Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ελβις Πρίσλεϊ: Ποια ήταν τα τελευταία λόγια του «βασιλιά του ροκ εν ρολ»

Ο Έλβις Πρίσλεϊ ήταν μόλις 42 ετών όταν πέθανε στο σπίτι του στη Γκρέισλαντ, προκαλώντας θλίψη στους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο.

Το απόγευμα της 16ης Αυγούστου 1977 ο κόσμος της μουσικής έχασε έναν από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του. Ο Έλβις Πρίσλεϊ ήταν νεκρός.

«Ο βασιλιάς», όπως είναι το παρατσούκλι του, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο αγαπημένο του σπίτι στην Graceland και κηρύχθηκε νεκρός στις 3:30 το μεσημέρι. Ήταν μόλις 42 ετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού απέκτησε τεράστια φήμη δύο δεκαετίες πριν, το είδωλο από το Μέμφις του Τενεσί υπέφερε από μια ταραγμένη ζωή τα τελευταία χρόνια.

Έφηβος ακόμα όταν βρέθηκε στο προσκήνιο, ο Έλβις επέμενε να κάνει ένα διάλειμμα από την απίστευτη καριέρα του για να υπηρετήσει τη θητεία του στον στρατό, όπου γνώρισε τη σύζυγό του Πρισίλα.

Το ταλέντο του δεν περιοριζόταν μόνο στη μουσική. Ο Έλβις ήταν επίσης ο πρωταγωνιστής μερικών τεράστιων blockbuster ταινιών, με τους θαυμαστές του να συρρέουν μαζικά στις αίθουσες για να δουν το είδωλό τους στη μεγάλη οθόνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, τα χρόνια που προηγήθηκαν του θανάτου του, ο δημιουργός της επιτυχίας «Jailhouse Rock» είχε δει την υγεία του να κλονίζεται.

Ήδη από το 1973, όταν ο γάμος του με την Πρισίλα διαλύθηκε, ο Έλβις πέρασε τρεις ημέρες σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου σε κώμα ύστερα από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών – η δεύτερη υπερβολική δόση μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Αργότερα εκείνη τη χρονιά μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο λόγω του εθισμού του στα παυσίπονα. Η αυξανόμενη εξάρτηση του Έλβις Πρίσλεϊ από τα φάρμακα αποδόθηκε στο αδυσώπητο πρόγραμμα των περιοδειών του, με συνέπεια αρκετές από τις συναυλίες του να αμαυρωθούν εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που τον ταλαιπωρούσαν.

Δεν σταματούσε να εργάζεται παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε

Τίποτα, όμως, δεν θα έκανε τον Elvis να απογοητεύσει τους θαυμαστές του, ο οποίος, παρά τα ολοένα επιδεινούμενα προβλήματά του, επέμενε ότι το σόου έπρεπε να συνεχιστεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Tony Brown, ένας πληκτράς που έπαιζε με τον «βασιλιά», θυμάται ότι ο Elvis έπεσε από μια λιμουζίνα όταν έφτασε για μια συναυλία στο Πανεπιστήμιο του Maryland τρία χρόνια πριν από τον θάνατό του.

Ο Έλβις Πρίσλεϊ τραγουδά σε συναυλία
Έλβις Πρίσλεϊ: Ο βασιλιάς του rock and roll

Ο κιθαρίστας John Wilkinson πρόσθεσε: «Ήταν προφανές ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το σώμα του. Ήταν τόσο άσχημα, που οι λέξεις των τραγουδιών του γίνονταν μόλις και μετά βίας κατανοητές. Θυμάμαι ότι με το ζόρι κατάφερνε να περάσει τις εισαγωγές».

Αγνοώντας τις ανήσυχες εκκλήσεις της μπάντας του να ακυρώσει την περιοδεία και να πάρει άδεια ενός χρόνου για να αναρρώσει, ο Έλβις Πρίσλεϊ ήταν αποφασισμένος να συνεχίσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο χρόνια πριν από τον θάνατό του, απελπισμένη να κρατήσει το μεγαλύτερο αστέρι της σε δουλειά αλλά γνωρίζοντας την πίεση που του προκαλούσε η καριέρα του, η δισκογραφική εταιρεία του έστησε ένα στούντιο ηχογράφησης στο σπίτι του.

Παραγωγικός όπως πάντα, ο Έλβις ηχογράφησε έξι άλμπουμ, αν και δεν κατάφερε να έχουν την ίδια απήχηση στα charts με το προηγούμενο υλικό του.

Μετά το διαζύγιό του, ξεκίνησε μια νέα σχέση, με την Ginger Alden, από την οποία ζήτησε να τον παντρευτεί μόλις δύο μήνες μετά τη γνωριμία τους.

Τα σοβαρά προβλήματα υγείας του Έλβις Πρίσλεϊ

Ο Έλβις αντιμετώπιζε επίσης σοβαρά προβλήματα βάρους, καθώς το άλλοτε λεπτό του σώμα είχε «φουσκώσει» επικίνδυνα.

Το καλοκαίρι της χρονιάς που πέθανε, ο Έλβις Πρίσλεϊ ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι στο σπίτι του στην Graceland και χρειαζόταν 24ωρη νοσηλεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τον τραγικά πρόωρο θάνατό του, η νεκροψία αποκάλυψε ότι ο βασιλιάς είχε μια υπερβολικά διογκωμένη καρδιά -η οποία ήταν διπλάσια σε μέγεθος από ό,τι θα έπρεπε- και βρισκόταν σε προχωρημένα στάδια καρδιαγγειακής νόσου.

Ο Έλβις Πρίσλεϊ με κόκκινη μπλούζα
Ο Έλβις Πρίσλεϊ έφυγε από τη ζωή στις 16 Αυγούστου 1977

Παρότι δεν υπήρξε καπνιστής σε όλη του τη ζωή, οι πνεύμονές του ήταν γεμάτοι εμφύσημα, που θα του καθιστούσε σχεδόν αδύνατη την αναπνοή.

Ο σταρ του «Heartbreak Hotel» υπέφερε, επίσης, από βασανιστικά πεπτικά προβλήματα. Του είχαν συνταγογραφηθεί σχεδόν 9.000 χάπια τους μήνες που προηγήθηκαν του θανάτου του, και την ημέρα του θανάτου του είχε πάρει τεράστιες ποσότητες για να απαλύνει τον πόνο του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία λόγια του Έλβις Πρίσλεϊ

Το πρωί του θανάτου του ο Έλβις ξύπνησε και πήγε στο μπάνιο, λέγοντας στην Ginger «Πάω στο μπάνιο να διαβάσω». Αυτές θα ήταν οι τελευταίες λέξεις που θα έλεγε ποτέ.

Η Ginger τού είπε να μην κοιμηθεί εκεί μέσα και επέστρεψε η ίδια για ύπνο, αφήνοντας αναμμένο το φως στο κομοδίνο του.

Όταν τελικά ξύπνησε στις 2 το μεσημέρι και συνειδητοποίησε ότι ο εραστής της δεν ήταν στο κρεβάτι δίπλα της, πήγε να τον αναζητήσει.

Αφού άνοιξε την πόρτα του μπάνιου, αντίκρισε το πτώμα του παγκόσμιου ειδώλου που λάτρεψαν εκατομμύρια άνθρωποι. Δυστυχώς, δεν μπορούσε να γίνει τίποτα για να σωθεί ο «βασιλιάς του rock ‘n’ roll».


Πηγή