Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Η βικτωριανή έπαυλη του ντράμερ των Rolling Stones στην αγγλική εξοχή, σαν κάστρο εποχής

Η υπέροχη, εξοχική κατοικία του ντράμερ των Rolling Stones, Charlie Watts βγήκε στην αγορά προς πώληση για 7,95 εκατ. λίρες.

Το Foscombe House βρίσκεται σε ένα αχανές πάρκο 52 στρεμμάτων κοντά στο χωριό Ashleworth του Gloucestershire, στην αγγλική εξοχή, περίπου 200 χιλιόμετρα από το Λονδίνο.

Εκτός από πέντε υπνοδωμάτια στο κεντρικό κτήριο, ο χώρος φιλοξενεί ένα συγκρότημα στάβλων που μετατράπηκε σε συγκρότημα πισίνας και ένα σπίτι που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν ως στούντιο ηχογράφησης από τους Rolling Stones.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εντυπωσιακή βικτωριανή γοτθική έπαυλη ολοκληρώνεται με έναν χαρακτηριστικό πύργο με πυργίσκο, κάνοντάς το να μοιάζει με επιβλητικό κάστρο. Η ιδιοκτησία χτίστηκε γύρω στο 1866 από τον αρχιτέκτονα Thomas Fulljames.

Ο αείμνηστος ντράμερ μετέτρεψε το μικρό σπιτάκι σε μουσικό στούντιο για τους Stones, όπου μπορούσαν να κάνουν πρόβες, να ηχογραφούν και να εξασκήσουν τη μουσική τους ιδιωτικά. Τώρα είναι ξενώνας δύο υπνοδωματίων.

Το καθιστικό της έπαυλης του ντράμερ των Rolling Stones
Το καθιστικό της βικτωριανής έπαυλης του ντράμερ των Rolling Stones /Φωτογραφία: Instagram/Savills

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χτισμένο στην κορυφή του λόφου Foscombe και σε 52 στρέμματα πράσινης γης, οι εκτεταμένοι χώροι αποτελούνται από κήπους με αγριολούλουδα, λιβάδια, έναν ιαπωνικό κήπο, δύο λίμνες και μια βεράντα με πέργκολα.

Είναι σχεδιασμένο για να προσελκύει την άγρια ζωή, όπως οι πάπιες που φωλιάζουν, τα κόκκινα ελάφια και τα ζαρκάδια που περιφέρονται ελεύθερα στους κήπους.

Το κομψό σαλόνι του σπιτιού
Το κομψό σαλόνι του σπιτιού /Φωτογραφία: Instagram/Savills

Το κεντρικό κτήριο είναι χτισμένο από ζεστή μπλε, εντοιχισμένη πέτρα, μια τριγωνική αψίδα πάνω από την εξώπορτα με σκαλιστή πέτρινη διακόσμηση και μαρμάρινες κιονοστοιχίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κορυφή του πύργου υπάρχει ένα καπνιστήριο με γοτθικά παράθυρα, το οποίο οδηγεί σε μια βεράντα στον τελευταίο όροφο.

Η κουζίνα του σπιτιού
Η κουζίνα του σπιτιού /Φωτογραφία: Instagram/Savills

Υπάρχει επίσης ένας αυθεντικός πορτοκαλεώνας με τοξωτά παράθυρα εποχής και τρεις αίθουσες υποδοχής με τζάκια και παράθυρα σε προεξοχή.

Οι πρώην στάβλοι φιλοξενούν τώρα μια πισίνα, χαμάμ, σάουνα και πισίνα αντίστασης, καθώς και μια εντοιχισμένη κουζίνα και μεγάλο χώρο αναψυχής.

Εν τω μεταξύ το ανεξάρτητο υπόστεγο οχημάτων έχει χώρο για 20 αυτοκίνητα και διαθέτει και εγκαταστάσεις για ελικόπτερο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εξωτερικό της έπαυλης του ντράμερ των Rolling Stones
Το εξωτερικό της έπαυλης του ντράμερ των Rolling Stones /Φωτογραφία: Instagram/Savills

Στο παρελθόν το κτήμα ανήκε στους απογόνους του Joseph Bramah, του εφευρέτη του υδραυλικού πιεστηρίου, και του μυθιστοριογράφου και σεναριογράφου Derek Marlowe.

Ο Sir Nikolaus Pevsner, ο διάσημος συγγραφέας-ξεναγός και λάτρης της αγγλικής αρχιτεκτονικής, έμεινε ενθουσιασμένος από την επίσκεψή του στο Foscombe House.

Το εξωτερικό της έπαυλης του ντράμερ των Rolling Stones
Το εξωτερικό της έπαυλης του ντράμερ των Rolling Stones /Φωτογραφία: Instagram/Savills

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το περιέγραψε στα Κτίρια της Βρετανίας του ως «μια παρθένα βικτωριανή φαντασία σε μια αξεπέραστη κατάσταση που επιβάλλει εξαιρετική θέα προς όλες τις κατευθύνσεις».

Το σπίτι είναι «η επιτομή της ένδοξης βικτωριανής γοτθικής αρχιτεκτονικής», σύμφωνα με τον Ed Sugden, διευθυντή του Savills Country Department.

Η έπαυλη του ντράμερ των Rolling Stones από ψηλά
Η έπαυλη του ντράμερ των Rolling Stones από ψηλά /Φωτογραφία: Instagram/Savills

Ποιος ήταν ο Charles Watts

Ο Charls Watts ήταν μέλος των Rolling Stones για 58 χρόνια πριν από το θάνατό του το 2021, σε ηλικία 84 ετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχε το παρατσούκλι «The Wembley Whammer» που του είχε δώσει ο Μικ Τζάγκερ και ανέφερε την τζαζ ως σημαντική επιρροή στο στιλ του στα ντραμς.

Μετά τον θάνατό του, ο Τζάγκερ είπε ότι του έλειπε ο πρώην συνεργάης του «σε τόσα πολλά επίπεδα», ενώ ο Κιθ Ρίτσαρντς τον περιέγραψε ως τη «μηχανή» του γκρουπ σε μια συνέντευξη του 2022. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους ντράμερ όλων των εποχών.

Ο Charlie Watts έζησε στο Foscombe House από το 1976 μέχρι το 1983 με τη σύζυγό του Shirley και την κόρη τους Seraphina μετά την ένταξή του στο θρυλικό ροκ συγκρότημα το 1963.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή