Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Η ανάρτηση της Μιμής Ντενίση για την Αγία Σοφία και η αντίδραση του Μπουράκ Χακί

Η ανάρτηση της Μιμής Ντενίση για την Αγία Σοφία και η αντίδραση του Μπουράκ Χακί

Την απόφαση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί, σχολίασε η Μιμή Ντενίση με μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Ετούτος ο Ναός δεν είναι έργο ανθρώπων. Είναι έργο Θεού. Με την δική Του καθοδήγηση έγινε. Γι αυτό κανείς δεν θα μπορέσει να τον καταστρέψει Ποτέ. Κι αν Κάποτε πέσει η Πόλη σε χέρια των κατακτητών, η Αγία Σοφία θα τους θυμίζει πως ο Θεός διάλεξε αυτή τη Πόλη κι αυτόν το Λαό για να χτιστεί ο μεγαλύτερος Οίκος της Λατρείας του. Κι αν Κάποτε οι Βάρβαροι σβήσουν όλα τα καντηλέρια της, θα μείνει ο Ήλιος να φωτίζει τα αναρίθμητα παράθυρα της για να βλέπουν οι ναυτικοί από τον Βόσπορο και οι περαστικοί από την Πόλη, και να μην χάνουν τη Πίστη τους στην Ελλάδα και στην Ορθοδοξία!» έγραψε η Μιμή Ντενίση και συνόδευσε την ανάρτηση της με μια φωτογραφία της Αγίας Σοφίας αλλά και μια δική της από την παράσταση «Θεοδώρα, η Αγία των Φτωχών».

Την συγκεκριμένη ανάρτηση της Μιμής Ντενίση σχολίασε και ο Τούρκος ηθοποιός, Μπουράκ Χακί ο οποίος δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για την Ελλάδα. Ο ηθοποιός σχολίασε την ανάρτηση ποστάρωντας ένα υπημένο emojicon.

Τότε η Μιμή Ντενίση του απάντησε: «Αγαπητέ Μπουράκ, είναι ένα μνημείο να το μοιραζόμαστε και όχι να το χωρίζουμε βάσει της θρησκείας. Κρίμα».


Πηγή