Τετάρτη , 1 Μάιος 2024

Η αλλαγή της προεδρικής φρουράς στην Αθήνα έγινε viral στο TikTok -Το εντυπωσιακό βίντεο των 13 εκατ. προβολών

Ένα βίντεο που δείχνει την αλλαγή της προεδρικής φρουράς στην Ελλάδα έχει αναδειχθεί ως η τελευταία εμμονή στο Διαδίκτυο, καθώς έχει γίνει viral σε TikTok και Instagram.

Αυτή η εμβληματική παράδοση, βαθιά ριζωμένη στην ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, είναι διάσημη για την ακρίβεια, την επιβλητικότητα και τη συμβολική της σημασία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βίντεο προσφέρει μια εκπληκτική ματιά στο τελετουργικό, με τους περίτεχνα ντυμένους Εύζωνες να εκτελούν περίπλοκους ελιγμούς με απόλυτη ακρίβεια στο φόντο των ιστορικών ορόσημων της Αθήνας.

Με τη συμφωνία χορογραφικών κινήσεων, τις παραδοσιακές στολές και τις επίσημες τελετουργίες, το βίντεο μεταφέρει τους θεατές στην καρδιά της ελληνικής παράδοσης, προκαλώντας γοητεία και θαυμασμό.

Καθώς οι θεατές σε όλο τον κόσμο βυθίζονται στο μεγαλείο της αλλαγής της φρουράς, το βίντεο χρησιμεύει ως μια υπενθύμιση της πλούσιας κληρονομιάς και της διαρκούς γοητείας της Ελλάδας, γοητεύοντας το κοινό πολύ πέρα από τα σύνορά της, αναφέρει το Unilad που μοιράστηκε το βίντεο στα social media του.

Το βίντεο προέρχεται από τον λογαριασμό δύο Ελλήνων στο TikTok, της Αλέκας Κοντογιάννη και του Γιώργου Βουτσά, με το όνομα @geal.travel.and.more που μετρά ήδη 12,9 εκατ. προβολές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι αναφέρει για τους Εύζωνες στο viral βίντεο

Οι φρουροί στο βίντεο είναι μέλη του επίλεκτου συντάγματος Ευζώνων του Ελληνικού Στρατού, που συχνά αναφέρεται και ως Τσολιάδες. Βρίσκονται μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων για να προστατεύσουν το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Κάθε στρατιώτης στέκεται να για μία ώρα τη φορά και συνολικά τρεις φορές κάθε σαράντα οκτώ ώρες. Λειτουργούν σε ζευγάρια για να συγχρονίζουν άψογα τις κινήσεις τους.

Η στολή της Προεδρικής Φρουράς έχει σημαντικές ιστορικές ρίζες. Η λευκή φούστα (φουστανέλα), που έχει 30 μέτρα ύφασμα, έχει 400 πτυχώσεις, συμβολίζοντας τα 400 χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Τα παπούτσια είναι γνωστά ως τσαρούχια και ζυγίζουν πάνω από τρία κιλά. Η βάση των παπουτσιών έχει τουλάχιστον 60 καρφιά που μιμούνται τον ήχο της μάχης ενώ ο Εύζωνας κινείται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το viral βίντεο:


Πηγή