Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Η Αθηνά Οικονομάκου μιλά για τον τοκετό και τα κιλά που πήρε και έχασε

Λίγο καιρό μετά τη γέννηση του γιου της, η Αθηνά Οικονομάκου εμφανίστηκε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, όπου μίλησε για τον τοκετό, τα κιλά της εγκυμοσύνης αλλά και τις πρώτες μέρες στο σπίτι με τον μικρό.

«Πήρα 23 κιλά στην εγκυμοσύνη και έχω χάσει τα 15. Μου έχουν μείνει αρκετά, αλλά δεν θέλω να τα χάσω όλα, γιατί ήμουν πάρα πολύ αδύνατη πριν, οπότε δεν θέλω να φτάσω στα κιλά που ήμουν πριν, θέλω να χάσω 3-4 ακόμα. Ευτυχώς επανήλθα σχετικά γρήγορα και έχει φύγει η κοιλιά», ανέφερε για τα κιλά της εγκυμοσύνης.

«Στον τοκετό δεν φοβήθηκα. Πόνεσα πάρα πολύ. Γέννησα φυσιολογικά. 7 ώρες τοκετός. Κι αυτό που λένε ότι το βάζεις πάνω σου και λες Παναγία μου το μωρό μου και συγκινείσαι, δεν το καταλαβαίνω. Είναι ένα τόσο μεγάλο σοκ και είσαι τόσο ταλαιπωρημένος από τόσες ώρες τοκετού και προσπάθειας, που απλώς ήταν η συγκίνηση ότι επιτέλους γέννησα και είναι καλά, είναι υγιές το μωρό και το βλέπω μπροστά μου. Και τώρα; Τι κάνουμε τώρα; Είναι τόσο μεγάλο το σοκ που ειδικά στο πρώτο θεωρώ ότι δεν προλαβαίνεις να συνειδητοποιήσεις την κατάσταση και να συγκινηθείς σαν μητέρα.

Σιγά σιγά αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι έγινες μαμά και αυτό το μωρό είναι δικό σου, καθώς μεγαλώνει και μπαίνει σε ένα ρυθμό. Οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Εννοείται πως ήμουν τρισευτυχισμένη, αλλά αυτό που λένε ότι το συνειδητοποιείς, έγινε από το μήνα και μετά, που δεν μπορώ να πάρω τα μάτια μου από πάνω του. Αυτό τον έρωτα νομίζω σταδιακά τον χτίζεις, έτσι το βίωσα μέχρι τώρα», εξήγησε ακόμη.

localStorage.clear();


Πηγή