Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο: Τα πηγαδάκια, τα αστεία, οι εντυπωσιακές παρουσίες και οι «γερές πλάτες»

Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο: Τα πηγαδάκια, τα αστεία, οι εντυπωσιακές παρουσίες και οι «γερές πλάτες»

Δεξίωση για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη δεξίωση έδωσαν το «παρών» πολλοί πολιτικοί ενώ δεν έλειψαν τα πηγαδάκια και τα αστεία.

Το πρόσωπο της βραδιάς δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον Νίκο Παναγιωτόπουλου, μιας και η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία είναι στα κόκκινα τις τελευταίες μέρες μετά από τις συνεχόμενες προκλήσεις του Ερντογάν.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατευθύνθηκε προς τον υπουργό Άμυνας και του είπε: «τι μαθαίνουμε;», με τον κ. Παναγιωτόπουλο να απαντάει: «εμείς στης  θέσεις μας και εκείνοι στις δικές τους».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε για το Όρουτς Ρέις ενώ είπε πως «σε αυτή τη χώρα δεν πλήττεις ποτέ». Τότε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι «αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να το δεις, η προσέγγιση πρέπει να είναι πάντα ψύχραιμη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν πολύ υψηλά αντανακλαστικά».

Τότε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απάντησε: «έχουμε γερές πλάτες να στηριζόμαστε» ενώ έδειξε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Πιο κάτω σε ένα άλλο πηγαδάκι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλούσε με την Φώφη Γεννηματά και τον Κυριάκο Βελόπουλο. Τότε ένας δημοσιογράφος πλησίασε τον πρωθυπουργό και τον ρώτησε πώς ένιωσε  βλέποντας την εικόνα μέσα από την Αγία Σοφία.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «δεν αισθάνθηκα τίποτα λιγότερο από ότι όλοι οι Έλληνες». Ο δημοσιογράφος, τότε παρατήρησε ότι… το συμβούλιο αρχηγών τελικά έγινε με την Φώφη Γεννηματά να γελάει, τον Κυριάκο Βελόπουλο να σχολιάζει «εγώ το πρότεινα» και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει ότι έγινε αλλά χωρίς τα πρακτικά.

Λίγο αργότερα, ο κ. Μητσοτάκης  φωτογραφήθηκε με τον κ. Σχοινά και κ. Τζιτζικώστα και είπε χαριτολογώντας ότι «είμαι ανάμεσα σε δύο Αρειανούς», ενώ αποχαιρετώντας την στρατιωτική ηγεσία ευχήθηκε «να έχουμε ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο».

Οι εντυπωσιακές παρουσίες στην δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου

Έκλεψαν τα βλέμματα οι γυναίκες πολιτικοί αλλά και οι συνοδοί βουλευτών που παρευρέθηκαν στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Το μαύρο αλλά και το κόκκινο κυριάρχησαν σαν επιλογές στις κυρίες της Βουλής ενώ κέρδισαν τα βλέμματα με τις προσεγμένες εμφανίσεις τους αλλά και τα μεγάλα χαμόγελα τους.

Η δεξίωση πραγματοποιείται φέτος λίγο διαφορετικά και αυτό οφείλεται στην πανδημία του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων ο αριθμός των καλεσμένων θα περιοριστεί στους 500.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα υποδεχθεί τους πολιτικούς αρχηγούς, 22 υπουργούς, 60 βουλευτές, 90 αντιστασιακούς, 70 εκπροσώπους των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, καθώς και 40 προσκεκλημένους από τον χώρο της υγείας αλλά και της παροχής υπηρεσιών, οι οποίοι με τη δουλειά τους στήριξαν την ελληνική κοινωνία την περίοδο του lockdown.


Πηγή