Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Διαιτολόγος εξηγεί τους 10 λόγους που δεν μπορείτε να χάσετε αυτά τα 2 τελευταία κιλά

Κάνετε δίαιτα πόσο καιρό και δεν βλέπετε να χάνετε εκείνα τα κιλά που θέλετε; Μια διαιτολόγος δίνει 10 λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

Η Λιάν Γουάρντ από το Μπρισμπέιν, λέει ότι το πιο σημαντικό πράγμα για την απώλεια βάρους είναι η συνέπεια, αλλά πάρα πολλοί από εμάς δεν είμαστε ειλικρινείς με το πόσο τρώμε και πόσο συχνά κινούμαστε εάν θέλουμε να χάσουμε βάρος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ειδικός στην απώλεια βάρους δήλωσε επίσης πως συνήθως έχει πελάτες που θέλουν να χάσουν μεταξύ 5 και 10 κιλών και πως πάντα παλεύουν στα τελευταία 1 με 2 κιλά. Έτσι, λοιπόν αποφάσισε να μοιραστεί τα μυστικά της που θα σας βοηθήσουν να μείνετε σε καλό δρόμο.

1. Δεν είστε συνεπείς

Ο πρώτος λόγος για τον οποίο η Λιάν είπε ότι δεν βλέπετε αποτελέσματα είναι πως δεν είστε αρκετά συνεπείς. «Αν ακολουθείς τη δίαιτα από Δευτέρα έως Παρασκευή και μετά αφήνεις τον εαυτό σου εντελώς τα Σαββατοκύριακα, τότε δεν είναι αρκετό. Δύο ημέρες είναι αρκετές για να ματαιώσετε την προσπάθειά σας». Παράλληλα, όπως υποστηρίζει τρώτε και πίνετε πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζετε τα Σαββατοκύριακα.

Αντ’ αυτού, πιστεύει ότι είναι καλύτερα να κρατάτε ένα ειλικρινές ημερολόγιο διατροφής για δύο εβδομάδες, ώστε να μπορείτε να δείτε όλες τις ασυνέπειες στη διατροφή σας. Κι έτσι, μπορεί να παρατηρήστε κάποιες ατασθαλίες, όπως ένα δεύτερο ποτήρι κρασί την Πέμπτη το βράδυ, ή ένα μάφιν όταν βιάζεστε την Παρασκευή το πρωί.

2. Το Σαββατοκύριακο σας αποπροσανατολίζει

Με τον ίδιο τρόπο που η συνέπεια είναι ο βασιλιάς, η διαιτολόγος εξήγησε ότι πολύ συχνά τα Σαββατοκύριακα είναι είναι αυτά που κάνουν τους πελάτες της να ξεφεύγουν από το πρόγραμμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα Σαββατοκύριακα είναι οι μέρες που χάνουμε τη συνέπεια και δεν τρώμε τόσο πολύ στο σπίτι» λέει η Λιάν. «Όταν δεν μαγειρεύεις το φαγητό μόνος σου, δεν ξέρεις συνήθως τι ακριβώς τρως».

Τι μπορείτε να κάνετε όμως; Εάν σκοπεύετε να βγείτε για φαγητό το Σαββατοκύριακο, ίσως πρέπει να παραλείψετε τα σνακ. Ή το δεκατιανό, εάν πρόκειται να πιείτε μερικά ποτά.

3. Τρώτε υγιεινά φαγητά, αλλά δεν χάνετε κιλά

Ο «χρυσός κανόνας» της απώλειας βάρους, εξηγει η Λιάν είναι να βρίσκεστε σε έλλειμμα θερμίδων. Αυτό σημαίνει ότι τρώτε λιγότερα τρόφιμα από όσα χρειάζεται το σώμα σας. «Αν δεν χάνετε βάρος, δεν είστε σε έλλειμμα» τονίζει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4. Τρώτε ακόμη κι όταν δεν πεινάτε

Ενώ πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι τρώμε μόνο όταν πεινάμε, στην πραγματικότητα η διαιτολόγος λέει ότι πάρα πολλοί από εμάς «πεινάμε στο μυαλό» και όχι στο στομάχι. «Η πείνα στο μυαλό είναι το να τρως όταν βαριέσαι, είσαι λυπημένος ή χαρούμενος» λέει η Λιάν. «Αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι καμία ποσότητα φαγητού δεν θα σας ικανοποιήσει ποτέ πραγματικά, εάν δεν πεινάτε εξαρχής».

5. Κάνετε λανθασμένους υπολογισμούς με εφαρμογές

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως το MyFitnessPal για να παρακολουθούν την πρόσληψη θερμίδων, αλλά εκπλήσσονται όταν δεν χάνουν βάρος.

Σύμφωνα λοιπόν με την διαιτολόγο, πρέπει να θυμάστε ότι μπορεί να υποεκτιμάτε το πόσο τρώτε όταν το βάζετε στην εφαρμογή και επίσης μπορεί να κάνετε κάποιες ατασθαλίες (μια μπουκιά από εδώ, άλλη μία από εκεί), χωρίς να τις καταγράψετε.

6. Έχετε υπολογίσει λάθος τις απαιτήσεις σας

«Αναζητήστε έναν online υπολογιστή, και προσθέστε το ύψος, το βάρος, την ηλικία, το επίπεδο δραστηριότητας και το σωματικό λίπος, για πιο ακριβείς υπολογισμούς για το σώμα σας» λέει η Λιάν. Στη συνέχεια, να θυμάστε ότι πρέπει να τρώτε με έλλειμμα 10-20% για να χάσετε βάρος.
Πάντως, σύμφωνα με την διαιτολόγο θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει όσο το δυνατόν πιο ακριβείς πληροφορίες για πιο ακριβή αποτελέσματα, καθώς πάρα πολλοί από τους πελάτες της κάνουν λάθη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

7. Νομίζετε ότι κινείστε περισσότερο από ό,τι στην πραγματικότητα

Όσον αφορά την δραστηριότητα, η Λιάν λέει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι κινούνται περισσότερο από ό,τι συμβαίνει στην πράξη.
«Οι περισσότεροι από τους πελάτες μου κάνουν δουλειά γραφείου και νομίζουν ότι κάνουν πολλή γυμναστική με μια καθιημερινή προπόνηση 30-45 λεπτών, αλλά το να κινείτε το σώμα σας για μισή ώρα το 24ωρο δεν είναι αρκετό» λέει.
Αντίθετα, εάν θέλετε κάτι περισσότερο από την απώλεια βάρους σας, η Λιάν λέει ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κάνετε 10.000 βήματα καθώς και τις προπονήσεις σας. «Τα βήματα είναι πραγματικά υποτιμημένα για την απώλεια βάρους» τονίζει.

8. Παίρνετε κρίσιμες αποφάσεις για την υγεία σας όταν είστε εξαντλημένοι

Ένας σημαντικός λόγος που τόσοι πολλοί από εμάς δεν χάνουμε βάρος είναι πως αυτοσαμποτάρουμε τον εαυτό σας, παίρνοντας σημαντικές αποφάσεις για την υγεία μας όταν είμαστε κουρασμένοι, λέει η διαιτολόγος.
Είναι πολύ καλύτερα να παίρνετε αποφάσεις νωρίς μέσα στην ημέρα καθώς είναι πιο πιθανό να τις τηρήσετε, παρά να τις αφήσετε για μετά τις 9 το βράδυ, όταν πιθανότατα θα είστε κουρασμένοι και συναισθηματικά φορτισμένοι. « Σχεδιάστε τη μέρα σας και πάρτε συνειδητές, καλές αποφάσεις νωρίς» τονίζει η Λιάν.

9. Χρειάζεστε ένα διάλειμμα

Συχνά, όταν έχουμε φτάσει σε ένα τέλμα με την απώλεια βάρους, είναι επειδή απλά χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα. «Αν είστε συνεπείς για 4 εβδομάδες, και η ζυγαριά εξακολουθεί να κολλάει και να μην κατεβαίνει, είναι μάλλον ένα σημάδι ότι πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα από τη δίαιτα ή ακόμα και να δοκιμάσετε την αντίστροφή δίαιτα για να τρώτε περισσότερο για ένα χρονικό διάστημα» λέει.
«Πάρα πολλοί από εμάς πιεζόμαστε σε μια φάση απώλειας και δεν έχουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε. Δώστε στο σώμα σας τα καύσιμα που χρειάζεται, όταν τα χρειάζεται» προσθέτει.

10. Τα παρατάτε πολύ γρήγορα

Τέλος,
ο διαιτολόγος εξήγησε ότι η απώλεια
βάρους και ειδικότερα η απώλεια λίπους
απαιτεί χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν
ξεκινάτε μια δίαιτα, η Λιάν
είπε ότι δεν πρέπει να ανεβαίνετε στη
ζυγαριά για διάστημα μεγαλύτερο των
δύο εβδομάδων, καθώς δεν θα δείτε
αποτελέσματα.

Εν
τω μεταξύ, αν ο στόχος σας για απώλεια
βάρους είναι 10 κιλά, αξίζει να θυμάστε
ότι μπορεί να χρειαστούν έως και έξι
μήνες. «Υιοθετήστε
την προσέγγιση του τρόπου ζωής και κάντε
κάτι που είναι βιώσιμο για ένα αξιοπρεπές
χρονικό διάστημα»,
είπε.


Πηγή