Γουίντουρ και για την ερμηνεία της αυτή η διάσημη ηθοποιός κέρδισε μια υποψηφιότητα για ‘Οσκαρ.

Η ‘Αννα Γουίντουρ ετοίμασε επίσης το ετήσιο γκαλά στο Met της Νέας Υόρκης, που η ίδια οργανώνει με στόχο τη χρηματοδότηση του Costume Institute, του τμήματος του μουσείου που είναι αφιερωμένο στη μόδα. Το Met Gala είναι ένα κοσμικό γεγονός που ανταγωνίζεται σε λάμψη και χλιδή τη βραδιά των ‘Οσκαρ.

localStorage.clear();


Πηγή