Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Η άγρια επίθεση που δέχθηκε μοντέλο από πιτμπουλ -Η δύσκολη επέμβαση αποκατάστασης για να πάρει πίσω το χαμόγελό της [εικόνες] | ΖΩΗ

Ένα μοντέλο που δέχθηκε επίθεση από πίτμπουλ με αποτέλεσμα να χάσει το πάνω χείλος της, υποβλήθηκε σε μια πρωτοποριακή επέμβαση αξίας 400.000 δολαρίων, για να προσπαθήσει να πάρει πίσω το χαμόγελό της.

Πριν από το περιστατικό, η 22χρονη Μπρούκλιν Κούρι από την Καλιφόρνια, εργαζόταν σκληρά για την ανερχόμενη καριέρα της στο μόντελινγκ. Η skateboarder που έγινε influencer, ετοιμαζόταν να πάρει μέρος στην πρώτη της τηλεοπτική διαφήμιση, όταν ξαφνικά όλα άλλαξαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 22χρονο μοντέλο δεν έχει καθόλου άνω χείλος μετά την επίθεση από πίτμπουλ
Το 22χρονο μοντέλο δεν έχει άνω χείλος μετά την επίθεση από πίτμπουλ

Πώς συνέβη η επίθεση

Το πρόσωπο της Μπρούκλιν άλλαξε δραματικά στις 3 Νοεμβρίου 2020, όταν δέχθηκε επίθεση από εάν πίτμπουλ συγγενή της όταν είχε πάει για επίσκεψη στην Αριζόνα. Είπε ότι το ζώο «κουνούσε το κεφάλι της σαν να ήταν παιχνίδι» και τελικά έσκισε ολόκληρο το άνω χείλος και μέρη της μύτης της.

Το μοντέλο πριν την επίθεση από πίτμπουλ
Το μοντέλο πριν την επίθεση από πίτμπουλ

Τώρα, η 22χρονη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που θα άλλαζε τη ζωή της και για την οποία παραδέχθηκε ότι είχε «πολύ ανάμεικτα συναισθήματα» λόγω της μακράς και επίπονης διαδικασίας επούλωσης. Σσυγκεκριμένα, αποκάλυψε σε ένα βίντεο στο YouTube που δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες πριν μπει στο χειρουργείο, πως θα πρέπει να βάλει έναν σωλήνα τροφοδοσίας στη μύτη της καθώς δε θα μπορεί να κουνά καθόλου το στόμα της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαι ενθουσιασμένη που θα υποβληθώ σε εγχείρηση προκειμένου να ξεκινήσει ξανά η θεραπεία μου, αλλά και για τη συνεργασία μου με αυτό τον γιατρό, αλλά λυπάμαι πραγματικά που θα πρέπει να βάλω ξανά σε παύση τη ζωή μου» είπε στο βίντεο. «Νιώθω πως είμαι ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος, οπότε το να σταματήσω να κάνω όσα κάνω, είναι κάτι που με πειράζει».

Και συνεχίζει: «Βγαίνοντας από το χειρουργείο, δε θα μπορώ να κουνήσω καθόλου το στόμα μου, επομένως θα πρέπει να βάλω ένα σωλήνα τροφοδοσίας στη μύτη μου. Θα πρέπει να κάνω δίαιτα υγρών. Πρέπει να είμαι στο νοσοκομείο για πέντε ημέρες μετά την εγχείρηση».

Η δύσκολη χειρουργική επέμβαση – Θα τρέφεται με σωλήνα από τη μύτη

Η Μπρούκλιν εξήγησε πως η «πολύ περίπλοκη χειρουργική επέμβαση» δε θα κάνει τα χείλη της να δείχνουν τελείως φυσιολογικά. Σύμφωνα με το νεαρό μοντέλο, επρόκειτο να πάρουν λίγο δέρμα και μία αρτηρία από το χέρι της και να τα βάλουν στο στόμα της ώστε να λειτουργούν ως νέο χείλος.
Αποκάλυψε επίσης, πως χρειάστηκε περισσότερο από έναν χρόνο για να βρει έναν γιατρό που θα ήταν πρόθυμος να προσπαθήσει να διορθώσει τη ζημιά στο πρόσωπό της, αλλά πως άξιζε τελικά την αναμονή. «Πρέπει να πάρουν μια κύρια αρτηρία και δέρμα, να το διπλώσουν και να το βάλουν στο στόμα μου. Η αρτηρία πρέπει να παρέχει αίμα, έτσι θα μου κάνουν μία μικρή τομή στο λαιμό και θα βάλουν την αρτηρία κάτω από το δέρμα μου και θα τη συνδέσουν στο χείλος μου, ώστε να έχω ροή αίματος για το νέο δέρμα» εξήγησε. «Λέγεται μόσχευμα δέρματος, είναι πολύ περίπλοκο αλλά ο γιατρός μου είναι ο καλύτερος. Επιτέλους, βρήκα έναν γιατρό που συνεργάζομαι άψογα μαζί του».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου, αλλά η Μπρούκλιν δεν έχει ακόμη κάνει κάποια ανάρτηση σχετικά με το πώς πήγε ή πως ένιωσε. Ωστόσο, μοιράστηκε μια φωτογραφία που έδειχνε την σύντροφό της, να είναι ξαπλωμένη δίπλα της στο νοσοκομείο στις 22 Νοεμβρίου. «Όλη μου η ζωή» έγραψε στη λεζάντα. Μια μέρα αργότερα δημοσίευσε ένα απόσπασμα από το εσωτερικό ενός καταστήματος, οπότε λογικά έχει βγει από το νοσοκομείο.

Η χειρουργική επέμβαση φέρεται να κόστισε 400.000 δολάρια και θα απαιτήσει τουλάχιστον άλλες πέντε επεμβάσεις.

«Η ζωή μου άλλαξε δραματικά μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου»

Σε ανάρτησή της στο Instagram μετά την επίθεση, το μοντέλο είχε παραδεχτεί ότι «φοβόταν» για το μέλλον της και πως δεν ήταν σίγουρη εάν θα μπορούσε ποτέ να χαμογελάσει ξανά. «Είναι τρελό πώς η ζωή σου μπορεί να αλλάξει τόσο δραματικά σε κλάσματα του δευτερολέπτου» έγραψε. «Προσπαθώ να παραμείνω όσο πιο θετική γίνεται σε όλη αυτή την κατάσταση, αλλά θα είμαι ειλικρινής πως φοβάμαι για το μέλλον μου ή εάν θα μπορέσω να χαμογελάσω ξανά ή αν θα τρώω κανονικά. Αυτή είναι η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού προς την ανάκαμψη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 22χρονη Μπρούκλιν με την σύντροφό της
Η 22χρονη Μπρούκλιν με την σύντροφό της

Αντί όμως να καταθέσει τα όπλα, το μοντέλο επέστρεψε ακόμη πιο δυνατή. Συνέχισε να δημοσιεύει φωτογραφίες στο διαδίκτυο και ο αριθμός των ακόλουθών της τριπλασιάστηκε. Άρχισε να κερδίσει περίπου 1.000 δολάρια ανά χορηγούμενη ανάρτηση και έχει υπογράψει συμβόλαιο με διάφορες εταιρείες. Μάλιστα, ξεκίνησε το δικό της κανάλι στο YouTube, όπου καταγράφει την πορεία της προς την ανάκαμψη, με το πρώτο της βίντεο να κερδίσει σχεδόν 250.000 προβολές.

«Απλώς αποφάσισα ότι δεν υπάρχει λόγος να κρύβω το πώς είμαι» είχε δηλώσει στο BuzzFeed νωρίτερα φέτος, σχετικά με την απόφασή της να συνεχίσει την καριέρα της στα social media. Πάντως, όπως δήλωσε στη συνέντευξή της, δε θα έκανε την χειρουργική επέμβαση για να αλλάξει την εμφάνισή της, αλλά κυρίως για να προστατεύσει τα εκτεθειμένα ούλα της.


Πηγή