Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Διάσημος ουκρανικός οίκος μόδας φτιάχνει στρατιωτικά ρούχα -Εκτός από νυφικά, φτιάχνει και στρατιωτικά γιλέκα [εικόνες]

Ρούχα για στρατιώτες και γιατρούς παράγει πλέον ο ουκρανικός οίκος μόδας Milla Nova, διάσημος για τα μοναδικά νυφικά του, μετά την επίθεση της Ρωσίας.

Οι υπάλληλοι του οίκου νυφικών σε 50 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Κίνας, εργάζονται ακούραστα τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να εκπληρώσουν τις διεθνείς παραγγελίες νυφικών, ενώ παράλληλα παράγουν ρούχα για το στρατό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νυφικό του ουκρανικού οίκου μόδας Milla Nova
Νυφικό του ουκρανικού οίκου μόδας Milla Nova

«Εκτός από το να κάνουμε τις νύφες ευτυχισμένες, βοηθάμε στη σωτηρία της χώρας μας», λέει ο οίκος μόδας

«Εκτός από το να κάνουμε τις νύφες σε όλο τον κόσμο ευτυχισμένες, επικεντρωνόμαστε στο να σώσουμε τη χώρα μας» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Γιουλιάνα Κιρίτσουκ, η οποία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να διατηρεί την επιχείρηση, παρά τις πολλές και σοβαρές προκλήσεις του πολέμου.

Παράλληλα με την κατασκευή νυφικών, τα οποία στέλνονται σε όλο τον κόσμο...
Παράλληλα με την κατασκευή νυφικών, τα οποία στέλνονται σε όλο τον κόσμο…

Σε φωτογραφίες που έδωσε ο οίκος μόδας Milla Nova στο CNN μπορεί να δει κανείς γυναίκες να πλέκουν στρατιωτικά δίχτυα και μοδίστρες να ράβουν μπουφάν φλις και αλεξίσφαιρα γιλέκα με παραδοσιακό στρατιωτικό καμουφλάζ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

... το προσωπικό φτιάχνει και στρατιωτικά ρούχα για τους Ουκρανούς
… το προσωπικό φτιάχνει και στρατιωτικά ρούχα για τους Ουκρανούς

Σε συνεργασία με το δίκτυο προμηθευτών της, η εταιρεία μπόρεσε να προμηθευτεί γρήγορα τα απαραίτητα υλικά για την παραγωγή. Η Κιρίτσουκ είπε στο CNN πως έχουν ήδη φτιάξει 1.500 αντικείμενα και πρόσθεσε πως άρχισε να ετοιμάζει μια σειρά σχεδίων ενόψει τις εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ τόνισε πως επικεντρώνεται στην υποστήριξη του επιτελείου της, εξηγώντας πως κάθε απόφαση που παίρνει είναι «με γνώμονα τους ανθρώπους».

Οι μοδίστρες δουλεύουν υπερωρίες για να παράγουν όσα περισσότερα ρούχα μπορούν για τον ουκρανικό στρατό
Οι μοδίστρες δουλεύουν υπερωρίες για να παράγουν όσα περισσότερα ρούχα μπορούν για τον ουκρανικό στρατό

Δουλεύουν υπερωρίες για να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό

Πολλοί από τους υπαλλήλους του οίκου μόδας πραγματοποιούν μακρινά ταξίδια μέσω της Λβιβ, όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας, για να φτάσουν στα εργοστάσια και εργάζονται υπερωρίες για να βοηθήσουν στην κατασκευή των ρούχων για να υποστηρίξουν τις αμυντικές προσπάθειες της Ουκρανίας, πέρα από τα τακτικά τους καθήκοντα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επιβεβαίωσε η Κιρίτσουκ, όλοι οι υπάλληλοι έχουν πληρωθεί. «Ο κύριος στόχος μου ως διευθύνουσα σύμβουλος είναι να προστατεύω τους ανθρώπους και να διασφαλίσω το αύριό τους» είπε, προσθέτοντας πως είναι επίσης έτοιμοι να αναζητήσουν νέους υπαλλήλους από την ανατολική Ουκρανία, που πρόσφατα έγιναν πρόσφυγες.

Ένα ειδικό νυφικό στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας
Ένα ειδικό νυφικό στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας

Η Milla Nova απασχολεί σήμερα 600 εργαζόμενους. Όσοι είχαν έδρα στο Λβιβ είχαν την επιλογή να πάνε στη γειτονική Πολωνία, όπου δημιουργήθηκε ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο στη Βαρσοβία μετά την εισβολή. Μέχρι στιγμής, 70 εργαζόμενοι έχουν βρει καταφύγιο στην πολωνική πρωτεύουσα. Περίπου 450 υπάλληλοι παραμένουν στο Λβιβ, ενώ άλλοι έχουν κάνει τα δικά τους σχέδια, δραπετεύοντας στην ύπαιθρο ή εκτός της Ουκρανίας. Με εργατικό δυναμικό αποτελούμενο κατά 98% από γυναίκες, πολλές από τις οποίες είναι μητέρες, η μετεγκατάσταση από την εταιρεία αφορούσε πολλά μικρά παιδιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κιρίτσουκ είπε ότι είναι «πολύ περήφανη» για την ομάδα της και την «απίστευτη αφοσίωση και πίστη της», επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο των γυναικών στον πόλεμο, οι οποίες πρέπει «να νοιάζονται και να προστατεύουν, να προσεύχονται και να πιστεύουν».


Πηγή