Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Η γέννηση του τρίτου παιδιού της Κέιτ και τα «παιχνίδια» με τη σειρά διαδοχής

Η Κέιτ, η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, εισήχθη στο μαιευτήριο για να γεννήσει το τρίτο της παιδί, έχοντας σημάδια τοκετού.

Η 36χρονη δούκισσα του Κέμπριτζ μετέβη στο ιδιωτικό μαιευτήριο Lindo Wing του St Mary’s Hospital στο δυτικό Λονδίνο, που απέχει δύο χιλιόμετρα από τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον. Στο ίδιο μαιευτήριο η Κέιτ γέννησε και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της.

Εδώ και λίγες ημέρες θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας κατασκηνώνουν έξω από το νοσοκομείο για να ακούσουν πρώτοι την ανακοίνωση της γέννησης.

Το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας θα είναι πέμπτο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, μετά τον παππού του, τον 69χρονο πρίγκιπα Κάρολο, τον πατέρα του, τον 35χρονο πρίγκιπα Ουίλιαμ, τον 4χρονο αδελφό του πρίγκιπα Τζορτζ και τη δίχρονη πριγκίπισσα αδελφή του Σάρλοτ.

Το μωρό θα είναι επίσης το τρίτο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και του 96χρονου πρίγκιπα Φίλιππου από τον γιό τους Κάρολο. Οι βρετανοί βασιλείς έχουν άλλα τρία δισέγγονα από την 67χρονη κόρη τους πριγκίπισσα ‘Αννα.

Με τον ερχομό στον κόσμο του μωρού, ο 33χρονος αδελφός του Ουίλιαμ, ο πρίγκιπας Χάρι, που θα παντρευτεί στις 19 Μαΐου την ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ από την Καλιφόρνια, θα λάβει την έκτη θέση στη σειρά διαδοχής του θρόνου.

Μέρι, Άλις και Βικτόρια είναι μερικά από τα ονόματα που προτιμώνται σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, αν το μωρό είναι κορίτσι. Άλμπερτ, Άρθουρ και Φρεντ είναι τα πλέον αγαπητά, αν το μωρό είναι αγόρι.

Έχοντας σπίτια στη βόρεια Ουαλία και στο Νόρφολκ στην ανατολική Αγγλία, ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ κατοικούν πλέον στην επίσημη κατοικία τους, τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον, ώστε ο Ουίλιαμ να έχει περισσότερο χρόνο για τα βασιλικά καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί από τη γιαγιά του. Η βασίλισσα Ελισάβετ γιόρτασε το Σάββατο τα 92α γενέθλιά της.

localStorage.clear();


Πηγή