Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Εξερευνήστε τη μυθική προέλευση του καφέ

Η Nespresso ταξιδεύει τους λάτρεις του καφέ στην προέλευσή του, με δύο νέες Limited Edition ποικιλίες, την Arabica Ethiopia Harrar και τη Robusta Uganda.

Οι νέες ποικιλίες αντλούν έμπνευση από τη μυθική προέλευση του καφέ, με κόκκους καφέ από την Αιθιοπία, τη γενέτειρα του καφέ Arabica και από την Ουγκάντα, μία από τις γενέτειρες του καφέ Robusta.

Η ιστορία του Arabica

Οι κατσίκες που χόρευαν

Μεταφερθείτε στην αρχαία ορεινή Αιθιοπία, όπου η ιστορία του Kaldi, ενός νεαρού γιδοβοσκού ξεκινά. Ένα απόγευμα, κάθισε στη σκιά και πρόσεχε τις κατσίκες του. Μέσα στη ζέστη της ημέρας, ο Kaldi αποκοιμήθηκε και άφησε τις κατσίκες του να περιπλανηθούν στην ερημιά.

Οι κατσίκες, τότε, άρχισαν να τρώνε κάτι κόκκινα κεράσια από θάμνους. Όταν ο Kaldi ξύπνησε ανακαλύπτοντας ότι οι κατσίκες του ήταν άφαντες, έτρεξε να δει πού είναι. Τις βρήκε να χορεύουν και να χοροπηδούν γύρω από τους μυστήριους αυτούς θάμνους. Τότε, έκοψε ένα κεράσι και το δοκίμασε. Ένιωσε και ο ίδιος μία δυναμική ενέργεια και άρχισε να χορεύει μαζί με τις κατσίκες του.

Ένας περαστικός μοναχός, ανήσυχος από το θέαμα που συνάντησε, αποφάσισε να κάψει τους θάμνους με τα μυστήρια κεράσια. Δεν πέρασε πολλή ώρα αφού τους έριξε στις φλόγες και ένα υπέροχο άρωμα άρχισε να αναδύεται. Συνεπαρμένος ο μοναχός ξέθαψε τους κόκκους από τη φωτιά, τους έλιωσε και τους ανακάτεψε με νερό, φτιάχνοντας έτσι τον εκλεκτό καφέ που ξέρουμε σήμερα ως Arabica.

Η ιστορία του Robusta

NESPRESSO

Ο ενωτικός κρίκος

Για να ανακαλύψουμε τη λεγόμενη γενέτειρα του Robusta, πρέπει να μεταφερθούμε στη χαμένη χώρα της Μπουγκάντα, γνωστής σήμερα ως Ουγκάντα. Εδώ, οι πολύτιμοι κόκκοι καφέ αποτελούσαν μέρος γαμήλιας ιεροτελεστίας. Κατά την επίσκεψη του γαμπρού στο σπίτι της νύφης, άνοιγαν ένα καβουρδισμένο κεράσι καφέ και έτρωγαν ο καθένας από έναν κόκκο. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, το πνεύμα του κόκκου θα ένωνε τις δύο οικογένειες και τους απογόνους τους με όρκους αιώνιας φιλίας και πίστης.

Η επικεφαλής του καφέ της Nespresso Karsten Ranitzsch, δήλωσε, «Στη Nespresso  γνωρίζουμε ότι το ταξίδι του καφέ είναι τόσο σημαντικό όσο και η γεύση του. Με τις νέες ποικιλίες καφέ Limited Edition, θελήσαμε να ταξιδέψουμε τον κόσμο σε μία μυθική περιπέτεια με προορισμό τις γενέτειρες του καφέ. Αυτές οι ιστορίες μας ενέπνευσαν να δημιουργήσουμε τις γεύσεις του καφέ Arabica Ethiopia Harrar και του καφέ Robusta Uganda, οι οποίοι αποτυπώνουν μοναδικά τους τόπους προέλευσής τους».

Ανακαλύψτε τις ποικιλίες limited edition

Arabica Ethiopia Harrar – ένας πλούτος από νότες ώριμων φρούτων, φρέσκων λουλουδιών και δημητριακών με υπόνοιες βύνης. Αν αναζητάτε ένα βελούδινο σώμα, τότε αυτός ο μέτρια καβουρδισμένος espresso είναι αυτός που ψάχνετε.

Ένταση: 5
Μέγεθος κούπας: Espresso (40ml) ή Lungo (110ml)

Robusta Uganda – πάντα μνημονεύουμε το πολυτιμότερο καφεόδεντρο Robusta της αρχαίας Ουγκάντα για το έντονα γευστικό προφίλ του. Σήμερα σας προσφέρουμε έναν δυνατό espresso, αν και αναπάντεχα φίνο και γλυκό για Robusta. Αδιαμφισβήτητα έντονος και πλούσιος σε νότες κακάο.

Ένταση: 10
Μέγεθος κούπας: Espresso (40ml) ή Ristretto (25ml)

Για να ζωντανέψει τη μυθική προέλευση του καφέ, η Nespresso συνεργάστηκε με την Mariana Rodrigues, illustrator που εργάζεται στο Λονδίνο, η οποία επιμελήθηκε το σχεδιασμό των συσκευασιών.

Η Mariana Rodrigues εξηγεί: «Άντλησα φοβερή έμπνευση από τις νέες ποικιλίες της Nespresso, ειδικά από τις μυθικές τους καταβολές. Σχεδιάζοντας τις συσκευασίες, ήθελα να αποδώσω ξεκάθαρα την ενέργεια των δύο αυτών πολιτισμών και να τις συνδέσω με τις όμορφες ιστορίες καφέ και τη βαθιά ριζωμένη κληρονομιά τους».

Οι ποικιλίες Arabica Ethiopia Harrar και Robusta Uganda θα διατίθενται για περιορισμένο χρονικό διάστημα μέσω των Nespresso Boutiques, καθώς και μέσω παραγγελιών στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών Nespresso, online στο www.nespresso.com και μέσω της εφαρμογής Nespresso για κινητά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία του καφέ και τις διαφορές μεταξύ Arabica και Robusta, επισκεφθείτε το nespresso.com.

localStorage.clear();


Πηγή