Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Δημήτρης Παπαδημητρίου: Αν με κλειδώσετε και με μαστιγώνετε, τότε μπορεί να έγραφα για τη Φουρέιρα στην Eurovision

Δημήτρης Παπαδημητρίου: Αν με κλειδώσετε και με μαστιγώνετε, τότε μπορεί να έγραφα για τη Φουρέιρα στην Eurovision

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου δε μιλάει συχνά, όταν όμως το κάνει, όσα λέει έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης μίλησε στην κάμερα της μεσημεριανής εκπομπής του ΣΚΑΪ και τα όσα είπε, μόνο ασχολίαστα δε μπορούν να περάσουν.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σημερινό λαϊκό τραγούδι, όπου δε δίστασε να πει την άποψή του, ενώ από την κουβέντα δεν έλειψαν η Eurovision, αλλά και η Ελένη Φουρέιρα, αφού ο μουσικοσυνθέτης ρωτήθηκε αν θα έγραφε στη νεαρή τραγουδίστρια για το μουσικό διαγωνισμό. Και η απάντησή του προκαλεί αίσθηση.

Αρχικά, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ανέφερε για τη μουσική που είχε γράψει για τη σειρά «Λόγω Τιμής», πως: «Η μουσική του Λόγω Τιμής, τότε, ανακάλυψε για την αισθητική της τηλεόρασης τη λαϊκή γλώσσα. Έκανε τεράστια επανάσταση το γεγονός ότι μπήκαν μπουζούκια στους τίτλους ελληνικής σειράς».

Για τα μπουζούκια σήμερα, είπε πως τα τελευταία δέκα χρόνια μόνο μπουζούκια δεν βλέπεις στα κέντρα αυτά. Όσο για το αν θα συνεργαζόταν με την Πάολα, είπε: «Δεν υπάρχει τέτοια ερώτηση. Την ερώτηση τη βάζω εγώ στον εαυτό μου, γιατί οι φωνές είναι σαν τα όργανα. Θα πρέπει να είναι ένα τραγούδι που θα πρέπει να ταιριάζει στην προσωπικότητα του τραγουδιστή».

Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα το είδος που εκπροσωπούν η Βίσση, η Βανδή, η Πάολα, η Θεοδωρίδου να είναι πιο αυθεντικό, όχι κατασκευή».

Στην ερώτηση πώς του φαίνεται η Πάολα και αν θα έγραφε κάτι καινούργιο για εκείνη, είπε: «Οι συνθέσεις μου είναι εκεί, δεν έχω απαγορεύσει σε κανέναν να τις πει. Όλοι οι τραγουδιστές που αναφέρατε γιατί δε λένε κανένα παλιό μου κομμάτι; Μπορεί κάτι να ξέρουνε, εκείνοι που δε λένε τα δικά μου τραγούδια».

Για το αν θα καθόταν στην καρέκλα κάποιας κριτικής επιτροπής, είπε:  «Σε ποια κριτική επιτροπή να με δείτε; Αυτές οι εκπομπές μου δίνουν την εντύπωση ότι είναι σαν αυτό το φως που βάζουμε στα κρεοπωλεία και πάνε τα καημένα τα κουνούπια γιατί νομίζουν ότι θα φωτιστούν και καίγονται».

Όταν ρωτήθηκε για τον διαγωνισμό της Eurovision και το ενδεχόμενο να γράψει ένα τραγούδι, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ήταν σαφής. «Θα μπορούσα ενδεχομένως να έγραφα, κάποια στιγμή, αν σκεφτόμουν πως θα πεθάνω!».

Για το αν θα έγραφε για την Ελένη Φουρέιρα στο πλαίσιο του μουσικού διαγωνισμού, είπε: «Πόσα δίνετε; Αν με κλειδώσετε και με μαστιγώνετε τότε μπορεί να έγραφα ένα αριστούργημα και εσύ το δίνεις όπου θέλεις».


Πηγή