Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Η Άζια Αρτζέτο απολύθηκε από το X Factor μετά το σκάνδαλο αποπλάνησης ανηλίκου

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η  Άζια Αρτζέτο. Η Ιταλίδα ηθοποιός ήταν εκείνη που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, κατηγορώντας τον για σεξουαλική κακοποίηση, ενώ πρωτοστάτησε και στο κίνημα #MeToo. Και τώρα βλέπει το έργο να επαναλαμβάνεται, με την ίδια, όμως, στο ρόλο του άλλοτε ισχυρού παραγωγού του Χόλιγουντ.

Ο νεαρός ηθοποιός και μουσικός, Τζίμι Μπένετ κατήγγειλε την Αρτζέτο, για σεξουαλική κακοποίηση, όταν εκείνος ήταν 17 χρόνων. Στην αρχή, η Ιταλίδα ηθοποιός (και κόρη του διάσημου σκηνοθέτη, Ντάριο Αρτζέντο) απέρριψε όλες τις κατηγορίες, μαζί και ότι προσπάθησε να εξαγοράσει τη σιωπή του νεαρού, δίνοντας του 380.000 δολάρια.

Ωστόσο, οι New York Times (ήταν εκείνοι, που τον Οκτώβρη του 2017 έφεραν στο φως της δημοσιότητας το σκάνδαλο Γουάινστιν και φιλοξένησαν στη συνέχεια δηλώσεις θυμάτων του, μεταξύ αυτών και η Άζια) αποκάλυψαν αδιάσειστα στοιχεία, όπως τα sms που είχε ανταλλάξει η ηθοποιός με την κολλητή της, αλλά και φωτογραφίες της με το νεαρό στο κρεβάτι ξενοδοχείου. Έτσι, οι εξελίξεις πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας και για την ηθοποιό, η οποία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Στην Ιταλία ο κόσμος είναι εξαγριωμένος μαζί της, στα social media ζητάνε την παραδειγματική της τιμωρία, ενώ Ιταλοί αρθρογράφοι την κατηγορούν για υποκρισία. Έτσι, μέσα σε όλον αυτόν τον χαμό, η εταιρεία παραγωγής του Ιταλικού X Factor, στο οποίο η Αρτζέτο είναι κριτής, αποφάσισε την απόλυσή της. Πηγές του Variety επιβεβαιώνουν τη διακοπή της συνεργασίας τους, ενώ εξηγούν ότι η ηθοποιός δεν θα εμφανιστεί στο live κομμάτι του σόου, το οποίο θα αρχίσει να προβάλλεται τον Οκτώβριο. Θα τη δουν, όμως, κανονικά στα εφτά πρώτα επεισόδια , καθώς έχουν ήδη γυριστεί και θα προβληθούν τον Σεπτέμβρη.

Η εμπλοκή του Άντονι Μπουρντέν στο σκάνδαλο

Ο διάσημος Γάλλος σεφ, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του τον περασμένο Ιούνιο, φαίνεται ότι είχε ενεργό ρόλο στο σκάνδαλο. Η Άζια Αρτζέτο υπήρξε η τελευταία του σύντροφος, με την οποία ο σεφ ήταν παράφορα ερωτευμένος. Και ως ερωτευμένος, μάλλον, θα έκανε τα πάντα για την αγαπημένη του.

Μετά τις αποκαλύψεις των New York Times, η Άζια δήλωσε ότι δεν είχε ερωτικές σχέσεις με τον Μπένετ και ότι εκείνος την εκβίαζε, για χρήματα. Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται η ηθοποιός, ο Μπουρντέν τού έδωσε τα 380.000 δολάρια, προκειμένου να τον πείσει να μην καταθέσει μήνυση εναντίον της.

«Ο Άντονι επέμεινε να χειριστούμε ιδιωτικά το ζήτημα. Αυτό εξάλλου ήθελε και ο Μπένετ. Ο Άντονι φοβόταν την αρνητική δημοσιότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει αυτό το άτομο, που θεωρούσε επικίνδυνο, εις βάρος μας. Αποφασίσαμε να δείξουμε συμπόνια και να του παρέχουμε την βοήθεια που ζητούσε. Ο Άντονι ανέλαβε προσωπικά να ενισχύσει τον Μπένετ οικονομικά, με τον όρο ότι δεν θα παρενέβαινε ξανά στη ζωή μας» δήλωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Και η αλήθεια είναι ότι ο διάσημος σεφ ήταν συνεχώς στο πλευρό της. Την στήριξε με όλες του τις δυνάμεις, όταν αποφάσισε να μιλήσει δημοσίως για τον βιασμό της από τον Γουάινστιν, αλλά και στη δημιουργία του κινήματος #MeToo.


Πηγή