Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Δημοσιογράφος αποστομώνει τον Kanye West μετά από προκλητική του δήλωση

Ο γνωστός Αμερικάνος ράπερ Kanye West, τους τελευταίους μήνες, έχει τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, προκαλώντας και ποικίλα σχόλια στα social media, για όλους τους λάθους λόγους και ίσως για λόγους που δεν θα ήθελε. Μετά τη δημόσια κριτική σε σελέμπριτις για τις πολιτικές τους απόψεις και μετά και τη δημόσια στήριξη στον Τραμπ ήρθε και μία απερίσκεπτη δήλωση on camera σε εκπομπή του TMZ.

Ο Kanye West άναψε φωτιές στις ΗΠΑ, εκφράζοντας την άποψη ότι οι Αφροαμερικανοί ήταν σκλάβοι 400 χρόνια από επιλογή. «Όταν ακούς για σκλαβιά 400 χρόνια τρελαίνεσαι! Τι 400 χρόνια! Δείχνει να είναι επιλογή», δήλωσε στο ψυχαγωγικό site ΤΜΖ με τους παρουσιαστές να μένουν αποσβολωμένοι. «Είμαστε πνευματικά φυλακισμένοι», προσέθεσε. «Μου αρέσει η λέξη “φυλακή” επειδή η δουλεία ταιριάζει άμεσα με την ιδέα των μαύρων. Η δουλεία είναι σαν το Ολοκαύτωμα. Το Ολοκαύτωμα πάει πακέτο με τους Εβραίους. Η δουλεία είναι για τους μαύρους. Έτσι, η φυλακή είναι κάτι που μας ενώνει ως μία φυλή. Οι μαύροι και οι λευκοί είναι μια φυλή. Είμαστε η ανθρώπινη φυλή. Νιώθετε ότι νιώθω… αισθάνεστε ότι είμαι ελεύθερος και σκέφτομαι ελεύθερος;», ρώτησε στο τέλος αλλά την πραγματική απάντηση την πήρε όταν έκλεισαν οι κάμερες.

Ο μαύρος δημοσιογράφος Van Lathan που βρισκόταν στο γραφείο στη συνέντευξη έγινε έξαλλος με τη δήλωση του μουσικού και του απάντησε καταλλήλως: «Έχετε το δικαίωμα να πιστεύετε ό, τι θέλετε, αλλά έξω υπάρχει πραγματικός κόσμος, πραγματικές συνέπειες στη ζωή μας πίσω από όλα όσα μόλις είπατε. Και ενώ κάνετε μουσική και είστε καλλιτέχνης και ζείτε τη ζωή που έχετε, κερδίζοντας εκατομμύρια με την ευφυΐα σας, οι υπόλοιποι από εμάς πρέπει να αντιμετωπίσουμε καθημερινά απειλές για τη ζωή μας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την περιθωριοποίηση που προέκυψε από τα 400 χρόνια της δουλείας που εσείς ο ίδιος ερμηνεύσατε ως επιλογή. Αδερφέ είμαι απογοητευμένος, αποτροπιασμένος και απίστευτα πληγωμένος».

localStorage.clear();


Πηγή