Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η Γουίτνεϊ Χιούστον «είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά ως παιδί από την ξαδέρφη της»

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την προσωπική ζωή και τη σεξουαλική κακοποίηση που φέρεται να υπέστη στην παιδική της ηλικία η σπουδαία ποπ τραγουδίστρια, Γουίτνεϊ Χιούστον. Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Whitney» έκανε πρεμιέρα στις Κάννες, ενώ σκηνοθέτης του είναι ο σκωτσέζος Κέβιν ΜακΝτόναλντ. Σε αυτό συγγενείς και φίλοι ρίχνουν φως στην πολυτάραχη ζωή της με συνεντεύξεις τους.

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης, όταν έβλεπε το υλικό του ένιωσε πως κάτι δεν πάει καλά. «Είχα μια αίσθηση, αφότου είχα παρακολουθήσει συνεντεύξεις για εκείνη ή δικά της στιγμιότυπα. Είχα την αίσθηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ήταν ένα προαίσθημα και μετά κάποιος μου το ανέφερε off camera. Δεν ήθελαν να το πουν μπροστά στην κάμερα, αλλά είπαν ότι η Γουίτνεϊ τους είχε πει ότι κάτι είχε συμβεί».

Σύμφωνα με το vulture.com, αυτός ο «κάποιος» είναι η πρώην υπάλληλος της Χιούστον, Μέρι Τζόουνς, η οποία ονομάτισε τη γνωστή τραγουδίστρια της σόουλ, Ντι Ντι Γουόργουικ και ξαδέρφη της Χιούστον, ως τη γυναίκα που την κακοποίησε σεξουαλικά στα παιδικά της χρόνια.

Η Γουόργουικ ήταν ανιψιά της μητέρας της Γουίτνεϊ, Σίσι, και η μικρή αδερφή της σπουδαίας σόουλ τραγουδίστριας Ντιόν Γουόργουικ. Γνώρισε αρκετές επιτυχίες στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, αλλά η καριέρα της επισκιάστηκε από τη μεγαλύτερη αδερφή της.

Στο ντοκιμαντέρ, ο ετεροθαλής αδελφός της και πρώην μπασκετμπολίστας του NBA, Γκάρι Γκάρλαντ-Χιούστον, καταγγέλλει ότι είχε πέσει και ο ίδιος θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από την Ντι Ντι Γουόργουικ από τα 7 έως τα 9 του χρόνια.

Η Γουίτνεϊ Χιούστον πέθανε το 2012 σε ηλικία μόλις 48 ετών από πνιγμό μέσα στη μπανιέρα της. Ο εθισμός της στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ, από τα οποία δεν μπόρεσε να απεξαρτηθεί ποτέ, την οδήγησαν στον πρόωρο θάνατο της. Τρία χρόνια αργότερα, η μοναχοκόρη της Χιούστον, Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν, βρέθηκε και εκείνη αναίσθητη στην μπανιέρα της, ενώ άφησε την τελευταία της πνοή μετά από έξι μήνες σε κώμα, σε ηλικία μόλις 22 ετών.

localStorage.clear();


Πηγή