Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η γλυκιά αναφορά της βασίλισσας Ελισάβετ στον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν μπορεί να ξεχάσει τον εκλιπόντα σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, όπως φαίνεται από την πρώτη της έξοδο για φέτος.

Η 95χρονη μονάρχης βγήκε το Σάββατο για να παραθέσει μια δεξίωση στο Sandringham House, την παραμονή της επετείου της ανόδου της στον θρόνο. Περιτριγυρισμένη από εκπροσώπους φιλανθρωπικών οργανώσεων και μέλη του Sandrigham Estate, έκοψε μια ειδική τούρτα που ήταν διακοσμημένη με το έμβλημα του Πλατινένιου Ιωβηλαίου και έλαβε δώρα, μεταξύ των οποίων ένα ψηφιδωτό που έφτιαξαν παιδιά της περιοχής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βασίλισσα Ελισάβετ την ώρα που κόβει μια τούρτα
Η βασίλισσα Ελισάβετ την ώρα που κόβει την τούρτα

Το μπαστούνι του πρίγκιπα Φιλίππου

Στην εμφάνισή της αυτή, η βασίλισσα Ελισάβετ κρατούσε ένα μπαστούνι, το οποίο είχε ιδιαίτερο νόημα: ανήκε προηγουμένως στον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών.

Στην πρώτη της εμφάνιση για τη νέα χρονιά, η βασίλισσα Ελισάβετ κρατά το μπαστούνι του πρίγκιπα Φίλιππου
Στην πρώτη της εμφάνιση για τη νέα χρονιά, η βασίλισσα Ελισάβετ κρατά το μπαστούνι του πρίγκιπα Φίλιππου

«Αναγνώρισα το μπαστούνι αμέσως, καθώς πάντα βρισκόταν σε μια θήκη δίπλα στην μπροστινή πόρτα. Ήταν το μπαστούνι του δούκα του Εδιμβούργου και είναι πολύ συγκινητικό που η βασίλισσα άρχισε να το χρησιμοποιεί» είπε στην «Telegraph» ο βιογράφος του πρίγκιπα Φιλίππου, Γκάιλς Μπράντρεθ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλο που ο πρίγκιπας Φίλιππος χρησιμοποίησε το μπαστούνι για τελευταία φορά δημοσίως το 2013, ενώ ανάρρωνε από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά, το χρησιμοποιούσε αρκετά συχνά πιο πρόσφατα ενώ βρισκόταν στο κτήμα Σάντριγχαμ.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος με μπαστούνι πίσω στο 2013
Ο πρίγκιπας Φίλιππος με μπαστούνι, το 2013

Όσο για τη βασίλισσα Ελισάβετ, χρησιμοποίησε μπαστούνι τον Οκτώβριο του 2021 για την Ημέρα των Ευχαριστιών στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που χρησιμοποίησε μπαστούνι δημόσια από το 2003, όταν και ανάρρωνε από χειρουργική επέμβαση στο γόνατο.

Η αναφορά στις θυσίες του πρίγκιπα Φιλίππου

Πέρα πάντως από το μπαστούνι, η βασίλισσα Ελισάβετ φαίνεται πως έχει συχνά στο μυαλό της τον πρίγκιπα Φίλιππο. Σε μια εκδήλωση που έγινε το Σάββατο, με αφορμή την έναρξη των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, έγραψε πως «είναι ευλογημένη που στον πρίγκιπα Φίλιππο βρήκε έναν σύντροφο να εκτελέσει τον ρόλο του συζύγου και να κάνει ανιδιοτελώς τις θυσίες που τον συνόδευαν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βασίλισσα επιβεβαίωσε επίσης την «ειλικρινή επιθυμία» της η Καμίλα, η δούκισσα της Κορνουάλης, να λάβει τον τίτλο «βασίλισσα» όταν ο πρίγκιπας Κάρολος αναλάβει τον θρόνο.

Ο βασιλικός ιστορικός Ρόμπερτ Λέισι δήλωσε στο περιοδικό «People»: «Στο μήνυμά της αναγνώριζε τη θνητότητά της και κοίταζε το μέλλον. Καθώς σκεφτόταν τον πατέρα της, πρέπει να είχε στο νου της και τη μητέρα της και τη σημασία που διαδραμάτιζε ως σύντροφος γι’ αυτόν. Και μετά φυσικά, με τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, σκέφτεται τις θυσίες που έκανε εκείνος για την ίδια».


Πηγή