Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Δημήτρης Αργυρόπουλος: Μπήκα στα ναρκωτικά από τα 15 μου

Δημήτρης Αργυρόπουλος: Μπήκα στα ναρκωτικά από τα 15 μου

,,, `,Για την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, που ξεκίνησε από την εφηβεία, μίλησε στην εκπομπή της Ελεωνόρας Μελέτη ο Δημήτρης Αργυρόπουλος.

«Μπήκα στις ουσίες από τα 15, 16 μου. Ήταν αλκοόλ, ήταν τα ναρκωτικά της εποχής, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν σε αυτή την ηλικία το πώς θα με επηρεάσουν συναισθηματικά, ψυχικά ως άνθρωπο και σωματικά. Δεν τον αντιλαμβανόμουν τότε. Είχα ελλιπέστατες γνώσεις για το τι σημαίνει εθισμός» είπε.

Και πρόσθεσε: «Το θέμα έγινε σε μένα μεγάλο όταν έπιασα προσωπικό πάτο. Το αποφάσισα λίγο πριν τα 40, ήμουν 39 χρονών, σχεδόν δέκα χρόνια πριν. Δεν μπορούσα να λειτουργήσω φυσιολογικά, έβλεπα ότι είναι εμπόδιο στη ζωή μου αυτό το πράγμα. Ξαφνικά είχε αλλάξει ο κόσμος μου, είχα “μαυρίσει” εδώ ο ίδιος…».

Ο Δημήτρης Αργυρόπουλος μίλησε για την κλινική αποτοξίνωσης από τα ναρκωτικά στην Αμερική, τονίζοντας ότι εκεί «ξαναγεννήθηκε».

«Το να πέσεις ξανά στον εθισμό σου είναι κομμάτι της ανάρρωσης. Φοβόμουν τόσο πολύ όταν βγήκα από την κλινική. Έκατσα τρεις μήνες και είχα αγωνία να φύγω » είπε. Περιέγραψε πώς άλλαξε τη ζωή του όταν επέστρεψε στην Ελλάδα και πόσο τον στήριξαν οι δικοί του άνθρωποι. «Έχει πολύ σημασία ότι ζήτησα βοήθεια».

Ο Δημήτρης Αργυρόπουλος μίλησε με πολύ αγάπη για τις πρώην γυναίκες του, Μαρία Μπακοδήμου και Σήλια Δραγούνη.

Μεταφέροντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά του για τα όσα βίωσε ο Δημήτρης Αργυρόπουλος εξήγησε πώς μίλησε στους γιους του για το πρόβλημα του εθισμού. «Ήθελα να ξέρουν τα παιδιά μου ποιος είναι ο μπαμπάς τους […] Προσπαθώ να τους δείξω ότι είναι “οκ” να είσαι ευάλωτος» είπε για τη στιγμή που μίλησε στα παιδιά του για τις εξαρτήσεις του.


Πηγή