Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

«Η βασίλισσα των Βερσαλλιών» χτίζει έπαυλη 100 εκατ. δολαρίων εδώ και 20 χρόνια σχεδόν

Η Jackie Siegel, γνωστή και ως «βασίλισσα των Βερσαλλιών», αποκάλυψε πότε θα μετακομίσει στην περιβόητη έπαυλη της αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, σχεδόν 20 χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής της.

Η 56χρονη και ο πάμπλουτος σύζυγός της, David Siegel, 87 ετών, άρχισαν να κατασκευάζουν το τεράστιο σπίτι τους, 90.000 τετραγωνικών ποδιών, στην όχθη της λίμνης Μπάτλερ της Φλόριντα, το 2004 με στόχο να ζήσουν μια μέρα στο μεγαλύτερο σπίτι της Αμερικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, το όνειρό τους καθυστέρησε επανειλημμένα από μια σειρά αναποδιές και προσωπικές στενοχώριες, όπως το οικονομικό κραχ του 2008 και ο τραγικός θάνατος από υπερβολική δόση ναρκωτικών, της 18χρονης κόρης τους Victoria, το 2015.

Αλλά τελικά, η Jackie δήλωσε στη The US Sun ότι το σπίτι της σε μέγεθος “σούπερ Walmart” πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην ολοκλήρωση – και έχει μάλιστα ορίσει μια ημερομηνία για το πότε θα μετακομίσει επιτέλους με την οικογένειά της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο στόχος μου είναι να μετακομίσω στις 3 Μαΐου 2023, για τα 88α γενέθλια του συζύγου μου και να ζήσουμε εκεί ως οικογένεια», είπε. «Νιώθω υπέροχα που πλησιάζει, αλλά είναι πάρα πολλή δουλειά που δεν περίμενα».

Η Jackie και ο David θα μετακομίσουν στο σπίτι με τα επτά παιδιά τους, μαζί με μια σειρά από μέλη του προσωπικού και τα διάφορα κατοικίδιά τους.

Το γιγαντιαίο ακίνητο θα διαθέτει 9 κουζίνες, 30 μπάνια, 14 υπνοδωμάτια, ένα νυχτερινό κέντρο, μια τραπεζαρία 150 ατόμων και μια αυθεντική βρετανική παμπ με ένα vintage μπαρ και έναν τηλεφωνικό θάλαμο του Λονδίνου που εισάγεται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Άποψη της έπαυλης που ετοιμάζεται
Άποψη της έπαυλης που ετοιμάζεται / Φωτογραφία: Instagram

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Jackie ήλπιζε επίσης να εγκαταστήσει ένα εστιατόριο και μια κουζίνα τύπου Benihana μέσα στο σπίτι, αν και αυτά τα σχέδια έχουν τεθεί στο αρχείο προς το παρόν λόγω επιπλοκών στον σχεδιασμό.

Αν και αρνήθηκε να μοιραστεί την τιμή του, η Jackie είπε ότι το πιο ακριβό αντικείμενο του σπιτιού βρίσκεται στη μεγάλη αίθουσα χορού της οικογένειας: μια πίστα χορού φτιαγμένη από ημιπολύτιμους λίθους που προέρχονται από 22 διαφορετικές χώρες.

Χαρακτηρίζοντας το δάπεδο απαραίτητη αγορά, η Jackie εξήγησε ότι η αίθουσα χορού θα χρησιμοποιείται για τη διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και εράνων για το ίδρυμά τους, Victoria’s Voice, το οποίο ίδρυσαν στο όνομα της αείμνηστης κόρης τους για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των θανάτων από υπερβολική δόση σε εφήβους.

Ο σχεδιασμός του δαπέδου αποτίει επίσης φόρο τιμής στη Victoria με μια πεταλούδα αμέθυστου στο κέντρο του. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι μια αναφορά στην πεταλούδα που προσγειώθηκε στο φέρετρο της Victoria κατά τη διάρκεια της κηδείας της πριν από επτά χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλα σημεία του σπιτιού, μια συλλογή από εξωτικά πουλιά -στην οποία η Jackie ελπίζει να προσθέσει μια μέρα φλαμίνγκο- θα είναι διάσπαρτα, όπως και μια συλλογή από αντίκες της παλιάς εποχής, για την απόκτηση των οποίων η ίδια και ο David έχουν ξοδέψει μεταξύ 20 και 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Άλλα πανάκριβα αντικείμενα περιλαμβάνουν έναν πολυέλαιο αξίας 184.000 δολαρίων, ένα γλυπτό αξίας 30.000 δολαρίων που απεικονίζει ένα τρίο γυναικείων θεοτήτων και ένα βιτρό αξίας 100.000 δολαρίων.

Όμως, παρά τα πολυτελή αντικείμενα και έπιπλα, είναι η μυστική γκαρνταρόμπα της που φέρνει στη Jackie τη μεγαλύτερη χαρά. «Το αγαπημένο μου δωμάτιο είναι μάλλον η μυστική μου ντουλάπα, γιατί όταν χρειάζομαι λίγο χρόνο μόνη μου ξέρω ότι μπορώ να κρυφτώ και να ξεφύγω από την τρελή πολυάσχολη ζωή μου εκεί», είπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Jackie και ο David Siegel
Η Jackie και ο David Siegel / Φωτογραφία: Instagram

Παρά την ακούραστη δουλειά δύο δεκαετιών που χρειάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα το όραμα της Jackie, η ίδια δήλωσε ότι κάθε σταγόνα αίματος, ιδρώτα και δακρύων θα αισθάνεται ότι αξίζει στο τέλος.

Πιστεύει επίσης ότι το έργο βοήθησε να έρθει η οικογένειά της πιο κοντά. Η ίδια εξήγησε: «Το σπίτι μας έχει ήδη φέρει πιο κοντά, επειδή τα παιδιά συμμετέχουν τώρα και είναι ένα έργο που μας φέρνει όλους μαζί. Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα με αυτό και ο σύζυγός μου είναι ενθουσιασμένος με αυτό και πραγματικά πιστεύω ότι θα τα κρατήσει κοντά μας».

Έπαυλη κατάλληλη για μια «βασίλισσα»

Καθώς τα χρόνια πέρασαν και τα παιδιά της μεγάλωσαν, η Jackie δήλωσε ότι τα αρχικά της σχέδια για το σπίτι το 2004, άλλαξαν αρκετά από το πώς είναι σήμερα το ακίνητο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκεί που κάποτε είχε καταστρώσει σχέδια για να έχει ένα δωμάτιο για τη νταντά και ένα παγοδρόμιο, αντί γι’ αυτό τώρα έχουν μεγαλύτερες ντουλάπες και ένα δωμάτιο γυμναστικής.

Μιλώντας για την κλίμακα ολόκληρου του ακινήτου, η Jackie δήλωσε: «Μου φαίνεται ότι έχει το ίδιο μέγεθος με ένα σούπερ Walmart. Θέλω να πω ότι μπορούμε όλοι να χαθούμε στο σπίτι και για να βρούμε κάποιον, μερικές φορές πρέπει να καλέσουμε ο ένας τον άλλον [στο τηλέφωνο]».

Η Jackie έχει καταγράψει τις τελευταίες εξελίξεις στην κατασκευή της υπερπολυτελούς έπαυλής της σε μια νέα εκπομπή του Discovery+, Queen of Versailles Reigns Again
Η Jackie έχει καταγράψει τις τελευταίες εξελίξεις στην κατασκευή της υπερπολυτελούς έπαυλής της σε μια νέα εκπομπή του Discovery+, Queen of Versailles Reigns Again / Φωτογραφία: Instagram

Για να περιηγηθούν οι επισκέπτες σε ολόκληρο το σπίτι δωμάτιο προς δωμάτιο θα χρειαστούν μερικές ώρες, επισημαίνει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά παρά το γεγονός ότι το Versailles στέφθηκε το μεγαλύτερο σπίτι στην Αμερική, η Jackie δήλωσε ότι θα ήθελε να είναι ακόμη μεγαλύτερο και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να χτίζει στο ακίνητο ακόμη και μετά τη μετακόμισή της.

«Όσον αφορά το σπίτι μου, στην πραγματικότητα εύχομαι να ήταν λίγο μεγαλύτερο, επειδή έχω πολύ περισσότερους φίλους τώρα και όλοι θέλουν να έρθουν να μείνουν στις Βερσαλλίες, οπότε πρέπει να προσθέσω [σε αυτό]».

Η Jackie έχει καταγράψει τις τελευταίες εξελίξεις στην οικοδόμηση της υπερβολικής έπαυλής της σε μια νέα εκπομπή του Discovery+, Queen of Versailles Reigns Again.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σειρά έξι επεισοδίων σηματοδοτεί την επιστροφή της στη μικρή οθόνη για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια.

Η Jackie και η οικογένειά της έγιναν διάσημοι το 2012 μετά την εμφάνισή τους στο ντοκιμαντέρ Queen of Versailles, το οποίο παρακολούθησε τις δοκιμασίες και τα βάσανα της οικογένειας, καθώς η επιχείρηση χρονομεριστικής μίσθωσης του David επλήγη σοβαρά από την ύφεση του 2008.

Η κατασκευή σταμάτησε για αρκετά χρόνια εν μέσω των οικονομικών τους προβλημάτων, ενώ η Jackie και ο David αναγκάστηκαν κάποια στιγμή να βγάλουν το ακίνητο προς πώληση, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν αγοραστή πρόθυμο να ανταποκριθεί στην τιμή των 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το έργο καθυστέρησε επίσης μετά τον τραγικό θάνατο της Victoria και πάλι για ένα διάστημα το 2019, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο ακίνητο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Jackie με την κόρη της Victoria
Το ζευγάρι έχασε την κόρη του Victoria (δεξιά) από υπερβολική δόση το 2015 / Φωτογραφία: Instagram

Ωστόσο, η Jackie δήλωσε ότι «αισθάνεται καλά» που επιστρέφει στην οθόνη «επειδή είμαι σε θέση να απαντήσω σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις Βερσαλλίες και το τι συνέβη με αυτές. Και μου έχει δώσει την ευκαιρία να μιλήσω για την επιδημία των ναρκωτικών και ελπίζω να αγγίξω και να σώσω πολλές ζωές», πρόσθεσε.

Ενώ οι Βερσαλλίες μπορεί να πλησιάζουν προς την ολοκλήρωση, η Jackie δήλωσε ότι δεν περιμένει να βρεθεί ξαφνικά με περισσότερο ελεύθερο χρόνο στα χέρια της μόλις ολοκληρωθεί.

«Δεν νομίζω ότι θα δω ποτέ μια μέρα με ελεύθερο χρόνο», είπε. «Το να τελειώσω το σπίτι είναι το πρώτο βήμα και μετά θα… γυρίσω όλη τη χώρα για τη φωνή της Victoria μιλώντας σε σχολεία. Επιπλέον, η δουλειά μου στο σπίτι μου δημιουργεί περισσότερη δουλειά και η λειτουργία του σπιτιού είναι μια δουλειά από μόνη της. Έπρεπε να προσλάβω έναν μάνατζερ/μπάτλερ και θα έχω πιθανότατα ένα προσωπικό περίπου 30 ατόμων. Και με όλες τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσω, θα χρειαστεί διαχείριση του προσωπικού για να διασφαλιστεί ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή