Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ελπίδα Διαμάντη: Από τις πασαρέλες στο νοσοκομείο – Το εντυπωσιακό μοντέλο που έγινε γιατρός

Την Ελπίδα Διαμάντη φιλοξένησε η Τατιάνα Στεφανίδου στην εκπομπή “Μαζί σου σαββατοκύριακο”. Το εντυπωσιακό μοντέλο και γιατρός, που εργάζεται στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”, μίλησε για το πώς την αντιμετωπίζουν οι ασθενείς όταν τη γνωρίζουν, ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες του επαγγέλματός της.

«Δυστυχώς υπάρχει ακόμα αυτό το κοινωνικό στερεότυπο. Έχει πολύ πλάκα όταν με βλέπουν στο νοσοκομείο. Η πρώτη επαφή με τον ασθενή είναι λίγο περίεργη, ψάχνει τον γιατρό, βλέπει τον νοσηλευτή, του λέει “γιατρέ μου” απαντάει ο νοσηλευτής “από ‘δω η γιατρός”.

Ξεκινάει να λέει το πρόβλημά του, λέει… τώρα στην κοπελίτσα θα τα πω; Είναι μέχρι να ανοίξω το στόμα μου, μόλις σε δουν ότι τους κοιτάς στα μάτια και μιλάς, καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα, εκεί αφήνονται. Στην αρχή με περνάνε για νοσηλεύτρια.

Οι συνάδελφοί μου είναι ακόμα επιφυλακτικοί μαζί μου, δίνω τον αγώνα μου. Δεν είναι μόνο η εμφάνιση, είναι η ηλικία, είναι το φύλο. Υπάρχουν στερεότυπα που ακόμα δεν έχουν ξεπεραστεί, δυστυχώς. Προσπαθούμε να τα καταρρίψουμε, τα πάμε καλά, είμαστε πολύ δυναμικές, τουλάχιστον στο χώρο του νοσοκομείου, από αυτά που βλέπω, σκίζουν οι συναδέλφισσες», είπε μεταξύ άλλων η Ελπίδα Διαμάντη.


Πηγή