Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Η Αντέλ Ενέλ μηνύει τον σκηνοθέτη που φέρεται να την παρενόχλησε σεξουαλικά στα 12 της

Η Αντέλ Ενέλ μηνύει τον σκηνοθέτη που φέρεται να την παρενόχλησε σεξουαλικά στα 12 της

Ήταν στις αρχές του μήνα, όταν η Αντέλ Ενέλ αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή της και να μιλήσει δημόσια για το δικό της #MeToo. Η Γαλλίδα ηθοποιός είχε αποκαλύψει τότε πως σε ηλικία 12 ετών κι ενώ πρωταγωνιστούσε στην ταινία «Οι διάβολοι» όπου υποδυόταν τον ρόλο ενός αυτιστικού ορφανού κοριτσιού, δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον σκηνοθέτη, Κριστόφ Ρουτζιά.

Οι αποκαλύψεις της 30χρονης ηθοποιού σόκαραν τους πάντες, καθώς περιέγραφε την εμπειρία της. Όπως είχε αποκαλύψει χαρακτηριστικά, ο Γάλλος σκηνοθέτης την είχε επανειλημμένα  παρενοχλήσει σεξουαλικά, χαϊδεύοντάς την πολλές φορές στη διάρκεια των γυρισμάτων, ενώ κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού για την προώθηση της ταινίας, προσπάθησε να την φιλήσει.

Τώρα, 18 χρόνια μετά, η Ενέλ όχι μόνο «έσπασε» τη σιωπή της, αλλά πέρασε και το γραφείο της Εισαγγελίας του Παρισιού, καταγγέλλοντας τον γνωστό σκηνοθέτη για σεξουαλική παρενόχληση. Αν και πρόσφατα, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν είχε καταγγείλει νωρίτερα το περιστατικό και δεν κινήθηκε νομικά, είχε δηλώσει πως δεν έχει εμπιστοσύνη στη γαλλική δικαιοσύνη.

Και ο λόγος που άλλαξε γνώμη, ήταν η δημοσιότητα που έλαβε η τραυματική της εμπειρία, μετά τις αποκαλύψεις. Γεγονός που της έδωσε τη δύναμη, να περάσει την πόρτα της Εισαγγελίας και να μηνύσει τον Ρουτζιά.

Η πολυβραβευμένη ηθοποιός, όπως είπε, αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή της, όταν είδε το ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζάκσον «Leaving Neverland» που ρίχνει φως στις σχέσεις του διάσημου αστέρα της ποπ με νεαρά αγόρια.

«Η ταινία αυτή άλλαξε την προοπτική μου. Με έκανε να δω ότι είχα μείνει πολύ καιρό στην άποψη του σκηνοθέτη ότι όλα ήταν μια ιστορία αγάπης… Με έκανε να καταλάβω τους μηχανισμούς ελέγχου και γοητείας», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για τον σκηνοθέτη.

Ο Γάλλος σκηνοθέτης, από την πλευρά του, αρνήθηκε τα πάντα, υποστηρίζοντας πως παρερμηνεύτηκαν οι προθέσεις του ενώ ζήτησε συγνώμη αν θεώρησε πως ήταν ενοχλητικός. Ωστόσο, αποτελεί παρελθόν από την Ένωση Γάλλων Σκηνοθετών, η οποία ανακοίνωσε τη διαγραφή του.


Πηγή