Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Δημοτικές εκλογές 2019: Από τα reality στην τοπική αυτοδιοίκηση

Δημοτικές εκλογές 2019: Από τα reality στην τοπική αυτοδιοίκηση

Από τους στίβους μάχης του Survivor, το σπίτι του Power of Love και την κουζίνα του MasterChef στην μάχη του σταυρού για χάρη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν ήταν λίγοι οι παίκτες των reality που αποφάσισαν να ζητήσουν τη ψήφο των τοπικών κοινωνιών στις δημοτικές εκλογές.

Η πρώην παίκτρια του Survivor Σάρα Εσκενάζυ κατέβηκε στην πολιτική με τον συνδυασμό του Γιώργου Καραμέρου, στο Δήμο Αμαρουσίου, που με ποσοστό 24,32% περνά στον β’ γύρο και εκλέγει 10 δημοτικούς συμβούλους. Η Σάρα Εσκενάζυ εκλέγεται τρίτη με 529 σταυρούς στο Δήμο Αμαρουσίου.

Με τέσσερις ψήφους διαφορά, ο «Μισθοφόρος» κατάφερε να βρίσκεται μεταξύ των 9 δημοτικών συμβούλων που εκλέγει ο νυν δήμαρχος Ιωάννης Σταθόπουλος στην Αγία Παρασκευή. Ο Κώστας Αναγνωστόπουλος συγκέντρωσε 303 ψήφους και μπήκε στα πολιτικά δρώμενα της περιοχής του.

Με τη συμμετοχή του στο ριάλιτι παιχνίδι Power of Love, βρήκε την αγάπη στο πρόσωπο της Κυριακής Τσανικίδου και ο δυο τους ζουν έναν μεγάλο έρωτα πλέον.

Ο συνδυασμός με τον οποίο «κατέβηκε» στις δημοτικές εκλογές, εκλέγει μόλις δυο δημοτικούς συμβούλους με αποτέλεσμα ο Σωκράτης ελ Γκαμαλί να μένει εκτός πολιτικής σκηνής. Όσο για το πόσες ψήφους κατάφερε να συγκεντρώσει; Ο πρώην παίκτης του ριάλιτι απέσπασε μόλις 78 σταυρούς.

Από τη κουζίνα του MasterChef, όμως, και η Γιάννα Ρέντεση, βρέθηκε να παλεύει για μια θέση δημοτικής συμβούλου στον δήμο Ηλίδας, στην Αμαλιάδα. Η Γιάννα όπως όλα δείχνουν δεν κατάφερε να εκλεγεί καθώς ο απερχόμενος δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος με τον οποίο κατεβαίνει, έχασε τον δημαρχιακό θώκο από τον αντίπαλο του Ιωάννη Λυμπέρη.

Καλύτερα φαίνεται πως τα πήγε, ο περσινός παίκτης του MasterChef, Γιώργος Φασιλής, ο οποίος κατέβηκε υποψήφιος στον δήμος Ερμιονίδας στην Πελοπόννησο. Ο συνδυασμός «Δυνατή Ερμιονίδα» με τον οποίο κατέβηκε υποψήφιος ήρθε πρώτος στον α’ γύρο και εκλέγει έτσι 11 δημοτικούς συμβούλους. Μόλις γίνουν γνωστοί οι σταυροί προτίμησης θα γίνει γνωστό αν ο σεφ συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 11 δημοφιλέστερους του συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές.

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019: Οι πολίτες άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα και ψήφισαν στις Ευρωεκλογές 2019 για την ανάδειξη των προσώπων που θα αντιπροσωπεύουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μια εκλογική μάχη, στην οποία Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσαν διλήμματα εθνικών εκλογών. Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατέχει δηλαδή 21 έδρες. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019

Αποτελέσματα Περιφερειακών Εκλογών 2019: Ο πρώτος γύρος των περιφερειακών εκλογών ολοκληρώθηκε και οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν ξανά την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 σε όσες Περιφέρειες δεν υπήρξε συνδυασμός που συγκέντρωσε το 50% συν 1 ψήφο. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Περιφερειακών Εκλογών 2019

Αποτελέσματα Δημοτικών Εκλογών 2019: Η εκλογική μάχη της πρώτης Κυριακής για τις Δημοτικές Εκλογές 2019 ολοκληρώθηκε. Ποιοι εκλέγονται δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι; Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών 2019

Εκλογές 2019: Ποιοι εκλέγονται – Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, καλύπτει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για τα αποτελέσματα των Εκλογών 2019, τους υποψήφιους που βγαίνουν νικητές από την εκλογική μάχη και όλα τα νεότερα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μάχη λεπτό προς λεπτό στους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες:

  • τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019
  • τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών 2019
  • τα αποτελέσματα των Περιφερειακών Εκλογών 2019
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή